ASAYİŞ - 18 Mayıs 2024 Cumartesi 14:50

Otoyolda 2 tır çarpıştı: 3 yaralı

A
A
A
Otoyolda 2 tır çarpıştı: 3 yaralı

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Nurdağı kesiminde 2 tırın çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Kaza sonucu tırda sıkışan bir sürücü, ekiplerin uzun uğraşları sonucu kurtarılabildi.


Kaza, önceki gece geç saatlerde Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Nogaylar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Ö.Y. (30) kontrolündeki 33 ZL 830 plakalı tır ile İ.B.A. (24) idaresindeki 11 TH 594 plakalı tır çarpıştı. Kazada 2 sürücü ile araçlardan birinde bulunan 1 şahıs daha yaralandı. Kaza sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.


Kaza sonucu tırda sıkışan bir sürücü, itfaiye ekiplerin uzun uğraşları sonucu kurtarılırken, yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Nurdağı Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.


Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.



Otoyolda 2 tır çarpıştı: 3 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Bin 700 metre yükseklikteki mağara evler ilgi odağı Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu kentlerden biri olan Malatya’da, kırsal bölgelere ilgi arttı. İnönü Üniversitesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz pandemi ile doğal ortamlara artan ilginin depremlerle devam ettiğini söyledi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu kentlerden biri olan Malatya’da, kırsal bölgelere ilgi arttı. Kent merkezinin büyük hasar aldığı Malatya’da, çok sayıda vatandaş kırsal bölgelerde arsalar alarak müstakil evler inşa ederken, 77 yaşındaki 18 çocuk, 48 torun sahibi Şükrü Kurt Akçadağ ilçesindeki yaklaşık 250 yıl önce inşa edilen bin 700 metre yükseklikte bulunan mağara evde yaşamını sürdürüyor. “Rahatsızlığımdan dolayı bölgede kalmayı tercih ediyorum” Haftanın belirli günlerini Küçükkürne Mahallesi’nde bulunan dedesinden miras kalan mağara evlerde geçiren 77 yaşındaki Şükrü Kurt, ”Mağara evler dedemden bizlere miras kaldı. Bölge önce yayla idi daha sonra evler inşa edildi. Evlerin yapılışını bizler görmedik rahatsızlığım nedeniyle buraya bazı günler gelerek kalıyoruz daha sonra kent merkezdeki evimize gidiyoruz. Üç evlilik yaptım 19 çocuğum oldu birisi hayatını kaybetti 48 de torunum var” dedi. “Pandemi ve depremler doğal ortamlara ilgiyi arttırdı” Pandemi ile doğal ortamlara artan ilginin depremlerle devam ettiğini kaydeden İnönü Üniversitesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz ise, “Özellikle pandemi sonrası doğal alanlara ilgi arttı ve ardından meydana gelen depremlerde doğal ortam üzerinden insanların kırsal alanlara yönelmesine neden oldu. Levent Vadisi çevresi Fırat havzasında bulunan bir jeopark adayı olan bir vadiye denk gelmektedir. Vadinin en önemli özelliklerinden mağaralaşmaların yatay yapı üzerinde yoğun bir şekilde bulunması. Bu mağaralar doğal oluşumlu olmakla birlikte bir çok noktada yaşam olduğu bilinmektedir. Hala günümüzde bu mağaraların doğal oluşumlarını biraz daha genişleterek, kullanımlarına göre biraz daha farklılaştırarak yaşayanlarda var. Şuanda Şükrü Kurt’un yaşamış olduğu mağara evdeyiz. Hala bir çok yaşam bu mağara evlerde devam ediyor bunun canlı örneği burasıdır“ diye konuştu.
Adana Adana sıcağı vatandaşı termosla gezdirdi ADANA (İHA) – Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da Ali Yılmaz isimli vatandaş termosla gezmeye başladı. Görenlerin hayretle baktığı Yılmaz, "Havalar sıcak, termosu da buraya getirdik. Termosla geziyoruz, su içeceğiz" dedi. Termometrelerin 35 dereceyi aştığı Adana’da vatandaşlar sıcak havanın etkisiyle parklara akın etti. Tüm zamanların en sıcak Haziran ayının yaşandığı kentte, vatandaşlar serinlemenin yolunu ağaçların oluşturduğu gölgeleri değerlendirmekte buldu. Termosla gezmeye başladı Bu sırada gölgede termosla oturan Ali Yılmaz ise dikkat çekti. Yılmaz, Adana sıcağı nedeniyle dışarı artık termosla çıktığını ve artık bu şekilde gezdiğini söyledi. Bayramda da serinlemek için parkı tercih ettiğini belirten Emine Yabir, "Adana’mızın yazı da güzel, sıcağı da güzel. Adana’mız çok güzel ve çok sıcak. Çok sıcak olduğu için gece yatamıyorum. Astım hastası olduğum için klima açarak da oturamıyorum. Evde bunaldığım için her gün parktayız. Adana’da evde durulmaz. Çok sıcak" dedi. Parkta bulunan spor alanında spor yapan Selahattin Açıkalın, "Ben sıcak olduğunun farkındayım ama rahatsızlığım nedeniyle mecburi olarak spor yapıyorum. Bu aletlerle çalışmak zorundayım. Allah millete yardım etsin. Ben yaylaya gidemem, sağ tarafım felçli olduğu için çok üşüyorum. Adana’nın sıcağı bana iyi geliyor. İklim olarak aslında çok iyi ama sıcak" ifadelerini kullandı.
Karaman İsrail, trafik lambalarına yazılan yazı ile protesto edildi Karaman’da trafiğin yoğun olduğu yerlerdeki trafik lambalarının kırmızı ışığına ‘Katil İsrail’ yeşil ışığına ise ‘Özgür Kudüs’ yazılı etiketler yapıştırılarak İsrail protesto edildi. İsrail’in Filistin halkına yönelik soykırıma dönüşen ve her geçen gün artan saldırılarına Türkiye’nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Karaman’da da trafik lambalarına yapıştırılan "Katil İsrail ve Özgür Kudüs” etiketleriyle İsrail protesto edildi. Etiketleri fark eden sürücüler de farkındalık amacıyla yapılan bu çalışmayı takdir etti. “Güzel bir çalışma olmuş” Trafik lambalarında yazan ‘Katil İsrail’ yazısını fark ettiğini söyleyen Ali İhsan Kutbay, “Katil İsrail’in katilliğini herkes görsün diye yapılan güzel bir çalışma olmuş. Bu uygulamayı yapanları tebrik ederim” diye konuştu. “Keşke burada birileri yapsın diyorduk” Karaman’da böyle bir uygulama olmasını beklemediğini belirten Mehmet Akif Aktaş, “Çok güzel bir çalışma olmuş, tebrik ediyorum düşünenleri. Genelde büyük şehirlerde böyle uygulamalar görüyorduk ama Karaman’da böyle bir şeyi beklemiyordum. Keşke burada birileri yapsın diyorduk. O birileri yapmış Allah razı olsun. Keşke bütün ışıklarda olsa da insanların dikkatini daha çok çekse” dedi. Trafik lambasındaki yazıyı gazetecinin sorusu üzerine fark eden sürücü Samet Balar ise, “Yapılan uygulama doğru bir duruş ama bu duruş kırmızı ışığa yazarak değil, politik hamlelerle olması lazım. Işığa yazı yazarak bir şey elde edemeyiz ama o kırmızı ışığı gördüğümüzde bize orada yaşanan zulmü hatırlatıyor” diye konuştu.