ASAYİŞ - 18 Mart 2018 Pazar 09:24

Adana’da "Huzur ve Güven Uygulaması"

A
A
A
Adana’da "Huzur ve Güven Uygulaması"

Adana’da 2 bin 75 polis ile "Huzur ve Güven Uygulaması" yapıldı.

Adana’da 2 bin 75 polis ile "Huzur ve Güven Uygulaması" yapıldı.


Vatandaşların huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, suç üreten yerler, aranan şahıs ve araçların yakalanması amacıyla, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın koordine ederek bizzat yönettiği, Adana Huzur ve Güven Uygulaması (7) adı altında iki aşamalı olarak aralarında özel harekat, terör, narkotik ve çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu karma 255 ekip, 1 hava ekibi ve 2 bin 75 personel ve 4 eğitimli dedektör köpeğin katılımıyla 33 noktada sabit önleyici ve 2 bölgede umuma açık yer denetimi yapıldı.


Saat 20.00 - 22.00 arasında sabit önleyici yol uygulaması ve 22.30 - 23.30 saatleri arasında açık yer uygulaması sonucunda 14 bin 930 şahsın GBT kaydı sorgulandı, 67 aranan şahıs yakalandı, 19 şahsa adli ve idari işlem yapıldı, işlemler sonucunda 52 bin 770 TL para cezası ve 4 iş yerine idari işlem uygulandı, 6 bin 135 adet araç kontrol edildi, bu araçlardan 23 aranan araç ele geçirildi, 14 adet araç trafikten men edildi, 55 adet araca 77 bin 500 TL cezai işlem uygulandı.


Öte yandan, 18 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 18 adet şarjör ve bunlara ait 123 adet fişek, 10 adet ruhsatsız av tüfeği ve bunlara ait 52 adet dolu kartuş, 9 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi, 9 adet şarjör, 1 adet sallama tabir edilen kesici alet, 719 gram satışa hazır esrar maddesi, 3 bin 890 adet gümrük kaçağı sigara, 1 şahıstan 4 adet sahte polis kimlik kartı, 1 adet polis el telsizi, 1 adet polis yeleği ve 1 adet polis copu ele geçirildi.


Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Yeşilevler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde uygulamayı yerinde denetleyerek bir süre vatandaşların sorularına cevap verdi. Ardından mahalle esnafıyla bir araya gelerek sohbet eden Yıldız, kentte huzur ve güven ortamını sağlamak amacıyla uygulamayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldız, "Temel amacımız vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğidir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat esasına göre devam edecek. Bize olan desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.