ASAYİŞ - 23 Mayıs 2022 Pazartesi 11:53

Müzikholdeki tartışmada kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı

A
A
A
Müzikholdeki tartışmada kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı

Zonguldak’ta sabaha karşı meydana gelen olayda bir kişi öldü bir kişi de yaralandı.

Zonguldak’ta sabaha karşı meydana gelen olayda bir kişi öldü bir kişi de yaralandı.


Edinilen bilgiye göre olay sabaha karşı Çaydeğirmeni beldesinde bir müzikholde meydana geldi. İddialara göre L.A. (44) ile işyeri sahibi Tolga Korkmaz ve müzikhol çalışanı O.P. (35) arasında anlaşmazlık nedeniyle tartışma çıktı. L.A. tabancayla işyeri sahibi ve garsona ateş etmek istedi ancak silahı tutukluk yaptı. Bunun üzerine M.B. (30) pompalı tüfekle ateş ederek işyeri sahibi Tolga Korkmaz ve müzikhol çalışanı O.P.’yi yaraladı. Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tolga Korkmaz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırılan O.P. de tedavi altına alındı.


Olay sonrası kaçan M.B.’yi yakalamak için çalışma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsunspor bir tek Galatasaray’ın bileğini bükemedi Samsunspor, bu sezon Süper Lig’de en az iki kez karşılaştığı 13 takım arasından sadece lider Galatasaray’dan puan alamadı. Süper Lig’de 11 yıl aradan sonra mücadele veren Samsunspor, ligin ilk 7 haftasından sonra yaptığı hoca değişikliği ile formda bir görüntü sergilemeye başladı. Şimdiye kadar ligdeki 19 takımdan 13’ü ile hem içeride hem de dışarıda karşılaşan Karadeniz temsilcisi, lider Galatasaray hariç tüm takımlardan en az 1 puan alma başarısı gösterdi. Samsunspor’un oynadığı 2 maçı da kaybettiği tek takım ise Galatasaray olarak dikkat çekti. Samsunspor, bu sezon iki kez karşılaştığı rakiplerinden Sivasspor’dan 4, Fenerbahçe’den 1, Kayserispor’dan 3, Antalyaspor’dan 3, Gaziantep FK’dan 1, Çaykur Rizespor’dan 3, Başakşehir’den 1, MKE Ankaragücü’den 3, Hatayspor’dan 3, İstanbulspor’dan 4, Pendikspor’dan 1 ve Beşiktaş’tan da 1 puan aldı. Kırmızı-beyazlılar ilk yarıda deplasmanda karşılaştığı Galatasaray’a 4-2 kaybederken, ikinci devredeki müsabakadan da 2-0 mağlup ayrılmıştı. Kalan 6 haftada Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak olan Samsun temsilcisi, bu takımların 4’ünden de ilk devrede puan almıştı. İlk yarıda oynadığı mücadelelerden sadece Trabzonspor ve Alanyaspor’dan puan kazanamayan Samsunpspor, ağırlayacağı rakiplerinden en az 1 puan alabilirse ligdeki 19 takımın 18’inden puan elde ederek sezonu kapatmış olacak.
İstanbul İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu: Sigara içerken kilitli kaldı, kurtarılınca kendi haline güldü Kağıthane’de yaşadığı evin balkonunda sigara içerken kilitli kalan genç kız, itfaiye tarafından kurtarıldı. Kurtarma anları kameralara yansırken, aşağıya indirilen genç kızın ekiplere olayı anlatırken kendi haline güldüğü anlar renkli görüntüler oluşturdu. Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, lüks bir sitede yaşayan 23 yaşındaki İrem Öztürk, evde tek başına olduğu esnada sigara içmek için balkona çıktı. Genç kız sigarasını içtikten sonra eve girmek için balkonun kapısını açmak istedi ancak kilitli kaldı. Denemelerine rağmen kapıyı açamayan genç kız, kurtarılmak için cep telefonundan itfaiye ekiplerini arayarak ihbarda bulundu. Sigara için çıktığı balkonda kilitli kaldı İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, balkonda mahsur kalan genç kızın ihbarı yapan kişi olduğunu anlayınca şaşırdı. Hemen harekete geçen ekipleri, merdiven aracı yardımıyla genç kızın olduğu balkona ulaştı. Ardından da genç kız, kask giydirdikten sonra sepete alınarak aşağıya indirildi. Genç kız bile kendi haline güldü Genç kızın kontrolleri yapıldıktan sonra da kaskı çıkartıldı. Aşağıda ekiplerle konuşan İrem Öztürk, o anları anlatırken kendi haline gülmesi renkli görüntüler oluşturdu. Genç kız ardından polis otosuna bindirilerek evine götürüldü. Yaşananlar ise İhlas Haber Ajansı (İHA) kameralarına yansıdı.
Erzurum Doğadan topladıkları malzemelerle maket yapıyorlar Erzurum’un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG bünyesinde açılan maket kursuna gençler yoğun ilgi gösteriyor. Maketler tamamen doğal ve atık malzemelerden yapılıyor. Erzurum’un Uzundere ilçesindeki ESMEK (Erzurum Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) ve TÜYEG (Tortum, Uzundere Yerel Eylem Grubu) tarafından düzenlenen maket kursu, bölgede büyük bir ilgiyle karşılanıyor. 27 kursiyerin katılımıyla gerçekleşen kurs, maket sanatına merak duyanların becerilerini geliştirmesi için önemli imkan ve fırsat sunuyor. Eğitmen Lokman Kalaycı, kursiyerlere maket sanatının inceliklerini aktararak, doğal malzemelerle yapılan maketlerin nasıl üretileceğini öğretiyor. Kursiyerler arasında yer alan Diş Hekimi Mehmet Buğra Kırkkeseli ve Akademisyen Özlem Kırkkeseli, kısa sürede öğrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya başladı. Kurs süresince, katılımcılar serbest bırakılarak çeşitli konseptlerde maketler oluşturuluyor ve kursiyerler birbirlerinden ilham alıyor. “Bölgeye yeni soluk getirdi” Doğal malzemelerle yapılan maketler, özellikle bölgenin doğal güzelliklerini yansıtan detaylarıyla dikkat çekiyor. Ahşap, taş ve çeşitli bitkisel materyallerin kullanıldığı maketler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor ve sanatın doğayla uyumunu gözler önüne seriyor. Eğitmen Lokman Kalaycı, ESMEK’in düzenlediği bu tür etkinliklerin, yerel sanatın ve el becerilerinin gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra, toplumda sanatın önemini bir kez daha pekiştirdiğini ifade ederek, "Maket kursu, katılımcılara sadece yeni bir beceri kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sanatın insanları bir araya getirici gücünü de gösteriyor. Katılımcılar, kurs sonunda elde ettikleri maketlerle gurur duyarken, gelecek etkinliklerin heyecanını şimdiden bekliyorlar. Maket sanatının bu ilgi çekici dünyası, Uzundere ilçesinde ve çevresinde sanatseverler için yeni bir soluk getirdi" diye konuştu.