ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 12:13

Kimsenin evde olmadığı anda hırsızlık yapıp kayıplara karıştı

A
A
A
Kimsenin evde olmadığı anda hırsızlık yapıp kayıplara karıştı

Adıyaman’da, şahıs yada şahıslar kimsenin evde olmadığı esnada girdiği evi soyarak kayıplara karıştı.


Edinilen bilgilere göre, Yenimahalle 2633 Sokak içerisinde bulunan Ramazan U’ya, ait eve gelen kimliği belirsiz şahıs yada şahıslar, evde kimsenin olmadığını fark ederek kapıları zorlayarak içeriye girdi. İçeriye giren şahıs yada şahıslar, evde bulunan 1 adet çeyrek altın ile yaklaşık 2 bin TL parayı alarak kayıplara karıştı. Bir süre sonra evin kapılarının açık olduğunu fark eden vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen mahalle ve çarşı bekçileri ile polis ekipleri incelemelerde bulundu.


Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.



Kimsenin evde olmadığı anda hırsızlık yapıp kayıplara karıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Çevre yolun yarış pisti gibi kullanmaya çalıştılar, kaza yapıp hastanelik oldular Sosyal medya üzerinden haberleşip Arnavutköy çevre yolunda yarış organizasyonu düzenleyen şahıslar yürekleri ağza getirdi. Sürücülerden birisi yarış başladıktan kısa bir süre sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Kaza sonrasında araç kullanılamaz hale gelirken yaralı sürücüsünün sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Arnavutköy’de bir kaç kişi sosyal medya üzerinden araçlarını paylaşarak yarış daveti. Daha sonra belirledikleri saatte paylaştıkları konumda buluşan şahıslar yarışmaya başladı. Çevre yolunu kullanan şahıslar yarış uğruna hem kendi canlarını hem de diğer sürücülerin canlarını tehlikeye attı. Sürücülerden birisi yarış başladıktan kısa bir süre sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Çarpışma sonrasında savrulan 34 ERF 513 plakalı otomobil içerisindeki sürücü Emir Yılmaz (23) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkartılan sürücü daha sonra Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, kazayla alakalı çalışma yaparken, yol kısa süre tek şeride düşürüldü. Kazaya başka bir aracın karışmaması muhtemel faciayı önlerken gençlerin sosyal medyadan birbirine yaptığı çağrıların görüntüleri de ortaya çıktı.
Hakkari Yüksekova’da polen oluşturan ağaçların kesimine başlandı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaydıkları polenler nedeniyle şikâyet konusu olan kavak ağaçları belediye tarafından kesiliyor. Özellikle mayıs ve haziran aylarında salgılamış oldukları polen ve pamukçukların insan sağlığı açısından zararlı olduğu ve vatandaşların polenle ilgili yoğun şikâyetlerinin dikkate alınması üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma, Yeni Mahalle’deki kavak ağaçlarının kesimiyle başladı. Açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Osman Yağan, “İlçenin mücavir alanlarında bulunan kavak ağaçlarının, ilkbaharda çiçek açma döneminde yaklaşık 10-12 gün süresince çevreye bıraktığı kavak çiçeği (polen) sağlık sorunu olan insanları rahatsız ediyor. Yüksekova’da aşırı şekilde dikilmiş olan kavak ağaçlarının görünüm ve gölgelik olarak hiçbir özelliği bulunmamaktadır. Bu ağaçlar sonbahar aylarında yaprakların dökülmesiyle bahçelerde sadece kirlilik yapmaktadır. Yüksekova’da vatandaşların bahçelerinde bulunan ve bahar aylarında yoğun şikâyete konu olan ayrıca astım, amfizem ile alerjik rahatsızlıkları tetikleyen kavak ağaçlarının kesilmesine karar verildi. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstererek belediye çalışanlarına yardımcı olmalarını rica ediyoruz” dedi.