YEREL HABERLER - 04 Aralık 2016 Pazar 18:24

Gölbaşı Belediyesi canlı hayvan pazarı hizmete girdi

A
A
A
Gölbaşı Belediyesi canlı hayvan pazarı hizmete girdi

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların hayvanlarının satışını yapabilecekleri canlı hayvan pazarını geçen hafta itibariyle Gölbaşı-Kahramanmaraş yolu Tecirli Mezrası karşısında hizmete açtıklarını söyledi.
Canlı Hayvan Pazarının her pazar hizmete açık olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, “Canlı hayvan pazarları, kasaplık, besilik, damızlık ve diğer amaçlı hayvanların alınıp satılmaları ve gerektiğinde birkaç gün süreyle beklemeleri amacıyla kurulmaktadır.
Aynı zamanda ülke mevzuatları ve standartlarına uygun olarak alım satım işlemlerinin gerçekleştiği, kayıt dışı alım satım işlemlerinin önüne geçildiği ve canlı hayvan sevkiyatlarının kontrol altına alınarak salgın hastalıkların engellendiği yerlerdir. Canlı hayvan pazarları dışında alımı ve satımı yapılan hayvanların sistem dışı kalarak gerekli bildirimlerinin yapılmaması kayıt dışılığa neden olmaktadır.
Kayıt dışı olduğu için yeterince takibi yapılamayan hayvanların her türlü kontrolden (sağlık, teknik, mali) uzak olması nedeniyle birim maliyete yüksek katma değer imkanı ile istihdama büyük ve zincirleme katkı sağlayan hayvancılık sektörü olumsuz etkilenmektedir.
Şehrimizde yapılan kasaplık, besilik, damızlık ve diğer amaçlı hayvanların alım ve satım işlemleri kontrol altına alınarak, yapılan tüm alım ve satım işlemleri kontrol edilebilir bir şekle getirdik. Bu alanı daha da düzenleyerek hem satıcılar hem alıcılar için daha modern bir şekle getireceğiz, eksiklikleri zamanla gidereceğiz.
Açık hayvan pazarımız her hafta Pazar günü halkımızın hizmetine sunulacaktır. Burada hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanlarını vatandaşlarımız satabileceklerdir” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.