GENEL - 26 Ekim 2020 Pazartesi 21:04

Uzun Mehmet Eğitim Köyü projesinin sunumu yapıldı

A
A
A
Uzun Mehmet Eğitim Köyü projesinin sunumu yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Kandilli Beldesi’ne yapılması planlanan Uzun Mehmet Eğitim Köyü projesi Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindekilere tanıtıldı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Kandilli Beldesi’ne yapılması planlanan Uzun Mehmet Eğitim Köyü projesi Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindekilere tanıtıldı.


Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından Kandilli Beldesi’ne Uzun Mehmet Eğitim Köyü yapılması planlanıyor. Kandilli Beldesi’nde130 yıl önce inşa edilen ve adına “varagel” denilen raylı sistemin yer aldığı ve eski kömür ocaklarının bulunduğu 130 dönüm ormanlık alana kurulması planlanan Uzun Mehmet Eğitim Köyü projesi ile çocukların bilim, sanat, teknoloji ve spor eğitimlerini doğa içerisinde öğrenmelerinin sağlanması hedefleniyor. Proje içerisinde matematik, fen ve teknoloji, sanar merkezi, binicilik, geleneksel okçuluk, müzik evi, macera parkı, hayvanat bahçesi, konferans salonu, maden müzesi, yaşam alanı, konaklama alanı, restoran ve plaj gibi alanlar yer alacak. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, İş İnsanı Akın Tatoğlu ve birçok daire müdürü proje ile ilgili sunumu izledikten sonra alanda incelemelerde bulundu. Uzun Mehmet Eğitim Köyü projesini beğendiğini ifade eden Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, proje üzerinde maliyet ve sürdürülebilirlik çalışması yapılmasını istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.