GENEL - 11 Ocak 2019 Cuma 15:04

Büyükelçi Fead Mustafa, "Ereğli ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz"

A
A
A
Büyükelçi Fead Mustafa, "Ereğli ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz"

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr.

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti.


Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa Başkan Uysal tarafından kapıda karşılandı. Ziyarette Filistin halkının her zaman arkasında olduğunu belirten Başkan Uysal konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Değerli Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa. Bizi burada Ereğli’de ziyaret etmenizden dolayı çok mutlu olduk. Günlerin en hayırlısı olan bu Cuma gününde, belediyemizin ve şehrimizin bereketli misafiri oldunuz. Yüce Türk milleti, kardeş ve dost Filistin halkına her zaman saygı ve muhabbet beslemektedir. Öz vatanında İşgal altındaki kardeşlerimizin özgürlüğü için dua etmektedir. Kendi topraklarında ablukaya alınmış, zulme maruz kalmış, göçe zorlanan Filistin halkının haklı davasında her zaman yanındadır. Adil ve devamlı barışın tesis edilmesi için kardeş halkın destekçisidir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Ve inşallah bir gün Kudüs Filistin’in ebedi başkenti olacaktır. İsrail kurşunlarına göğüslerini siper eden babaları, top oynarken bombalarla minik bedenleri parçalanan Filistinli çocukları, sabah namazına giderken siyonist işgalciler tarafından yakılarak şehid edilen Filistin’li gençleri, Kudüs’e sahip çıkan Filistin’li cesur anaları rahmetle yad ediyoruz. Ve biz biliyoruz ki; Kudüs’ü savunmak insanlığı savunmaktır. Barışı, adaleti, bağımsızlığı savunmaktır. İnanıyoruz ki; Yüce Allah Kudüs’ten İslam dünyasının izlerini silmek isteyen soykırımcılara fırsat vermeyecektir. Bu duygularla sizleri halkım adına tekrar selamlıyorum.” Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ise misafirperverliğinden dolayı Başkan Uysal’a teşekkür etti. Kdz. Ereğli ile ilişkilerini geliştirmek isteyen Büyükelçi Mustafa konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Filistin halkı, Türk halkını sadece dost bir halk olarak değil aynı zamanda kardeş olarak görmekte, ecdad topraklarının hamisi olarak benimsemektedir. Bugün Kudüs’te Filistin halkının özgürlüğüne kurşun sıkılmış, barışı geciktirici her türlü işlem yapılmaktadır. İsrail, ABD’nin de gücünü arkasına alarak, Filistin halkının özgürlüne kurşun sıkmaktadır. Filistin halkı, bütün gazete ve dergilerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs’e sahip çıkmasını, Kudüs’ün kırmızı çizgi olarak belirlemesini saygıyla ve muhabbetle karşılamıştır.Biz inanıyoruz ki, Recep Tayyip Erdoğan bugün uyku halindeki bütün dünya Müslümanlarının kaderini değiştirecektir. Onun özgürlük ve adalet görüşleri sadece Türkiye’yi değil bütün dünya insanlarının ortak değeri olacaktır”


Büyükelçi Dr.Faed Mustafa ayrıca Başkan Uysal’ı Ramazan ayında Kudüs’e davet ederken Uysal, ziyaret anısına Büyükelçiye Mustafa’ye çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Ertuğrul Mahallesi’nde ‘Öğrenci Yurdu’ yapılması ve işletilmesine ilişkin protokol imzaladı. Uludağ Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan ve bir öğrenci kenti olan Nilüfer’de gençlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çeşitli çözümler üreten Nilüfer Belediyesi, kente yeni yurtlar kazandırıyor. Bu kapsamda Ertuğrul Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik belediye hizmet alanı, yüksek öğrenim öğrenci yurdu yapılması amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na tahsis edildi. Projesi, inşaatı ve işletmesi Türk Eğitim Vakfı tarafından yapılacak öğrenci yurdu için taraflar arasında protokol imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ve TEV Yönetim Kurulu Üyesi A. Fatma Dilek Mutuş’un imzaladığı protokol, Nilüfer Belediyesi Halkevi’nde gerçekleşti. Yurtların yetersizliği ve kiralardaki fahiş artış nedeniyle üniversite eğitimi için Bursa’ya gelen gençlerin ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak gerekirse huzurevi gibi uygun kamu binalarını öğrencilere açarak geçici çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak kalıcı çözüm üretmek için de arsa tahsis ederek ve yatırımcı desteği arayarak kente yeni yurtlar kazandırmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Bu çabalarımızın sonucunda Türk Eğitim Vakfı ile bir araya gelerek Nilüfer’e 300 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu kazandıracağız. Bu işbirliği öğrencilerin barınma sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutuş ise, Bursa’da yeni bir eğitim yatırım gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Protokol imza töreninde TEV Yöneticileri ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 20 yıllık süreyi kapsayan protokol kapsamında; 2 yıl içerisinde yurt binasının projesi tamamlanarak inşaata başlanması ve sonraki 2 yılda da tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.