ASAYİŞ - 16 Ekim 2012 Salı 16:50

BDP`Lİ ÜÇER İLE EMNİYET YETKİLİSİ ARASINDA GERGİNLİK

A
A
A
BDP`Lİ ÜÇER İLE EMNİYET YETKİLİSİ ARASINDA GERGİNLİK

Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak isteyen BDP`li Milletvekili Özdal Üçer ile emniyet yetkilisi arasında gerginlik çıktı.
Cezaevinde açlık grevine giren mahkumlara destek vermek amacıyla Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde açıklama yapmak isteyen BDP`lilere polis izin vermedi. Bunun üzerine BDP Milletvekili Özdal Üçer ile emniyet yetkilisi arasında gerginlik yaşandı. Cezaevi önünde güvenlik gerekçesiyle basın açıklamasına izin verilmeyeceğini karşı kaldırımda açıklama yapabileceğini söyleyen emniyet yetkilisi, ``Bize verilen talimatlar bunlar, siz gelip burada medyanın önünde şov yaparak gibi olmaz`` derken Üçer de, ``Şu an konuşan sizsiniz, şov yapan sizsiniz. Eş başkanımıza size mi soracağım diyen bir Başbakan`ı bile ben tanımam`` dedi.
Üçer, "Biz cezaevinde insanlarımızın ölmesine tanıklık etmeyeceğiz, gözümüzün önünde gençlerimiz açlık grevlerinde ölsün bizim de sesimiz çıkmasın. Daha dün televizyona çıkıp da ağlamayan insan değildir diye şov yapanlar bugün kendi gençlerinin kendi yakınlarının gözü önünde cezaevinde ölüm oruçlarına yatmış olan yakınlarına destek olmaya gelen insanlara muamelesini biz insanlık dışı olarak değerlendiriyoruz`` dedi.
Cezaevi karşısında BDP Milletvekili Özdal Üçer ile Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk`un açıklamasının ardından kısa süreliğine oturma eylemi yapıldı. Yapılan oturma eyleminin ardından kalabalık grup bir taziyeye katılmak üzere yürüyüş yaparken, açıklama olaysız sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MHP Lideri Bahçeli: "Türk dili; millet olma şuurunu besleyen, tarih bilincini diri tutan ve kültürel sürekliliği temin eden temel sütundur" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü; kökü mazinin derinliklerine uzanan, istikbale yönelen büyük Türk milletinin müşterek hafızasını, irfanını ve tarihi yürüyüşünü idrak etmeye imkan sunan müstesna bir gündür" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. "15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü; kökü mazinin derinliklerine uzanan, istikbale yönelen büyük Türk milletinin müşterek hafızasını, irfanını ve tarihi yürüyüşünü idrak etmeye imkan sunan müstesna bir gündür" diyen Bahçeli, mesajında bugünün önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: "Türk dili; millet olma şuurunu besleyen, tarih bilincini diri tutan ve kültürel sürekliliği temin eden temel sütundur. Altaylar’dan Balkanlar’a, Hazar havzasından Akdeniz’e uzanan geniş coğrafyada Türkçenin taşıdığı anlam dünyası; birlik fikrini pekiştiren, dirliği esas alan ve kardeşlik hukukunu muhafaza eden bir medeniyet tasavvurunu yansıtmaktadır. Bu itibarla, Türkçenin tarihi derinliğini ve ifade kudretini tahkim etmek; onu yozlaşmadan, yabancılaşmadan ve anlam kaybından uzak tutarak gelecek nesillere güçlü, sahih ve köklü bir miras halinde intikal ettirmek, kültürel sürekliliğin teminatı olmanın yanında milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluk mahiyeti taşımaktadır. 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü vesilesiyle; Türk diline emek veren ilim insanlarını, münevverleri ve gönül erlerini selamlıyor; Türk milletinin diliyle, kültürüyle ve ülküsüyle ilelebet var olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."