GENEL - 17 Ekim 2020 Cumartesi 14:08

Burası Bodrum değil Zonguldak

A
A
A
Burası Bodrum değil Zonguldak

Zonguldak’ta hava sıcaklığının yer yer 30 dereceyi geçmesi üzerine vatandaşlar Kapuz Plajı’na akın etti.

Zonguldak’ta hava sıcaklığının yer yer 30 dereceyi geçmesi üzerine vatandaşlar Kapuz Plajı’na akın etti. Plaj sezonunun kapanmasına rağmen vatandaşlar denizin tadını çıkarttı.


15 Eylül itibariyle sezonun kapatıldığı Kapuz Plajı’nda hafta sonu yoğunluk yaşandı. Hava sıcaklığının 30 ila 35 dereceyi bulduğu Zonguldak’ta vatandaşlar hafta sonunu denize girerek geçirdi. Yeni tip korona virüs salgınına rağmen denize akın eden vatandaşlar, maske ve mesafe kurallarına uymaya çalıştı.


Ekim ayının ortasında hava sıcaklığının 30 dereceleri bulmasıyla şaşkınlık yaşayan vatandaşlar kış öncesi denizin keyfini çıkarttı. Bazı vatandaşlar da kumsalda güneşlenmeye çalıştı. Çocuklarıyla birlikte plaja gelen Sadık Sarımehmet, "Hava güzel denize geldik. Yazın son fırsatlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu sene değişik bir sezon oldu. Uzun zamandan sonra ilk defa Ekim ayında denize girmek nasip oldu. Yoğunluk daha fazla bekliyorduk açıkçası. İnsanlar halen daha deniz soğuk diye gelmemiş olabilirler. Bence çok kalabalık değil" diye konuştu.


Bir başka vatandaş da "Çok güzel biz de değerlendirelim dedik. Ekimin başından beri denize giriyoruz. Küresel ısınma dolayısıyla böyle sıcak olduğunu düşünüyorum. Dün bu kadar yoğun değildi. Bu gün daha çok yoğun. İnsanlar pandemiden dolayısıyla sıkıldı. Sosyal medya da insanları denizin güzel olduğunu söyleyip yönlendiriyor. O yüzden bu kadar yoğunluk oluyor" şeklinde konuştu.


Öte yandan, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının yarından itibaren kent genelinde etkili olması bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya İl Genel Meclisinde yeni dönem heyecanı Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Yeni seçilen 37 il genel meclisi üyesi, ilk toplantıda meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeler için oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda 37 oyun 36’sını alan Muammer Özcura İl Genel Meclisi Başkanlığına tekrar seçildi. Meclis Birinci Başkan Vekilliğine MHP’li Ümit Çimen, Meclis İkinci Başkan Vekilliğine AK Partili Hüseyin Doğan seçildi. Meclis Asil Katip üyeliklerine Sadık Sarı ve Emin Volkan Çelik, Meclis Katip Yedek üyeliklerine Davut Karakurt ve Ömür Eldiven seçildi. Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, yaptığı açıklamada, "Kütahya birlik beraberlik içerisinde güzel hizmetleri, çalışmamızı görecek inşallah. Biz daha önce yaptığımız İl Genel Meclisi’nin başarısını Özel İdarenin başarısını aynı şekilde sürdürmeye çalışacağız. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin, inşallah yola devam. İl Genel Meclisi’nin Milli Eğitim’den AFAD’a sadece köyler ve kırsal kesim değil, 546 köyümüzün altyapısı, içme suyu, kanalizasyonu, yolu ana sorumluluğumuz. Bunun yanında Milli Eğitim’e, okullara, afet durumlarında sağlık kurumlarına destek olmak gibi her konuda bize düşen görevler var. Belediye ile işbirliği içerisinde, geçmişte olduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz.Biz programlı gidiyoruz. Geçmişteki il genel meclis üyelerimizin ve idaremizin almış olduğu programlar var. Programlarımız aciliyet sırasına göre gerçekleşiyor. Birinci önceliğimiz, her zaman olduğu gibi, içme suyu, kanalizasyon ve yol. Bundan sonraki gelen taleplere ve imkanlara göre değerlendiriliyor. Bu şekilde zaten programlarımız da aksama olmaz. Yeni gelen arkadaşlara da bu programlar hakkında kısa bilgilendirme yapıldı. Aynı şekilde devam edeceğiz, inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mecliste 18 AK Parti’nin üyesi, 12 Milliyetçi Hareket Partisi, 5 Cumhuriyet Halk Partisi, 2 Yeniden Refah Partisi, toplam 37 üyemiz var" diye konuştu.