GENEL - 23 Mart 2018 Cuma 22:28

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ATSO’nun çalışmaları hakkında bilgiler aldı

A
A
A
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ATSO’nun çalışmaları hakkında bilgiler aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki heyet, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu’yu makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki heyet, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu’yu makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki Vali Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile birlikte Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu’yu, makamında ziyaret etti.


Sıcak sohbet havasında gerçekleşen ziyarette ATSO Başkanı Mustafa Uslu, odanın çalışmaları hakkında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki heyete bilgiler verdi.


Başkanlığa seçildiği günden itibaren ATSO’nun başarı ve hizmet çıtasını yükselttiklerini söyleyen Başkan Uslu, “ 2009’dan bu yana bu kurumun temsilciliğini yapıyorum. Aldığımız yerden elimizden geldiği kadarıyla odanın çıtasını yüksek tuttuk. Burası katma değer üreten insanların üye olduğu bir mekandır. Buranın bu insanlara layık bir yer olması gerektiğine inandık” dedi.


Adıyaman’ın her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini söyleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Adıyaman’a, bugün açılışını yaptığımız alışveriş merkezi Adıyaman’ın ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak. Aynı zamanda uluslar arası bir marka taşıyan bir 5 yıldızlı otelinde açıldığını duydum ve bu otelin gelmesiyle beraber Adıyaman’a, gelen ve gidenlerde büyük bir artış yaşanacak. Öteki tarafta da müthiş bir hazine olan Nemrut Dağı var. Nemrut Dağı dünyada eşi ve benzeri olmayan bir hazinedir. Bunu tamamıyla değerlendirsek hiç bir şeye ihtiyacımız olmaz bizim çünkü bütün Türkiye tanıtımlarına bakın Nemrut Dağındaki o heykeller var. Nemrut Dağı güneşin doğuşu ve batışının izlendiği yerdir. Aslında Adıyaman için bundan daha iyi tarif edilecek bir şey yok.


Özellikle Adıyaman’ın ekonomisine baktığım zaman aslında Adıyaman’da, tüccarlar, sanayiciler ve iş dünyası Adıyaman’ın geleceğini parlak görüyorlar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.