SPOR - 29 Haziran 2020 Pazartesi 11:16

Türkiye Şampiyonu paravolley takımı altınla ödüllendirildi

A
A
A
Türkiye Şampiyonu paravolley takımı altınla ödüllendirildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi, üst üste elde ettiği şampiyonluklardan dolayı Kdz.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi, üst üste elde ettiği şampiyonluklardan dolayı Kdz. Ereğli Belediyespor Paravolley takımını ödüllendirdi. Mart 2020’de Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karar ile Paravolley takımına birer Cumhuriyet altını ödül verildi.


Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nin, Mart ayı toplantısında oybirliğiyle aldığı karar gereği, Kdz. Ereğli Belediyespor Paravolley takımı, üst üste elde ettiği şampiyonluklardan dolayı birer Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.


Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Bölge ve Garnizon Komutanı Hüseyin Sami Uyar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Spor Müdürü Serkan Keleş, Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübü 2. Başkanı İhsan Yazıcıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri, Satılmış Yiğit, Tarkan Atik, Sertan Kuzu ve sporcuların katılımı ile düzenlenen yemekte Paravolley takımına ödülleri olan cumhuriyet altınları takdim edildi.



“Ereğli halkı kalben sizi destekliyor”


Törende konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, elde edilen başarı kadar ödüllendirmenin de çok önemli olduğunu belirterek, “Paravolley takımımız çıtayı çok yükseğe koydu. Bundan sonra da çıtayı aynı seviyede tutmak için çok çalışmamız gerekir. Başarıyı ödüllendirmek ayrı bir güzel olay. Ereğli Belediye Başkanımızı ve Meclis üyelerimizi bu güzel çalışmasından dolayı kutluyorum. Sizin başarınızı fark etmişler ve takdir etmişler. Hediyeler semboliktir. Ereğli halkının kalben sizi desteklemesi en büyük ve güzel hediyedir. Tüm sporcularımızı kutluyorum” dedi.



“Avrupa’da da şampiyonluk bekliyoruz”


Kdz. Ereğli Belediye ve Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, Paravolley takımının Türkiye’de hem ligde hem kupada şampiyonluklar elde ettiğini, bununla gurur duyduklarını belirterek, “Türkiye’de elde edilen şampiyonlukların ardından bu sene pandemi olmasaydı Avrupa şampiyonasına gidecektiniz ama pandemi dolayısıyla organizasyonlar iptal oldu” diye konuştu.



“Kadın ParaVolley takımı da kurulacak”


Kadın ParaVolley takımının da yakında devreye girdiğini ifade eden Posbıyık şunları söyledi:


“Sizi başarıdan başarıya koşturan yönetici, teknik adam ve antrenörlerimizi, sporcularımızı tek tek kutluyorum. Ereğli halkı adına, Ereğli Belediye Meclisi, Mart ayındaki toplantısında sizleri ödüllendirmeye karar verdi. Sizleri kutluyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Hedefi olmayan insanları hiç sevmem. Her zaman bir hedefiniz olmalı. Öğrencilikte, askerlikte, siyasette, ticarette, sporda... Türkiye’de siz bize şampiyonluklar gösterdiniz. Şimdi Ereğli halkı sizden Avrupa’da şampiyonluklar bekliyor. Sizleri bir kez daha kutluyorum.”


Kdz. Ereğli Belediyespor Paravolley Takımı 2018-2019 yılında Türkiye Kupası, 2018-2019 sezonu Türkiye Lig Şampiyonluğu, kulüp olarak 4 sezondur yapılan liglerde 2 Türkiye kupası ve 2 Lig şampiyonluğu elde etti. 2019-2020 sezonunu yenilgisiz set vermeden lider bitirdi. ParaVolley Milli takımında Kdz. Ereğli ParaVolley’den 6 sporcu ve 1 antrenör bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Yağışlar azaldı, kuraklık riski arttı: Çiftçiler modern sistemlerle sulama yapıyor Kırıkkale’de yağışların mevsim normallerinin altında olması sebebiyle yaşanan kuraklık tehlikesine karşı direnen çiftçiler, ekili tarım alanlarında modern sulama sistemi kullanıyor. Kırıkkale’de yağışların önceki yıllara göre az olması sebebiyle yaşanan kuraklık, tarımsal üretimi de olumsuz yönde etkiledi. Karakeçili ilçesinde yaşayan çiftçiler, ekili tarım arazilerini sulamak için modern damlama sistemi kullanıyor. Güneş enerjisi panelleriyle üretilen elektrikle çalıştırılan pompalar sayesinde kontrollü salınan su, tarım alanlarına ulaştırılıyor. "Güneşten faydalanıyoruz" Tarım arazisine özellikle pancar ektiğini belirten Ramazan Alparslan, "Çiftçilik yapıyorum, özellikle pancar ekiyorum. Biraz da soğanım var. Paneli de kurduk, güneşten faydalanıyoruz. 3 yıl oldu, ilk yılı kendini amorti etti. Çok memnunum. Vatandaşlara da tavsiye ediyorum ama maliyetler yüksek. Türkiye’de dolar bazında olduğu için o bizi biraz eziyor. Mevsimler kurak gidiyor. Yağış bekliyoruz, inşallah yağar. Biz de rahatlarız, iki üç gün dinleniriz" dedi. "Su görmezse kurur" Kuraklığın etkili olduğunu ifade eden Emre Doğan, "Kuraklık oldu, yağış olmadı. Kışın da kar görmedik. Bundan dolayı biraz kuraklık var. Sulama ile telafi etmeye çalışıyoruz. Ekinimiz de son aşamasına geldi. Su görmezse kurur. Sulama ile çözüm bulmaya çalışıyoruz. Mazottan dolayı biraz maliyetli de oluyor" diye konuştu. "Yağmazsa çiftçinin işi kötü" Yağmur yağmadığını ifade eden Hasan Cantemur ise, "Gübre atıyoruz, hazırlık yapıyoruz. Arkasından tohum ekeceğiz, yağmurlama sulama yapacağız. Şimdiye kadar yağmurumuz yok. İnşallah bir hafta, 10 gün içerisinde yağarsa çiftçi kazanır. Yağmazsa da çiftçinin işi kötü" şeklinde konuştu.
Eskişehir Okullarda temel hijyen konusunda eğitim Eskişehir’de gerçekleştirilen proje çerçevesinde, öğrencilere el yıkama, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni, çevre hijyeni ve solunum hijyeni konularında bilgi aktarıldı. ’Eskişehir’deki Okullarda Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Protokolü’ Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından imzalandı. Bu çerçevede hazırlanan proje Meseret İnel ve Tunalı İlkokulunda başlatıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babür Mimtaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Burcu Işıktekin Atalay ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş tarafından ’Halk Sağlığı Farkındalığını Arttırmak’ adına görev yapacak olan ’Halk Sağlığı Tayfaları’na hediyeler takdim edildi. Akabinde Halk Sağlığı Tayfaları’na Uzm. Dr. Seval Çalışkan Pala tarafından ’Temel Hijyen’ konusunda eğitim gerçekleştirilmiş olup; öğrencilere el yıkama, ağız ve diş hijyeni, gıda hijyeni, çevre hijyeni ve solunum hijyeni konularında bilgi aktarıldı. Bu proje ile gelecekte toplumun her basamağında yer alacak olan çocukların halk sağlığı farkındalıklarının arttırılması ile sağlığın geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amaçlanıyor.