YEREL HABERLER - 23 Şubat 2017 Perşembe 10:00

AOSB’de futbol heyecanı kura çekimiyle başladı

A
A
A
AOSB’de futbol heyecanı kura çekimiyle başladı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığınca bu yıl “15 Temmuz Şehitleri” adına düzenlenecek 5. Geleneksel Futbol Turnuvası’nın kuraları çekildi.
Sporun, özellikle futbolun birleştirici yönlerini ön planda tutarak, sanayiciler ile çalışanların kaynaşmasını sağlayıp, motivasyonlarını arttırmayı amaçlayan AOSB, geleneksel hale getirdiği futbol turnuvalarının 5’incisini düzenliyor. Ülke tarihine en karanlık gecelerden biri olarak geçen 15 Temmuz gecesi vatanı ve bayrağı uğruna şehit düşen vatan evlatlarının da anılacak olması nedeniyle daha da anlam kazanan turnuvanın kura çekimi, Turnuva Komisyonu tarafından AOSB Seyhan Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Takımlar, 15 Temmuz ruhuna yakışır şekilde mücadele etmeli”
Turnuva Komisyonu Başkanı Asım Gül, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, komisyon olarak bu yıl ki turnuvanın adını “AOSB 15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası” olarak belirlediklerini, takımların 15 Temmuz ruhuna yakışır şekilde mücadele edeceklerine inandıklarını belirtti. Gül, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diledi.

8 grupta 40 takım mücadele edecek
Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. 40 takımın katıldığı kura sonunda, 5’er takım 8 ayrı grupta yer aldı. Grup eşleşmeleri ise şöyle:
A Grubu: AOSB Bölge Başkanlığı, Beta Transformatör, Pidok Plastik, Arseteks, Garanti Bankası.
B Grubu: Oğuz Tekstil, Bilici Holding, Hekimbey, AKO Mermer, New Hope.
C Grubu: Zahit Alüminyum, Kimteks, Serat Güvenlik, Esen Plastik, Gürsoy Yem.
D Grubu: Meltem Kimya, Güney Çelik Hasır, Rayvag Vagon, Ares Isı, Teknopak.
E Grubu: Amylum Nişasta, Toros Kumaş, Adana Sac, Erkan Koleji, Mosos İnşaat.
F Grubu: Kastamonu Entegre, Ur-Sa Plastik, Limkon, Borşen Boru, Xenol AFM-GPS.
G Grubu: Abdioğulları Plastik, Adana Mensucat, Pe-Ba, BİM, Panas Yapı.
H Grubu: Sarmak Kompresör, Beta Gıda, Tezkim, AFAD, Yurtiçi Kargo.

5 Mart’ta başlıyor
Yaklaşık 35 bin kişinin istihdam edildiği AOSB’de her yıl sanayici ve çalışanlara büyük heyecan yaşatan futbol turnuvası, Yüreğir’de bulunan Simeranya Halı Sahası’nda oynanacak. 5 Mart Pazar günü başlayacak olan turnuva, 30 Nisan Pazar günü oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek. Turnuva sonunda ilk 3’e giren takımlara kupa verilecek. Ayrıca; şampiyonluk kupasını kaldıran takımın oyuncuları, birer madalya ve tüm altınla ödüllendirilecek. İkinci olan takımın oyuncuları birer madalya ve yarım, üçüncü olan takımın oyuncuları ise birer madalya ve çeyrek altının sahibi olacak. Gol kralının da çeyrek altınla ödüllendirileceği turnuvanın en centilmen takımına ise futbol topu hediye edilecek ve plaket verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.