YEREL HABERLER - 27 Kasım 2012 Salı 09:38

AGC 2012 BASIN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

A
A
A
AGC 2012 BASIN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

Aydın Gazeteciler Cemiyeti`nin (AGC) geleneksel olarak düzenlediği basın ödülleri yarışmasına başvurular 28 Kasım Çarşamba günü başlıyor.
AGC Yönetim Kurulu Başkanı Suat Deniz, AGC 2012 Basın Ödülleri`nin bu yıl ``˜10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nde AYSO Restoranda saat 19.30`düzenlenecek törenle sahiplerine verileceğini belirtti. Suat Deniz, bu yıl çok anlamlı bir günde bu ödülleri dağıtmak istediklerini cemiyete üye olsun olmasın gerçek anlamda gazetecilik yapan, herkesin yarışmaya katılabileceğini ifade etti.
Yarışma başvuru tarihinin 28 Aralık 2012 Cuma günü son bulacağını bildiren Deniz, başvuruların Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci`ye kapalı zarf içinde teslim edilmesi gerektiğini kaydetti.
Törende bu yıl verilecek ödüller şu şekilde sıralandı:
1-Günlük yerel gazeteler
KÖŞE YAZISI
GENEL HABER
İNCELEME ARAŞTIRMA
SPOR HABERİ
FOTOОRAF
2- Haftalık 15 günlük ve aylık gazete-dergiler-
RÖPORTAJ
KÖŞE YAZISI
FOTO
3-Günlük kitle basın organları kategorisinde; gazete çalışanları
GENEL HABER
İNCELEME ARAŞTIRMA
SPOR HABERİ
FOTOОRAF
KAMERA
4- İnternet Özel Ödülleri
EN İYİ GÜNCELLENE YEREL İNTERNET HABER SİTESİ
FOTOОRAF
ÖZEL HABER
5- Yönetim Kulu Özel Başarı ödülleri
TÜRKİYE GAZATECİLER FEDERASYONU ÖZEL ÖDÜLÜ
İSMAİL SİVRİ ÖZEL BAŞARI ÖDÜLÜ
NEZİH DEMİRKENT ÖZEL EKONOMİ HABER ÖDÜLÜ
MERHUM YALÇIN ATA ÖZEL ÖDÜLÜ
MERHUM HİLMİ TÜKEL ÖZEL ÖDÜLÜ
MERHUM MUSTAFA ÜNLÜ ÖZEL ÖDÜLÜ
MERHUM HİHAT AKIN ÖZEL ÖDÜLÜ
MERHUM RIFAT YÜZER ÖZEL ÖDÜLÜ
MERHUM NURİ SEVİNCEK ÖZEL ÖDÜLÜ
MERHUM ENVER ÖRÜN ÖZEL SPOR HABER ÖDÜLÜ
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.