SAĞLIK - 22 Mayıs 2018 Salı 12:24

Vali Demirtaş: "Adana’nın sağlık problemi kalmayacak"

A
A
A
Vali Demirtaş: "Adana’nın sağlık problemi kalmayacak"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana’nın güneyinde yapılacak olan Güney Adana Devlet Hastanesi ve Yüreğir Devlet Hastanesi ile ilgili bilgiler verdiği bir toplantı düzenledi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana’nın güneyinde yapılacak olan Güney Adana Devlet Hastanesi ve Yüreğir Devlet Hastanesi ile ilgili bilgiler verdiği bir toplantı düzenledi. Vali Demirtaş, Adana’nın bir sağlık üssü konumuna geleceğinin altını çizerek, “Adana’da sağlıkla ilgili hiçbir problem kalmayacak” dedi.


Vali Demirtaş, daha önce Seyhan Uygulama Hastanesi ve TOKİ Numune Hastanesi’nin bakım ve onarım çalışmalarının yapılması için 2017’nin Eylül ayında hizmete başlayan Adana Şehir Hastanesi’ne taşındığını belirterek, “Seyhan Uygulama Hastanesi ve TOKİ Numune Hastanesi’nin bakım onarım çalışmaları sona erdi. Seyhan Uygulama Hastanesi’nin adını Çukurova Devlet Hastanesi, TOKİ Numune Hastanesi’nin adını ise Yüreğir Devlet Hastanesi olarak değiştirerek yeniden hizmete açtık” diye konuştu.



Seyhan ve Yüreğir’de sağlık konusunda problemlerin olduğunu kaydeden Vali Demirtaş, “Adana’nın güneyinde yaşayan 450 bin vatandaşımıza 2 yeni hastane yapmayı düşünüyorduk. Bu sebeple eski Adana Devlet Hastanesi’nin yerine, Karataş yolu üzerinde bulunan 25 bin metre kare kapalı alana sahip, 100 yataklı bir Yüreğir Devlet Hastanesi, Seyhan’a ise Mersin yolu üzerinde bulunan Karayolları Şefliği’nin muayene istasyonu olarak kullandığı alana da 35 bin metrekarelik kapalı alana sahip, 150 yataklı Güney Seyhan Devlet Hastanesi’ni yapacağız” şeklinde konuştu.


Vali Demirtaş, Güney Adana Devlet Hastanesi’nin 42 poliklinik, 22 yoğun bakım ünitesi, 5 ameliyathane, 50 tek yataklı, 34 çift yataklı servis odasına sahip olacağını, Yüreğir Devlet Hastanesi’nin ise 28 poliklinik, 13 yoğun bakım ünitesi, 4 ameliyathane, 38 tek yataklı, 18 çift yataklı servis odasına sahip olacağını açıkladı.


Hastanelerin projelerinin tamamlandığını kaydeden Vali Demirtaş, “Sağlık Bakanlığı şu anda yaklaşık maliyeti hesaplıyor. Maliyet hesaplandıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılacak” dedi.


Güney Adana’da hiç hastane olmadığını, burada yaşayan vatandaşların birden fazla otobüs kullanarak mevcut hastanelere gittiğini vurgulayan Vali Demirtaş, “Bu iki hastaneyi hizmete açtığımızda Adana’mızın hiçbir tarafında sağlıkla ilgili bir problemimiz kalmayacak. İnşallah hem yurtiçinden hem yurtdışından gelen taleplere çok rahat bir şekilde cevap verebileceğimizi düşünüyorum. Adana bir sağlık üssü, sağlık kampüsü olacak” diye konuştu.


Vali Demirtaş, Ceyhan Devlet Hastanesi’nin de en yakında zamanda hizmete açılacağını, Karataş’la ilgili de bir çalışmalarının olduğunu açıkladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, kuruluşunun 46. yılını akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı büyük bir organizasyonla kutladı. Çok sayıda yarışmanın yapıldığı ve ödüllerin dağıtıldığı etkinlik, özellikle öğrenciler için unutulmaz anlara dönüştü. Görükle Kampüsü içerisinde başlatılan kutlama törenlerinde ilk olarak “Geleneksel Süt Koşusu” düzenlendi. Veteriner Fakültesi çiftliğinden start alan ve Hayvan Hastanesi önünde son bulan koşunun ardından Programın sonunda emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Ceylan’ın yazdığı ve okuduğu Veteriner Fakültesi Marşı izleyenleri duygulandırdı. Gün boyu devam eden etkenliklerde daha önce elemeleri yapılan satranç turnuvası, futbol turnuvası, oryantiring ve bilgi yarışmasının finalleri gerçekleştirilerek dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Öğrenciler, öğle yemeğinin ardından düzenledikleri halat çekme, okçuluk ve Veteriner Fakültesine özgü ‘’yoğurt yeme yarışması’’ gibi çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Organizasyon, akşamüzeri gerçekleştirilen açık hava sinemasında film gösterimiyle son buldu. Etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik, 1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında 46 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Fakültenin bugün Türkiye genelinde en ileri seviyede mesleki eğitim veren yükseköğretim kurumuna dönüştüğünü vurguladı. Düzenledikleri kutlama töreniyle birlikte öğrencilere BUÜ Veteriner Fakültesi mensubu olmalarının ayrıcalığını hissettirdiklerini aktaran Dekan Şenlik, “Gün boyunca düzenlediğimiz organizasyonlara yoğun bir katılım oldu. Akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve emekli hocalarımız ile çok sayıda öğrencimizi ağırladık. Hepsi de mutlu oldu ve gururlandı. Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar fakültemizde görev yapmış olan tüm Dekanlarımıza, Öğretim Üyelerimize, Araştırma Görevlilerimize, Doktora Öğrencilerimize ve İdari Personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha çok çalışarak fakültemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Kocaeli Evsizlerin sokakta kalmasına müsaade edilmiyor Gebze ilçesinde gidecek yeri bulunmayan evsiz vatandaş, barınma ve konaklama merkezine yerleştirilerek sıcak yuvaya kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Barınma ve Konaklama Merkezi, sokakta kalan evsizlere sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, “Kocaeli’de kimse aç ve açıkta kalmayacak” talimatını büyük bir hassasiyetle yerine getiren Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, devriye sırasında rastlanılan veya gelen ihbarlar üzerine yerleri tespit edilen evsiz vatandaşları Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürüyor. Sıcak bir yuvaya hasret kalan vatandaşların ihtiyacını Barınma ve Konaklama Merkezleri ile sağlayan büyükşehir belediyesi, bu bağlamda Gebze’de evsiz bir vatandaşa sahip çıktı. Gebze Bölgesi Zabıta Amirliği ekipleri, gidecek yeri bulunmadığını tespit ettiği vatandaşı ekip aracıyla Gebze Mevlana Mahallesi’nde bulunan Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürdü. Sıcak yuvaya kavuşturulan evsiz vatandaş, kendisine sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İzmit ve Gebze’de faaliyet gösteren Barınma ve Konaklama Merkezleri yılın 12 ayında kapılarını evsiz vatandaşlara açıyor. Yatak, masa, dolap, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu odalarda, banyo için 24 saat sıcak su imkânı sağlanıyor. Evsiz vatandaşlara 3 öğün sıcak yemeğin yanında temizlik ve sağlık hizmetleriyle ihtiyaç halinde psikolojik destek de sağlanıyor.