EĞİTİM - 17 Mayıs 2024 Cuma 18:40

Diyarbakır’da lise öğrencilerine etkinlik

A
A
A
Diyarbakır’da lise öğrencilerine etkinlik

Diyarbakır’da Ahmedi Hani Anadolu Lisesi’nde öğrencilere etkinlik düzenlendi.


16-27 Ekim 2023 tarihleri arasında başvuruların alındığı ve “Hepimiz Bir Roman Kahramanıyız! Roman Kahramanını Okula Davet Et, Okulunu Bir Romana Dönüştür” sloganıyla başlatılan projenin festivali, Ahmedi Hani Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğrenciler, okul alanını bir romana dönüştürmek için bir araya gelip fikirlerini sergiledi.


Öğrenciler, edebiyat dersinde okudukları kitapların kahramanlarını canlandırdıkları festival, müzik korosu ve resim sergisi yer aldı. Müzik Korosu, öğrencilerin bir araya gelerek hazırladığı müzikal performanslarını sergileyerek dinleyicilere unutulmaz anlar sundu.


Resim Sergisi ise okulun öğrencilerinin sanat alanındaki yeteneklerini sergilediği bir platform olurken, en beğeni alan kısım ise öğrencilerin edebiyat derslerinde okudukları kitapların kahramanlarının kılığına büründüğü festival oldu.


Etkinliğe; Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan Subaşı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Zülfü Özkan, Davut Öz, Mehmet Sami Gürkan, Mahmut Akdoğan, Ahmedi Hani Anadolu Lisesi Müdürü Zahit Demir, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Diyarbakır’da lise öğrencilerine etkinlik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana ‘Albino’ kadının Adana sıcağında yaşam mücadelesi Adana’da ‘Albino’ genç kadın 3 kız çocuğuyla birlikte kavurucu sıcaklarda çadırda kalarak yaşam mücadelesi veriyor. Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da güneşe normal vatandaşlar bile çıkmakta güçlük çekerken ‘Albinizm’ hastaları için bu durum adeta işkenceye dönüşüyor. ‘Albino’ Songül Eryiğit (22), Adana’nın sıcağında 3 çocuğuyla çadırda kalarak yaşam savaşı veriyor. Songül Eryiğit, Yüreğir ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesinde brandalarla oluşturduğu çadırda, Reyhan (3), Biricik (2) ve 3 aylık İncila ile kavurucu sıcaklarda yaşama tutunmaya çalışıyor. “Güneşe çıkamıyorum, sıcak beni çok fazla etkiliyor” Sıcak havanın kendi sağlığı için tehdit oluşturduğunu dile getiren Songül Eryiğit, ”Sıcağa dayanamıyorum. Sıcak beni fazla etkiliyor. Güneşe çıkamıyorum, o yüzden çalışamıyorum. 3 çocuğum var. Çok zor. Yazın sıcak, kışın çamur. Çadırda geçinemiyorum. Peçete satıyorum mecburiyetten. Kazandığım yeterli gelmiyor. Eşim cezaevinde zaten" sözlerine verdi. “Evde yaşamak hayalim Kendisi ve çocukları için en büyük hayalinin yeniden bir evde yaşamak olduğunu paylaşan Eryiğit, "Sıcak bir yuvam olsun, bir evim olsun istiyorum. Erzak, çocuklara kıyafet istiyorum. Dolabım, makinem, televizyonum bir şeyim yok. Hiçbir şeyim yok. İki yastığım bir döşeğim var" dedi. Albinizim hastalığı nedir? Albinizm, vücuttaki melanin üretiminde soruna yol açan çeşitli durumlar sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Albinizm hastalığının adı Latince beyaz anlamına gelen ‘albus’ kelimesinden türemiştir. Dilimizde hastalık için albinizm veya albinos tanımları kullanılır. Albinizm hastalarına ise albino adı verilir. Albinizmde hastaların saçları, gözleri ve derilerindeki renk eksikliği en dikkat çekici bulgulardan biridir. Ancak renk eksikliği her zaman çok belirgin olmayabilir. Albinolar güneş ışığına karşı çok hassastır. Bu nedenle de cilt kanserine yakalanma riskleri yüksektir. Güneşe çıkan albinolarda çil, pigmentli veya pigmentsiz benler, güneş lekeleri, lentigolar güneş yanığı gibi durumlar oluşabilir.