MAGAZİN - 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:37

23 Nisan coşkusu Nil Karaibrahimgil ile taçlandı

A
A
A
23 Nisan coşkusu Nil Karaibrahimgil ile taçlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin finalinde Nil Karaibrahimgil sahne aldı. Merinos Parkı’na akın eden binlerce çocuk, Nil Karaibrahimgil’in şarkılarıyla unutulmaz bir 23 Nisan coşkusu yaşadı.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yılı Bursa’da coşkuyla kutlandı. İlk olarak Altıparmak Caddesi’nde Bursalılardan büyük ilgi gören kortej yürüyüşü başladı. Hemen ardından Merinos Parkı’nda çocuk sahnesi kurulan şenlik alanında, çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı yakaladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara özel, minik adımlar koşusu, Bursa yöresel çocuk halk dansları gösterisi, cimnastik gösterisi, bilim ve bubble show, çocuk halk dansları potpuri ekibi, kick-boks gösterisi, sihirbaz gösteri, DJ çocuk şarkıları ile tam bir bayram havası esti. Akşam saatlerinde ise Nil Karaibrahimgil konseri ile bayram taçlandı.


Bursalılara Nil Karaibrahimgil sürprizi


Birbirinden güzel şarkılarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu taçlandıran Nil Karaibrahimgil, sevilen şarkılarını bu kez Bursalı çocuklar için söyledi. ‘Burası İstanbul’, ‘Pırlanta’, ‘Hadi İnşallah’, ‘Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum’ isimli şarkılarını çocuklarla birlikte seslendiren Nil Karaibrahimgil, müzik şöleni yaşattı.


“Tüm çocuklar aynı dilde gülümser”


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konser sırasında sahneye çıkarak ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil’e çiçek takdim etti. Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Bozbey, “Gülümseyen yüzleriyle bugün burada bir araya gelen sevgili çocuklar, bugün sizin bayramınız. Doyasıya eğlenmek hakkınız. Cumhuriyetimizin ve millî egemenliğimizin mimarı olan şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm çocuklar aynı dilde gülümser diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum’’ dedi.


Çocuklar doyasıya eğlendi


Merinos Parkı’na kurulan şenlik alanına bayram heyecanını yaşamaya gelen çocuklar ise bayramı dolu dolu yaşadıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Çocuklar gün boyunca çeşitli etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdiklerini ve mutlu olduklarını vurguladı. Güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen Bursalı minikler, ’Keşke her gün çocuk bayramı olsa’ dedi. Çocukları ile birlikte şenliğe eğlenmeye gelen aileler keyifli bir gün geçirdiklerini söyleyerek etkinliği düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.



23 Nisan coşkusu Nil Karaibrahimgil ile taçlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CHP Genel Başkanı Özel: "Müfredat yapmak anayasa yapmak gibidir" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’deki Büyük Eğitim Mitingi’nde yaptığı konuşmada, "Müfredat yapmak anayasa yapmak gibidir. Müfredat yaparken herkesi duymalı, dinlemeli en doğrusunu tam bir mutabakatla yaparsınız” dedi. CHP ve eğitim sendikaları tarafından Fatih Saraçhane’de ‘Büyük Eğitim Mitingi’ düzenlendi. Mitinge CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Milletvekilleri, sendika üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Eğitim emekçilerinin haklarını savunmak için toplandıklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Özel, "Bu meydanda yok sayılanlar var, hor görülenler var. Bu meydanda haykırsa da sesini duyuramayanlar var. İşte biz onların sesine ses, mücadelelerine destek olmaya geldik. Atanmayan öğretmenin, mülakat mağdurunun yanında duracağımıza dair irademizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bunu ilan etmek için Saraçhane Meydanı’ndayız. Gerekirse masada müzakere ederek, hakkınızı arayarak, derdinizi anlatarak, dinlerlerse ne ala. Dinlemezlerse sizlere bir meydanlara çıkarak, sokaklara dökülerek hakkınızı arayacağız” dedi. “Mevcut öğretmenlerin göreve gelmesi için tam 65 yıla ihtiyaç var” "Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; madem atamayacaktın bu 1 milyonun günahsızı niye okuttun, niye umut verdin, niye diploma verdin hala daha niye onlara sırtını dönüyorsun?" ifadelerini kullanan Özel, "Bugün 114 bin öğretmeni atadığınızda, 1 tane öğretmen fazlası olmuyor kamuda. Ama ne yapıyorsunuz? Diyorsunuz ki emekli kadar atarız. 23 bin emekli var, 20 binini atıyorlar. Diyorlar ki 3 yıl boyunca tasarruf tedbirleri yapacağız ve emekli kadar öğretmen atayacağız. Bu hesapla mevcut öğretmenlerin göreve gelmesi için tam 65 yıla ihtiyaç var” şeklinde konuştu. Müfredatta yapılan yeniliği eleştiren Özel, "Siz bir partinin seçim sloganını Milli Eğitim müfredatının başlığı yaparsanız ilk düğmeyi de son düğmeyi de yanlış iliklediniz demektir. Maarif modeli diye isim koyduğunuz yüz yıl öncesinin adını taşımakta, 200 yıl öncesinin ruhunu taşımaktadır” ifadelerini kullandı. "Müfredat yapmak anayasa yapmak gibidir” Özel konuşmasının devamında, "Eğitimde şiddet tek başına çıkarılacak bir kanun değildir. Sendikaların, örgütlerin sesi duyulmalı, öğretmenlere, işin uzmanlarına kulak verilmelidir. Müfredat yapmak anayasa yapmak gibidir. Müfredat yaparken herkesi duymalı, dinlemeli en doğrusunu tam bir mutabakatla yapmalısınız. İşte önümüzde size güzel bir sınav. Anayasa yapacağım, katılımcı olacağım, Türkiye’nin yüzde 96’sını temsil edecek anayasa diye. Hadi bakalım müfredat burada, eğitimin anayasası burada. Çağır bakalım yüzde 96’yı, çağır sendikaları. Bundan sonra sesimizi duymayanlara karşı, sesi duyulmayanlar için, kimsesizler için, sesini yükseltse de sesini duyuramayanlar için meydanlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Denizli Başkan Doğan gençleri mutlu günlerinde yalnız bırakmadı Merkezefendi Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak hazırlanan kitapların lansmanı ile resim ve öykü yarışmasının ödül töreni Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın katılımıyla Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kültür ve sanatın merkezi Merkezefendi’de etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Merkezefendi Belediyesince 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel düzenlenen, Merkezefendi’de ikamet eden 14-18 yaş arası gençlerin katıldığı ‘Meşale Atatürk Gençliğinin Elinde’ ismiyle gerçekleştirilen resim ve öykü yarışmasının ödül töreni Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yarışmada her iki branşta en başarılı üç katılımcıya bisiklet hediye edildi. Merkezefendi Belediyesi Kültür Yayınlarınca kitap haline getirilen, Doğaçlama Şiir Atölyesi’nde eğitim gören 22 öğrencinin yazdığı ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılında Genç Şiirin Özgür Çığlığı’ şiir kitabının ve Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi’nde verilen Akademik Resim Kursları’nda eğitim almış gönüllü gençlerin çizgi-roman türünde özgün çalışmalarının ve eskizlerinin yer aldığı ‘Çizgi Dünyalardan Genç Öyküler’ kitabının lansmanları yapıldı. “Öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” Sanat ve sanatçının her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Cumhuriyet coşkusunu ilçemizde ve şehrimizde sizlerin paydaşlığıyla birlikte yaşatmaya devam ediyoruz. Merkezefendi’de ve Denizli’mizde yaşayan gençliğin bütün hayatını kolaylaştıracak etkinlikleri ve projeleri birlikte gerçekleştiriyoruz. Sizlerden aldığımız güç ve destekle de her geçen yıl büyüyerek devam ediyoruz. Sanatın olduğu her yerde var olmaya devam ediyoruz. Biz istiyoruz ki gençlerimiz; şiir okusun, resimler yapsın, tiyatroya gitsin, konserlere gitsin ve festivallere katılsın. Bu anlayış ile de gençlerimizin her zaman yanındayız. Yarışmamıza katılan tüm gençlerimizi, çizgi roman ve şiir kitabı yazan öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Denizli Gençlik Konserleri Denizli’nin 4 bir tarafında Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kentte coşku içinde kutlanması için düzenlediği Gençlik Konserleri Fatih Mahallesi ile devam etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kentin 5 farklı noktasında gerçekleştireceği Gençlik Konserleri Fatih Mahallesi ile devam etti. Fatih Mahallesi Adil Demireren Mustafa Musoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Ahmet Algün’ün birbirinden güzel söylediği şarkı ve türkülerle bayram coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlar unutulmaz bir akşam yaşadı. Başkan Çavuşoğlu ve beraberindekilerin Türk bayrakları sallayarak 100. Yıl Marşı Parla ve İzmir Marşı’nı söylemesi coşkuyu doruğa çıkardı. Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur burada yaptığı konuşmada, tüm halkın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak bu güzel geceyi hazırlayan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür etti. “Onlar, ‘biz’ dediler” Başkan Çavuşoğlu ise, katılım sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür ederek bu anlamlı haftanın güzelliğini tüm Denizli’ye yaymak ve tüm kentin bayramı en güzel şekilde yaşamasını istediklerini söyledi. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının Samsun’a yola çıkarken “ben” demediklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Onlar, ‘biz’ dediler. Ve biz de onları evlatları olarak bundan sonraki hayatımızda, kendimizi, şahsi ikballerimizi değil bu memlekette yaşayan herkesin mutluluğu için ‘biz’ diyecek o kocaman yürekle yolculuğa çıktık” dedi. Tüm hemşehrilerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Çavuşoğlu, “Önce ben değil biz diyebilen bir Denizli oluşturacağız. Hep beraber çok daha güzel günlerde buluşacağız” ifadelerini kullandı.