POLİTİKA - 04 Mayıs 2024 Cumartesi 17:10 | Son Güncelleme : 04 Mayıs 2024 Cumartesi 17:13

Rusya, Zelenskiy’i arananlar listesine aldı

A
A
A
Rusya, Zelenskiy’i arananlar listesine aldı

Rusya tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in arananlar listesine alındığı açıklandı.

Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya başlattığı savaş devam ederken Rusya’dan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy hamlesi geldi. Rusya, Zelenskiy hakkında dava açtı.

Rusya İçişleri Bakanlığı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in arananlar listesine alındığını açıkladı. İçişleri Bakanlığının veri tabanındaki arananlar listesine eklenen Zelenskiy’in doğum yeri ile tarihi ve Ukrayna Devlet Başkanlığı görevine getiridiüği tarih ile eklendiği kaydedildi.

Listeye Poroşenko da eklendi

Rusya tarafından yapılan açıklamada arananlar listesine Eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun da eklendiği kaydedildi. Açıklamada hakkındaki suçlamaya ilişkin bilgi verilmeyen Poroşenko'nun 2014-2019 yılları arasında Ukrayna Devlet Başkanlığı görevini yürüttüğü kaydedildi.

Rusya, Şubat ayında da Estonya Başbakanı Kaja Kallas’ı “arananlar listesine” eklediğini duyurmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Engelliler Balıkçı Kenan’da doyasıya eğlendi Beylikdüzü’ndeki engelli öğrenciler Dünya Engelliler Haftası’nda Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri’nde ziyaret etti. Müze kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, öğrencilere balık ekmek ve içecek ikram etti. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri Dünya Engelliler Haftası’nda, engelli öğrencileri misafir etti. Etkinliğe Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koç, Şube Müdürü Alper Bayram’da katıldı. Beylikdüzü 3. Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri önce aşıklar eşliğinde oyun oynadı. Daha sonra ise balık ekmek yiyerek Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde bulunan mumya balıklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenci kardeşlerimizi tesiste ağırlamaktan mutluluk duyduğunun altını çizen ünlü Balıkçı Kenan Balcı, “Kardeşlerimizle önce aşıklar eşliğinde oyun oynadık. Daha sonra balık ekmek yiyerek müzemizi ziyaret ettik. Balıkçı Kenan olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayım. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Onlara desteğimiz sonsuz. Birlikte engelliler haftası dolayısıyla keyifli bir gün geçirdik. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. "Mutlu ve güzel bir gün geçirdik" Etkinlikte konuşan Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koç, “Engelliler Haftası nedeniyle Balıkçı Kenan Tesisleri’nde engelli öğrencilerle birlikte müzemizi ziyaret ettik. Mutlu ve güzel bir gün geçirdik. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Şaşkınlıklarını gizleyemediler Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni gezen öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Mumya balıkları görünce önce korkan, sonra da onlarla hatıra fotoğrafı çektiren engelli öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı.