SPOR - 18 Mayıs 2024 Cumartesi 14:05

Karşıyaka’da Batuhan Kuru profesyonel oluyor

A
A
A
Karşıyaka’da Batuhan Kuru profesyonel oluyor

Karşıyaka, bu sezon süre bulduğu dakikalarda etkili işler yapan 2005 doğumlu futbolcusu Batuhan Kuru ile profesyonel sözleşme imzalayacak.


TFF 3. Lig 2. Grup’ta sezonu 3. sırada tamamlayarak play-off oynayan Karşıyaka, Anadolu Üniversite’yle eşleşip rakibine 1-0 mağlup olarak sezonu istemediği bir şekilde noktalamıştı. Yeni sezon için harekete geçen İzmir ekibi, ilk olarak altyapı patentli oyuncuları takıma kazandırmaya çalışacak. Bu oyunculardan ilk isim ise bu sezon zaman zaman A takımla antrenmanlara ve maçlara çıkan 2005 doğumlu forvet oyuncusu Dursun Batuhan Kuru olacak. Genç oyuncu geçtiğimiz sezon ligde çıktığı 3 maçta 92 dakika süre alırken 1 de gol kaydetmeyi başarmıştı. U19 Bölgesel Gelişim Ligi’nde ise bu sezon 16 gol atan genç oyuncuyla profesyonel sözleşme imzalanıp sezon başı kampında A takım kadrosunda yer alması bekleniyor.


Öte yandan ligdeki statü gereği yeni sezonda takımların maç kadrolarında 22 yaş ve altında yine en az 6 futbolcu bulundurmaları gerekecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü Mardin’in Kızıltepe ilçesinde geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü. Akziyaret Mahallesi’nde henüz nedeni belirlenemeyen çıkan yangın, jandarma, itfaiye ve polis TOMA’larının da yardımıyla uzun süren müdahalenin ardından kontrol altına alınıp söndürülürken, soğutma çalışmaları devam ediyor. 15 araçla müdahale ettiklerini belirten itfaiye eri Davut Aslan, “Burası geri dönüşüm tesisi. Burada genellikle plastik hammadde bulunduruluyor. Buradaki ham maddeleri makinelere yükleyip sevk ediliyor. Büyük bir ihtimalle anız yangınlarından kaynaklı olarak tesise sıçradığını düşünüyoruz. Toplam 15 araç ve 60’a yakın personel ile yangına müdahale ettik. Şu an yangın tamamen kontrol altına alındı ve soğutma işlemleri yapılıyor. Fabrika, iki gün önce yangının eşiğinden döndü. Ekibimizle birlikte gece geç saate kadar burada nöbet tuttuk. Ama bugün maalesef yangın fabrikaya sıçradı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Soğutma işlemi bittikten sonra toparlanacağız” dedi. Çiftçilere anız yakmamaları konusunda duyarlı olma uyarısında bulunan Aslan, "Biz geldikten sonra dışarı çıktılar. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Toparlanıp merkeze geri döneceğiz. Defalarca dile getirmemize rağmen tekrardan herkes anız yakıyor. Anız yakıldığı zaman aleviler kontrolden çıkıp evlere hayvanlara, canlı, cansız her şeye zarar veriyor. Çiftçilerimize duyarlı olmalarına rica ediyoruz” şeklinde konuştu.
Adana ‘Albino’ kadının Adana sıcağında yaşam mücadelesi Adana’da ‘Albino’ genç kadın 3 kız çocuğuyla birlikte kavurucu sıcaklarda çadırda kalarak yaşam mücadelesi veriyor. Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da güneşe normal vatandaşlar bile çıkmakta güçlük çekerken ‘Albinizm’ hastaları için bu durum adeta işkenceye dönüşüyor. ‘Albino’ Songül Eryiğit (22), Adana’nın sıcağında 3 çocuğuyla çadırda kalarak yaşam savaşı veriyor. Songül Eryiğit, Yüreğir ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesinde brandalarla oluşturduğu çadırda, Reyhan (3), Biricik (2) ve 3 aylık İncila ile kavurucu sıcaklarda yaşama tutunmaya çalışıyor. “Güneşe çıkamıyorum, sıcak beni çok fazla etkiliyor” Sıcak havanın kendi sağlığı için tehdit oluşturduğunu dile getiren Songül Eryiğit, ”Sıcağa dayanamıyorum. Sıcak beni fazla etkiliyor. Güneşe çıkamıyorum, o yüzden çalışamıyorum. 3 çocuğum var. Çok zor. Yazın sıcak, kışın çamur. Çadırda geçinemiyorum. Peçete satıyorum mecburiyetten. Kazandığım yeterli gelmiyor. Eşim cezaevinde zaten" sözlerine verdi. “Evde yaşamak hayalim Kendisi ve çocukları için en büyük hayalinin yeniden bir evde yaşamak olduğunu paylaşan Eryiğit, "Sıcak bir yuvam olsun, bir evim olsun istiyorum. Erzak, çocuklara kıyafet istiyorum. Dolabım, makinem, televizyonum bir şeyim yok. Hiçbir şeyim yok. İki yastığım bir döşeğim var" dedi. Albinizim hastalığı nedir? Albinizm, vücuttaki melanin üretiminde soruna yol açan çeşitli durumlar sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Albinizm hastalığının adı Latince beyaz anlamına gelen ‘albus’ kelimesinden türemiştir. Dilimizde hastalık için albinizm veya albinos tanımları kullanılır. Albinizm hastalarına ise albino adı verilir. Albinizmde hastaların saçları, gözleri ve derilerindeki renk eksikliği en dikkat çekici bulgulardan biridir. Ancak renk eksikliği her zaman çok belirgin olmayabilir. Albinolar güneş ışığına karşı çok hassastır. Bu nedenle de cilt kanserine yakalanma riskleri yüksektir. Güneşe çıkan albinolarda çil, pigmentli veya pigmentsiz benler, güneş lekeleri, lentigolar güneş yanığı gibi durumlar oluşabilir.