ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 19:14

Tatil için geldikleri Adıyaman’da karısını öldürdü

A
A
A
Tatil için geldikleri Adıyaman’da karısını öldürdü

Adıyaman’da, bir kişi tatil için geldikleri Adıyaman’da, 2 çocuk sahibi eşini boğazını kesip göğsünden bıçaklayarak öldürdü.


Edinilen bilgilere göre, Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Akıncılar Beldesine bağlı Göçeri Köyünde bulunan Buhara Evlerine tatil amaçlı gelen A.Y., ile Esra Yıldız (25), isimli çift burada tatil yapmak ve kafa dinlemek istedi. A.Y., isimli koca, 2 çocuklu eşi olan Esra Yıldız’ın boğazını gece saatlerinde kesici aletle kesti. Kocası tarafından boğazı kesilen kadın daha sonra göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Eşini öldüren A.Y., olay yerinden hızla kaçarken durumu fark eden vatandaşlar sağlık ekipleri ile jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemelerin ardından Esra Yıldız’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı. Burada işlemleri tamamlanan Esra Yıldız’ın cenazesi yakınları tarafından alınarak defnedilmek üzere Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine götürüldü. Eşini öldüren ve daha sonra olay yerinden kaçan A.Y., isimli şahıs ise jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde Göçeri Köyü yakınlarında yakalanarak gözaltına alındı.


Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Göktaş: “Bugün engelli memur sayısı 68 bin 396’ya ulaştı” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bugün engelli memur sayısı 68 bin 396’ya ulaştı” dedi. Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Ankara Hakimler Evi’nde düzenlendi. Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı. Toplantı öncesi Bakan Göktaş, Slovakya’da düzenlenen Paralimpik Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 1. olan Oya Aydın’la buluştu ve kendisini tebrik etti. Aydın, Bakan Göktaş’a kendisinin yapmış olduğu cam duvar tablosunu hediye etti. Toplantıda konuşan Göktaş, engelli vatandaşların haklarının korunması ve geliştirilmesi için gerçekleştirilen bu toplantıları her zaman çok değerli ve kıymetli bulduklarını belirtti. Değerlendirmeler neticesinde atılması gereken adımları, yapılması gereken çalışmaları hızlı bir şekilde hayata geçirdiklerini vurgulayan Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına esas aldığımız temel ilkelerden biri erişilebilirliktir. Erişilebilirlik; engelli bireylerin haklarının korunmasında ve toplumsal hayata bağımsız bir şekilde katılmalarında kilit bir öneme sahiptir. Tabii ki, erişilebilirlik sadece fiziki yapılarla sınırlı değildir. Bugün pek çok ürün ve hizmete erişim dijital yollarla sağlanabiliyor” diye konuştu. Konuşmasında toplantının bir diğer önemli gündem maddesinin de engelli bireylerin istihdamı konusu olduğunu kaydeden Göktaş, engelli bireylerin istihdamını artırmanın her zaman öncelikli hedeflerinden biri olduğunu dile getirdi. “Bugün engelli memur sayısı 68 bin 396’ya ulaştı” Engelli bireylerin istihdamında ana yöntemin, kota yöntemi olduğunu belirten Göktaş, “Engelli bireylerin memur olarak yerleştirilmeleri ise 2012 yılından beri EKPSS, yani Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yürütülüyor. En son 19 Şubat’ta 2 bin 114 kişiyi kamu kurumlarına yerleştirdik. Diğer yandan, atama işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda 2002’den bugüne kadar istihdam edilen engelli sayısını tam 12 kat artırdık. Yürüttüğümüz çalışmalarla bugün engelli memur sayısı 68 bin 396’ya ulaştı” dedi. Engelli bireylerin çalışma hayatına ilişkin iyileştirilmesi gereken bazı hususların olduğunu aktaran Göktaş, bu hususlardan birinin engelli bireylerin çalışma hayatında etkin bir şekilde yer alabilmeleri için toplumda engellilik konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanının ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda engellilere yönelik sosyal politikaları “yardım eksenli değil, hak temelli” anlayışıyla hayata geçirdiklerini ifade Göktaş bu kapsamda son 22 yılda engelli vatandaşların haklarının ve hayat standartlarının iyileştirilmesi için önemli adımlar attıklarının altını çizdi. Toplantının devamı basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.
Düzce Arıcılık faaliyetlerini etkiliyor DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Gölyaka ilçesinde gal arası ile mücadele için böcekler doğaya salındı. Kestane Gal Arısı zararlısı ilk olarak 2021 yılında Gölyaka ormanlarında görülmeye başladı. Bölgesel yayılım gösteren Gal Arısıyla biyolojik mücadele çalışmalarında, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan laboratuvarda son iki yıldır Gal Arısının yırtıcısı olan “Torymus Sinensis” türünün üretimi başlatıldı. Kestane ağaçlarında gal denilen şişkinlikler oluşturmak suretiyle, ağaçlarda meyve oluşumunu ve beraberinde arıcılık faaliyetlerini de olumsuz etkileyerek yöremiz için ayrı önemi olan kestane balı üretimini engelleyen bu zararlı böcek türüyle ilgili, bölgenin hava durumuna bağlı olarak ağaçların üzerindeki Gal’lere Torymus Sinensis denen yırtıcı bırakılması yöntemiyle mücadele çalışmalarına 2024 yılında da devam edildi. Laboratuvar ortamında üretilen Torymus Sinensis’ler Gal’lerin içinde bulunan zararlıyı ve larvalarını yiyerek zararlı böcek popülasyonunun yok olmasının sağlaması hedefleniyor. Bolu ve Bursa Orman Zararlılarıyla Mücadele laboratuvarlarında üretilen “Torymus Sinensis”ler Gölyaka Orman İşletme Şeflliği tarafından Gölyaka ormanlarına bırakıldı. Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğünce bölge mıntıkasında kalan kestane ormanlarına Kestane Gal Arısı ile mücadele için laboratuvarda üretilen böceklerle aralıklı olarak yeni salımlar yapılmaya devam edileceği belirtildi.
Manisa Turgutlu’da işçi servisleri kaza yaptı: 35 işçi yaralandı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı fabrikaya işçi taşıyan 3 servis aracı zincirleme kaza yaptı. Kazada ilk belirlemelere göre 35 işçi çeşitli yerlerinden yaralanarak bölgede bulunan hastanelere kaldırıldı. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir fabrikadan işçi taşıyan 3 servis aracının karıştığı trafik kazasında çok sayıda işçi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, Turgutlu ilçesi E-96 karayolu üzerinde bulunan Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Viyadüğü meydana geldi. İzmir yolunda bulunan bir fabrikadan gece mesaisinden çıktıkları öğrenilen işçileri taşıyan Suat D. yönetimindeki 45 ADY 420 plakalı midibüs, Hasan Ö. idaresindeki 45 J 6542 plakalı midibüs ile Levent I. yönetimindeki 45 ADJ 098 plakalı otobüs, İzmir - Ankara Karayolu Turgutlu Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Viyadüğü geçişinde çarpıştı. 3 servis aracının birbirine girdiği kaza sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Meydana gelen kazada servis araçlarında bulunan çok sayıda işçi ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi ve Özel Egeumut Hastanesine sevk edildi. Kaza sebebiyle İzmir Ankara istikameti Turgutlu geçişinde bulunan viyadük uzun süre trafiğe kapatıldı. Kazada yaralanan işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.