SPOR - 06 Aralık 2018 Perşembe 11:42

Hakem camiasından hakeme kafa atan futbolcuya tepki

A
A
A
Hakem camiasından hakeme kafa atan futbolcuya tepki

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, amatör lig maçında bir futbolcunun hakeme kafa atması olayının ardından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, amatör lig maçında bir futbolcunun hakeme kafa atması olayının ardından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.


Geçen hafta sonu Süper Amatör Lig’de Kozlu Belediyespor - Filyos Ateşspor takımları arasında oynanan müsabakada Filyos Ateşsporlu futbolcu Yasin Akyıldız, maçın 43. dakikasında gördüğü kırmızı kart sonucu maçın hakemi Eren Ferhat Çelik’e kafa attı. Hakem Çelik’in olayda dudağı patlayarak yaralanınca maç tatil edildi. Yaşananların ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, duruma tepki göstererek yüce Türk Adaleti’ni güvendiklerini ifade etti. Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Futbol sahalarında görmeyi istemediğimiz, sporun kardeşlik, dostluk ve barış ruhuna yakışmayan bir olay meydana gelmiştir. Zonguldak Hakemliği için çok önemli bir değere sahip olan, Zonguldak Hakemliğinin yetiştirdiği güzide insanlardan Sayın Eren Ferhat Çelik’e gerçekleştirilen darp girişimi gerek Hakem camiamız da gerekse de spor camiasında büyük bir üzüntüye yol açmıştır. Vahşice ve canavar bir ruhla gerçekleştirilen bu çirkin olay kesinlikle kabul edilemez ve çok ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Sporcu ve Futbolcu unvanlarıyla yan yana telaffuz edemeyeceğimiz, Filyos Ateşspor’a ne gibi bir amaçla hizmet ettiğini kestiremediğimiz, Yasin Akyıldız isimli şahıs müsabakanın 43. dakikasında görmüş olduğu kırmızı kart neticesinde müsabakanın Hakemi Sayın Eren Ferhat Çelik’e kafa atmak suretiyle darp etmiş dudağının patlamasına ve dişlerinden kan gelmesine sebebiyet vermiştir. Bu zamana kadar bireysel hatayı hiç bir camia ile bağdaştırmadık. Bireysel bir hata kabul ettik. Ama bu olayda bahsi geçen canavarca ruha sahip bu şahıs, Kulübünün takım kaptanlığını yapmaktadır. Merak etmiyor değiliz? Bu şahıs Nasıl olur da bir Kulübün takım kaptanlığı görevini yapmaktadır? Bu şahıs daha büyük olaylara sebebiyet verebilirdi. Tek şükrettiğimiz şudur ki; diğer sporcular takım kaptanlarının izinden gitmemişlerdir. Zonguldak Futbolumuzun ceza merci olan İl Disiplin Kurulunun, darp olayını gerçekleştiren şahıs Hakkında en ağır cezayı vereceğine inancımız tamdır. Bu ceza da Futboldan men olmalıdır. Bahsi geçen çirkin olay ile ilgili her türlü İdari ve Adli işlem gerçekleştirilmiş olup, konunun hassasiyetle takip edileceğini, yüce Türk adaletine sonuna kadar güvendiğimizi ve bu tür vahşice gerçekleştirilen darp olayının cezasız kalmayacağına olan inancımız tamdır. Sahalarımızda bu tür olaylar görmek istemiyoruz ve Zonguldak futbolunun bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz. Bu tür olaylar karşısında tutumuz sert bir şekilde devam edecektir. Son olmasını dileyerek, bu olaya karışan şahısı şiddetle ve esefle kınıyor, futboldan men edilmesini temenni ediyoruz. Maalesef son zamanlarda futbol sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar karşısında, tutunduğumuz tek dal emniyet mensuplarımızdır. Geçtiğimiz hafta sonu İl Hakemimiz Uğur Karabulut’a bir taraftarın gerçekleştirmiş olduğu sözlü saldırı ile yakından ilgilenen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, Kozlu ilçesinde Hakemimiz Eren Ferhat Çelik’e karşı gerçekleştirilen darp olayı ile yakınen ilgilenen Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bir kez daha şükranlarımızı sunar hakem ve gözlemcilerimiz adına teşekkür ederiz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti 28 Mart’ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek 6 ilçe ziyaretinde bulundu. Sabah erken saatlerde başladığı programını gece yarısı tamamlayan Başkan Zolan, “Enerjimizi, gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz” dedi. İlçe ziyaretlerine yoğun bir şekilde devam eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. 1 günde 6 ilçeyi ziyaret eden Başkan Zolan, yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek binlerce hemşehrisi ile kucaklaştı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 28 Mart 2024 Perşembe günü ilçe ziyaret programına Bekilli ilçesinin Kutlubey Mahallesi ile başladı. Buradan Baklan ilçesini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaşan Başkan Zolan, daha sonra Bozkurt ilçesinin İnceler Mahallesi ve ardından Cumalı Mahallesi’ni ziyaret etti. Bozkurt ilçesinin Sazköy ve Tutluca mahallerini de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Pamukkale ilçesindeki Akvadi Parkı’nda düzenlediği iftar programına katıldı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılandı Daha sonra Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği iftar programına da katılarak esnafla buluşan Başkan Osman Zolan, buradan Çivril ilçesinin Özdemirci Mahallesi’nde hemşehrileriyle bir araya geldi. Başkan Zolan son olarak Merkezefendi ilçe sınırları içerisinde bulunan Sevindik Mahallesi’nde coşkulu kalabalığa hitap etti. 28 Mart programında Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaşan Başkan Zolan, 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat ederek eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, güzel ev sahiplikleri için vatandaşlara teşekkür etti. “Hizmet destanları yazmayı sürdüreceğiz” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11 ayın sultanı ramazan ayının manevi atmosferini tüm hemşehrileriyle paylaşmak için yoğun bir program gerçekleştirdiklerini söyledi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren her zaman vatandaşlarla iç içe olduklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Allah’ıma şükürler olsun güzeller güzeli şehrimizde taş üstüne taş koymaya, geleceğe eser bırakmaya devam ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın teveccühü ile hizmet destanları yazmayı sürdüreceğiz. Güler yüzüyle her zaman bizleri destekleyen, motivasyonumuzu artıran hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Biz, bitmek tükenmek bilmeyen bu enerjimizi, bu gücümüzü vatandaşımızdan alıyoruz. Allah’ım razı olsun. İnşallah el ele gönül gönüle yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı.
Karabük 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi Seçim çalışmaları kapsamında mahalle halkı ile iftar programlarında bir araya gelen AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 evlerde vatandaşın yoğun desteği ile karşılandı. Yerel seçimlere 2 gün kalırken, Karabük’te heyecanda giderek yükseliyor. Gece gündüz durmadan vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evler de AK Parti Karabük İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı. 5000 Evler Cumhuriyet, 75. Yıl ve Bahçelievler mahalleleri sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programında Özkan Çetinkaya’yı coşkuyla karşılayarak, desteklerini bir kez daha dile getirdiler. Semazen gösterisinin de yer aldığı iftar programı sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Adayı Çetinkaya, "Mübarek Ramazan ayı ve seçimlere sayılı günler kala siz değerli mahalle sakinleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah 31 Mart’ta 15 yıllık bir duran dönemden kurtulacağız. Allah’ın izniyle 1 Nisan’da inşallah hep beraber yükselişe geçeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren Karabük’ün her mahallesi, 5000 Evler başta olmak üzere hızlı bir şekilde tüm mahallelerimizin problemlerini ihtiyaçlarını biliyoruz ve hızlı bir şekilde çözmek için geliyoruz.” dedi. Program boyunca Çetinkaya, mahalle sakinleriyle bire bir ilgilenerek, onların sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı. Düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Çetinkaya için destek istedi.