YEREL HABERLER - 15 Ocak 2012 Pazar 10:59

MALATYA`DA "SINAV ÖNCESİ MOTİVASYON" KONFERANSI DÜZENLENDİ

A
A
A
MALATYA`DA "SINAV ÖNCESİ MOTİVASYON" KONFERANSI DÜZENLENDİ

Eğitimci Yazar Cihat Şener, "Hayatımız bir sınavdır" diyerek, sınavlara hazırlananların alın teri dökmeleri halinde başarılı olacaklarını vurguladı.
Belediye Konferans Salonu’nda, Rekor Dershanesi’nin organize ettiği, "Sınav öncesi motivasyon" konulu konferans ilgi gördü. Konferans öncesinde konuşma yapan Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Geçen hafta yapılan bir ankette, il sakinleri, çeşitli alanlarda beklentilerini ifade ettiler, Malatya ise eğitimden yana tavrını koymuştur. Bazı il aşk, bazı il ekonomi derken, Malatya’nın ise en önemli mesele ve beklentilerinin eğitim demesi çok anlamlıdır" dedi. Bulut, dershaneler konusunda ise,
"Çocukların daha iyi yetiştirilmesi bakımandan, sınav temposuna daha iyi alışmaları bakımından dershaneler şu an için ihtiyaç gözüküyor" ifadelerini kullandı.
Rekor Dershanesi Kurucu Müdürü Mustafa Sarıtaç ise, eğitimin ve dershanenin önemini anlatıp, Matematik konusunda ise, "Matematik bir yaşam biçimidir. Matematik bir disiplindir. Matematik bir bilgi ağıdır ve bir anahtardır. Matematik bir düşünce biçimidir ve bir aşktır. Matematik bir tutkudur" diyerek, Matematik konusunda Leonardo da Vinci’nin, "Hiçbir araştırma matematik ispatından geçmedikten sonra ilim adına anmaya layık değildir" sözünü hatırlattı.
Eğitimci Yazar Cihat Şener, "Sınav öncesi motivasyon" konulu konferansında, sınavları kaos olarak değerlendirip, sınavlara hazırlanma konusunda öğrenci ve velilere izahatlarda bulundu. Şener, "Ülkemizde, 16 milyon ilköğretim ve lise öğrencisi var. Üniversitede 3,5 milyon öğrenci var. Bunlar bu rakama dahil değil. 16 milyon az rakam değil, Yunanistan’ın nüfusu 10 milyonu aşkındır. 5-6 milyon nüfuslu Avrupa Birliği ülkesi olup da bizim için oy kullanan ülkelerin nüfusu, bizim öğrenci sayımızın 3’te biri
kadarlar. Ama AB içtin el kaldırıyorlar. Yani 16 milyon öğrenci nüfusumuzu iyi yetiştirip, ülkenin geleceğinde söz sahibi olacakları bu kaos ortamından nasıl kurtarmalıyız ve sınavlarını nasıl tehlikesiz atlatırlar onun çarelerine bakmalıyız. Ben 37 yıldır bu filmi seyrediyorum. Elimden geldiğince dilimin döndüğünce, gerek lise ve gerekse üniversite sınavlarına hazırlananlara yardımcı olmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.
Başarılı olmak için veli, öğretmen ve öğrenci üçgeninin önemini anlatan Şener, "Hayatımız bir sınavdır" diyerek, sınavlara hazırlananların alın teri dökmeleri halinde başarılı olacaklarını vurguladı. "Alnından bir damla ter döken ile 10 damla ter dömen bir olur mu?"diye soran Şener, çalışanın, azimli olup, kendine hedef koyanın daha başarılı olduğuna dikkat çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.