GENEL - 08 Ocak 2019 Salı 10:49

Zonguldak’ta kar ulaşımı aksattı, metrelerce araç kuyruğu oluştu

A
A
A
Zonguldak’ta kar ulaşımı aksattı, metrelerce araç kuyruğu oluştu

Zonguldak’ta dünden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Kapuz Caddesi üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Zonguldak’ta dünden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Kapuz Caddesi üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Ekipler seferber oldu.


Kent merkezinde dün başlayan kar yağışı bu gün de etkisini sürdürdü. Kent merkezinden Kapuz Caddesi istikametini kullanan araçlar buzlanma ve kar nedeniyle yolda kaldı. Büyük bir çoğunluğu rampa olan yolda yük nakli yapan bazı kamyonetler uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Zincirsiz ve kar lastiği olmadan trafiğe çıkan bazı sürücüler ise diğer sürücülere zor anlar yaşattı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda araç kuyrukları oluştu.


Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de etkili olan kar yağışı nedeniyle adeta teyakkuza geçti. Ekipler Kapuz Caddesi mevkisinde trafiğin düzenini sağlamaya çalışırken bir taraftan da araç sürücülerine yardımcı oldu.


Bir süre sonra kar küreme araçları ile ekipler tuzlama çalışması için bölgeye gelerek çalışma başlattı.


92 köye ulaşım sağlanamıyor


Kapuz Caddesi, Site rampası, Kadırga mevkisinde sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Öte yandan Zonguldak Valiliği ulaşıma kapanan köy yollarının sayısını 92 olarak açıkladı. Merkez ilçede 25, Kilimli ilçesinde 4, Kozlu ilçesinde 25, Çaycuma ilçesinde 3 ve Kdz. Ereğli ilçesinde 35 olmak üzere 92 köy yolunun ulaşıma kapandığını ve çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.


Eğitime bir gün kar engeli


Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında sabah saatlerinde gerçekleştirilen toplantı doğrultusunda merkez ilçe, Kozlu, Kilimli ve Kdz. Ereğli ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. Hamileler ve engellilere de bir gün tatil verildiği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.