GÜNDEM - 10 Mayıs 2024 Cuma 12:16

Vali Köşger karpuzu kesip göbeğini yedi, işçilerle birlikte kamyona yükleme yaptı

A
A
A
Vali Köşger karpuzu kesip göbeğini yedi, işçilerle birlikte kamyona yükleme yaptı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, karpuz hasadı sonrası bir karpuzu kesip göbeğini yedi, işçilerle birlikte kamyona yükleme yaptı.


Vali Köşger, Türkiye’nin ilk turfanda karpuzu hasadına katıldı. Köşger, işçilerle birlikte hasat yaptıktan sonra bir karpuzu da bıçakla kesti. Kalite kontrolü yapan Köşger, karpuzun en güzel yeri olan göbeğinin de tadına baktı. İşçiler Köşger’i "Şekeri olan yemesin" diye espri yaparak uyardı. Vali Köşger, karpuz tadımının ardından üreticilerle birlikte araçlara yükleme yaptı.



"Türkiye’deki karpuzun 5’te biri Adana’da üretiliyor"


Karpuz hasadının çiftçilere ve kente hayırlı olması temennisinde bulunan Köşger, "Çiftçilerimize ve tüm Adana’ya bereketli bir sezon diliyoruz. 10 Mayıs itibarıyla genelde Adana’da karpuz sezonu açılışı yapılıyor. Türkiye’deki karpuzun yaklaşık 5’te biri Adana’da üretiliyor. Adana zaten karpuz konusunda marka olmuş bir şehir. Biraz evvel tadımını da yaptık. Çok lezzetli aroması ve kendine özgü tadıyla Adana karpuzu Türkiye’de kendine haklı bir şöhret elde etmiş durumda. Bu sezon da aynı şekilde karpuzumuzun daha önceden kazandığı şöhreti devam ettirerek bereketli bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.



Erken hasadı denetlemek üzere timler oluşturuldu


Adana karpuzunun kalitesinde düşüş meydana gelmemesi ve en güzel hali ile tezgahlarda yerini almasını amaçladıklarını belirten Köşger, "Karpuzun erken hasadını ve olgunlaşmadan tezgaha çıkmasını engellemek üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimizin oluşturdukları timler var, onlar kontrol ediyorlar. Adana karpuzumuzun hak ettiği şöhreti zedelememek için üreticilerimizin de daha itinalı davranmalarını beliyoruz. Erken kesim ve erken hasat kendileri için de markalaşmış Adana karpuzu için de zarar demek. Son derece güzel, lezzetli, aromalı ve Adana karpuzunun adına yakışır bir şekilde hasat edildiğini gördük. Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum" ifadelerini kullandı.



Vali Köşger karpuzu kesip göbeğini yedi, işçilerle birlikte kamyona yükleme yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TFF, Süper Lig’de 37. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı. TFF, Süper Lig’in 37. haftasında oynanan 4 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle: - İstanbulspor - Sivasspor müsabakasının 64. dakikasında köşe vuruşu sonrası hakem Ömer Faruk Turtay, elle oynama belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyen Turtay, penaltıyı iptal ederek köşe vuruşu kararı verdi. - Beşiktaş - Hatayspor maçının 90+3. dakikasında ev sahibi ekibin köşe vuruşu sonrası ceza sahasında Salih Uçan’a yapılan müdahale için VAR, potansiyel penaltı kararı için hakem Cihan Aydın’a uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Aydın, Beşiktaş lehine penaltı noktasını gösterdi. - Gaziantep FK - Fatih Karagümrük karşılaşmasının 53. dakikasında Ceccherini’nin Markovic’e yaptığı müdahale sonrası hakem Zorbay Küçük sarı kart gösterdi. VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izleyen Küçük, sarı kartı iptal ederek Ceccherini’yi kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. - Kayserispor - Konyaspor mücadelesinin 14. dakikasında duran topta Uğurcan’ın yerde kalması sonrası VAR hakem Halil Umut Meler’e uyarıda bulundu. Pozisyonu izleyen Meler, Duckens Nazon’un kural dışı hareketi nedeniyle direkt kırmızı kart gösterdi.
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.