MAGAZİN - 02 Mayıs 2024 Perşembe 10:46

74 yaşındaki Atike teyzenin otomobille gezme hayali gerçek oldu

A
A
A

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Atike Değerli’nin otomobilde sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti. Değerli, bu hayalini kendi otomobili ile gerçekleştiren huzurevi müdürüne teşekkür etti.

Bir yıl önce yakınları tarafından getirildiği Ardahan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilen 2 çocuk annesi 74 yaşındaki Atike Değerli, huzurevi çalışanlarına dışarı çıkmayı, araçta müzik dinleyerek gezmeyi çok sevdiğini ve bunu istediğini söyledi. Bu isteği Huzurevi Müdürü Nurettin Kesler’e iletilince, Kesler sağ dizinin altında bir ampütasyon geçirmiş olan Atike Değerli’yi kendi otomobiline bindirerek gezdirdi ve sevdiği şarkıları dinletti. Zaman zaman ellerini vurarak müziğe eşlik eden Değerli, bu güzel gün için huzurevi müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti.

Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nurettin Kesler, 1 yıl önce huzurevine gelen Atike Değerli’nin isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kesler, "Sağ diz aşağısı ampüte olan Atike teyzemiz, huzurevindeki personel arkadaşlarımıza dışarı çıkmayı, araçta müzik dinleyerek gezmeyi çok sevdiğini ve istediğini söylemesi üzerine bizler de Bakanlığımızın ve il müdürümüz Sayın Mahmut Çetinkaya’nın yaşlılarımızın mutluluğu en büyük gayemiz vizyonu üzerine teyzemizi kendi aracımızla, emniyet kemerlerimizi takarak ve istek parçalarını dinleterek gezdirdik. Hem kendisi hem de biz çok mutlu olduk. Gezinti sırasında yaşadığı mutluluğu hayatım boyu unutmam" dedi.

Olgun Yıldız

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Birkan: "Türk gençliğine güveniyoruz" ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan, 19 Mayıs’ın Türk gençliğine armağan edilmesinin Atatürk’ün gençlere duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Türk gençliğinin Atatürk’ün açtığı yolda ve gösterdiği hedeflere doğru yürüyerek, Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşıyacağına inandığını belirten Birkan, iş dünyasının gençlere olan güveninin de büyük olduğunu söyledi. Birkan yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi; “Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp, bağımsızlık mücadelemizin ilk adımını atmış ve bu önemli günü gençlerimize bayram olarak bırakmıştır. Atatürk, geleceğin gençlerin ellerinde ve yüreklerinde şekilleneceğine inanarak onlara güvenmiştir. Bizler de bu düşünce doğrultusunda, Türkiye’nin geleceğinin teminatı ve aydınlık yarınların mimarları olarak gençlerimize güveniyoruz. Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak en büyük gücümüz gençlerimizdir. Türk iş dünyası olarak bize düşen sorumluluk, gençlerimize güvenmek ve onlara destek olmaktır. Atatürk’ün vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve birlik beraberliğimizin sağlanması hedefiyle başlattığı kurtuluş mücadelesinin yıl dönümünde, Türk iş dünyası adına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.”
Nevşehir Ünlü Ressam Sevil Duru, suya Kapadokya’da şekil verdi Ünlü Ressam Sevil Duru ’Kavuşum’ adını verdiği çalışmalarına Kapadokya bölgesinde devam etti. Uyguladığı akıtma yöntemiyle Ürgüp peribacaları arasında çalışmalarına devam eden Ressam Sevil Duru, çalışmalarında su ve sulandırılmış boya kullanıyor. Ürgüp Belediyesi tarafından kutlanan ‘Gençlik Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde Kapadokya’nın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve dünyada en çok fotoğraf çekilen ilk on bölge arasında bulunan peribacaları arasında, ‘Kavuşum’ adını verdiği resim serisine devam ettiğini söyleyen Ressam Sevil Duru, "Şu anda gerçekten çok heyecanlıyım. Çünkü üç güzellerin hikayesini özellikle okuduktan sonra, kavuşum serisini burada resmettiğim ettiğim için çok mutluyum. Aslında burada da bir kavuşum hikayesi var ve ruhun özenle kavuştuğu bir çalışmayı burada resmen ettiğim için çok mutluyum. Canlı olarak buranın enerjisiyle ortaya koyduğum için çok mutluyum. Burada olmak gerçekten çok güzel. Kapadokya’nın çok mistik bir enerjisi var. Umarım eseri gören herkese ilham verir. Bu anlamda kendi hayallerini takip etmeleri konusunda ilham vermesini temenni ediyorum. Akıtma tekniği olarak çalışıyorum. Aslında bunun anlamı sulandırarak yani akrilik boyayı sulandırarak yapılan bir çalışma. Su ile çalışıyorum. Biraz böyle boyayı çok fazla fırçayla müdahale etmeden suyun şekillendirmesine bırakıyorum. Biraz böyle kendi haline bırakma durumu diyebiliriz. Ama su bazlı bir malzemeyle çalışıyorum” şeklinde konuştu. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine sanatsal bir faaliyetle başladıklarını söyleyen Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul da İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Biz etkinliklerimizin başlangıcını böyle sanatsal faaliyetler ile yapalım istedik. Sevil hanımın çok güzel ’Kavuşum’ serisi var. Onların bir devamını da burada canlandırıyor. Biz de bundan büyük bir mutluluk duyduk. Gençlik ve Spor Bayramı diyoruz, genç bir sanatçımızın bize de bu açılışta destek veriyor olmasından dolayı çok mutlu olduk" dedi. Sanatçı Sevil Duru’nun ’Kavuşum’ serisi resimlerinden birçoğu Türkiye’nin yanı sıra, Çin, Fransa, Yunanistan ve İsviçre’deki dünyaca ünlü galerilerde sergileniyor. Duru, Çin’de eserleri sergilenen 10 Türk ressamdan biri olmuştu.
İstanbul 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için Kartal’da sporcular ayak tenisinde rekabet etti 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kartal’da bir dizi etkinlikle kutlanmaya başlandı. Kutlamalar kapsamında düzenlenen Ayak Tenisi Turnuvası’nda genç sporcular kıyasıya rekabet etti. Başkan Gökhan Yüksel de sporcularla beraber ayak tenisi oynayarak coşkularına ortak oldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, ’Spora Adım At, Kartal’a Hareket Kat’ sloganıyla Kartal ilçesinde kutlanmaya başlandı. 19 Mayıs kutlamalarının ilk etabı, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Ayak Tenisi Turnuvası ile başladı. Atalar Spor Kompleksi’nde düzenlenen Ayak Tenisi Turnuvası’na çok sayıda genç sporcu katıldı. Sporcuların rekabetine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşlik etti. Alanda sporcuları ziyaret eden Başkan Yüksel, sahada sporcularla beraber ayak tenisi oynadı. Turnuvaya katılan Kaan Tekin, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için eğlenmek umuduyla turnuvaya katılmak istedik. Şu an için gayet eğleniyoruz, olduğumuz ortam çok güzel. Atatürk’ü Amma Gençlik ve Spor Bayramı için herkese iyi bayramlar diliyorum. Belediyenin sunduğu bu imkanlar karşısında gayet mutlu oldum gerçekten hoşuma gitti" dedi. Turnuvaya katılan sporculardan Taylan İbiş ise, "Belediyemizin burada güzel bir organizasyonu var. Gökhan Başkanımıza teşekkür ediyorum, güzel bir etkinlik düzenledi burada. Ayak tenisi sevdiğimiz bir dal" diye konuştu. Kutlamaların devamında 19 Mayıs Pazar günü ise 3x3 Basketbol Turnuvası, Karlıktepe 19 Mayıs Spor Parkı’nda 10.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Karlıktepe 19 Mayıs Spor Parkı, sporcuların katılımıyla gerçekleştirilecek Tenis Turnuvası’na da ev sahipliği yapacak. Kutlamalar, yarın saat 19.30’da başlayacak Fener Alayı ile devam edecek. Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayacak Fener Alayı’nda binlerce kişi Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde Kartal Meydanı’na yürüyecek. Kartallılar, saat 21.00’de de düzenlenecek Derya Uluğ konseri ile kutlamalara devam edecek.