GENEL - 13 Ekim 2021 Çarşamba 12:14

Devrek’te kestane kebap sezonu açıldı

A
A
A
Devrek’te kestane kebap sezonu açıldı

Devrek ilçesine bağlı Alpaslan Köyü’nde yetişen kestane tezgahlarda yerini almaya başladı.

Devrek ilçesine bağlı Alpaslan Köyü’nde yetişen kestane tezgahlarda yerini almaya başladı.


Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Alpaslan Köyü’nde yetişen ve lezzeti nedeniyle ünü bölgeye yayılan ve özellikle kış aylarının vaz geçilmezleri arasında yer alan kestane tezgahlarda yerini almaya başladı.


Annesi ile birlikte babasından kalma kestane işini 20 yıldan bu yana devam ettirdiklerini ifade eden Aydın Cozur, "Bölgemizin en kaliteli ve en lezzetli kestanesi ilçemize bağlı Alpaslan Köyü’nde yetişmektedir. Gerek yurtdışından ve gerekse ilçemize misafir olarak gelen yerli turistlerimiz ürünümüzden alarak sevdiklerine hediye olarak götürüyorlar. Çiğ olarak da tüketilen Devrek kestanesini tüketiciler kebabını tercih ediyorlar. Malum eskisi gibi birçok yerde soba kalmadı dolayısıyla da bizim saç üzerinde yaptığımız kestane kebaplarını paket yaptırarak dostlarına hediye olarak götürüyorlar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."