GENEL - 24 Şubat 2018 Cumartesi 14:09

15 Temmuz Gazileri öğrencilerle buluştu

A
A
A
15 Temmuz Gazileri öğrencilerle buluştu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adıyaman İl Temsilciliği tarafından ‘Şahadet ve Diriliş Buluşması’ etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adıyaman İl Temsilciliği tarafından ‘Şahadet ve Diriliş Buluşması’ etkinliği gerçekleştirildi.


TÜGVA Adıyaman Temsilciliği tarafından kendi binalarında gerçekleştirdikleri Şahadet ve Diriliş Buluşması’ etkinliğinde 15 Temmuz Gazileri o gece yaşadıklarını gençlerle paylaştı. 15 Temmuz gazisi olan Muhammed Irmak, Metin Doğan, Yusuf Özgün, Şerife Boz, Üzeyir Civan, Yasin Kasarcı, Yusuf Ak, Mehmet Köse, Ayla Kasırcı etkinliğe katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik Vakfı Adıyaman İl Temsilcisi İdris Toprak Vakfın misyonu ve çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.


Başkan Toprak, “Çanakkale ruhu 15 Temmuz’da yeniden canlanmıştır. Amacımız kahraman 15 Temmuz gazilerini Adıyaman halkı ve öğrencilerimiz ile buluşturarak kahramanlıkları altında yatan maneviyatın ve ruhun iyi anlaşılmasını sağlamaktır. Afrin Kudüs’e açılan kapıdır. Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı ülkemizin korunması açısından önemlidir” dedi.


Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Milletvekili Adnan Boynukara, 15 Temmuz Gecesi yaşadıkları anılarını anlatmasının ardından, gençler gazilere 15 Temmuz ile ilgili sorular sordu.


Buluşmaya Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Emniyet Müdürü Metin Alper, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.