YEREL HABERLER - 29 Haziran 2017 Perşembe 17:58

AFAD, 2017’nin ilk altı ayında 36 bin 557 kişiye afet bilinci kazandırdı

A
A
A
AFAD, 2017’nin ilk altı ayında 36 bin 557 kişiye afet bilinci kazandırdı

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) yapılan açıklamada, 2017’nin 6 aylık döneminde afetler konusunda gerçekleştirilen etkinlikler ile 36 bin 557 kişiye ulaşıldığı belirtildi.

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) yapılan açıklamada, 2017’nin 6 aylık döneminde afetler konusunda gerçekleştirilen etkinlikler ile 36 bin 557 kişiye ulaşıldığı belirtildi.


Konu ile ilgili AFAD’dan yapılan açıklamada, başta deprem olmak üzere Türkiye’de sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların halka ve öğrencilere kazandırılması, afet bilinci ve kültürünün aşılanması amacıyla her yıl olduğu gibi okullarda, kamu kurum ve kuruluşları özel sektör kuruluşlarına eğitim ve tatbikatların gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, Bu güne kadar afet bilinçlendirme eğitimlerimizle 175 bin 536 kişiye ulaşmış bulunmaktayız. 2017’nin 6 aylık döneminde ise ‘Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İşyeri, Afete Hazır Gençler’ eğitim modüllerimizle 36 bin 557 kişiye ulaşmış bulunmaktayız. AFAD Afyonkarahisar olarak her yıl eğitim, öğretim döneminde okullardan gelen afet bilinci, deprem ve yangın eğitimi talepler doğrultusunda okullara afet bilinci ve yangın eğitimi verilmeye devam edilmiştir. Müdürlüğümüzün kurtarma araç ve gereçlerinin tanıtımı için 21 okuldan 877 öğrenci Müdürlüğümüzü ziyaret etmiştir. 94 okulda 29 bin 243 öğrenciye afet bilinci eğitimi verilmiştir. Toplamda 30 bin 120 öğrenciye ulaşılmıştır. Kamu ve özel kurum ve kuruluşlardan gelen talep üzerine iş yerlerinde afet bilinci eğitimi, arama-kurtarma tatbikatı, KBRN gibi çeşitli dallarda eğitimler verilmiştir. 2017 Ocak ayından itibaren 18 kurum ve kuruluşta bin 439 kişiye eğitim verilmiştir. Yerel düzeyde olmak üzere TAMP Afyonkarahisar (Afet Müdahale Planı) kapsamında kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla 2 tatbikat gerçekleştirilmiştir. Tatbikatlara 720 kişi katılmıştır.


İlimizde toplumda afetlere hazırlığı arttırmak ve afet kültürü oluşturmak amacıyla Ocak 2017’den Haziran 2017 arasında yaptığımız eğitimlerde 152 farklı faaliyette 36 bin 557 kişiye ulaşıldı.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de 40 bin metre balık ağıyla yakalanan 7 kişiye 292 bin lira ceza kesildi DENİZLİ (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün talimatlarıyla, ülke genelinde eş zamanlı su ürünleri denetimleri devam ediyor. Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 22- 26 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelindeki iç sularda, perakende balık satış yerleri ve soğuk hava depolarında eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen denetimlerde, balıkların avlanabilir asgari boyları, tazeliği ve kontrolü gibi konularda bilgilendirme notları dağıtıldı, ayrıca uyulması gereken usul ve esaslar üzerine bilgilendirme yapıldı. İl Müdürü Şakir Çınar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bilim dünyası, balık tüketmenin sağlık için birçok faydası olduğunu defalarca kanıtlamıştır. Özellikle Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesini içermektedir. Balık yüksek kaliteli bir protein kaynağıdır. Protein, kaslarımızın, dokularımızın ve hücrelerimizin yapı taşıdır. Dolayısıyla, düzenli olarak balık tüketmek, kaslarımızın güçlenmesine, dokularımızın onarılmasına ve vücudumuzun sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkı sağlar. Balık tüketimi kalp-damar sağlığını korur, beyin fonksiyonlarını iyileştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu faydalardan yararlanmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için vatandaşlarımızı haftada en az 2 gün balık yemeye davet ediyorum" dedi. İl Müdürü Çınar, sürdürülebilir avcılık için her balığa bir kere üreme fırsatı verilmesi gerektiğini, bilimsel olarak belirlenmiş yasal avlanabilir asgari boyun altında av ve satışının yapılmaması gerektiğini ifade etti. Cezai işlemlere de değinen Çınar, “Kaçak avcılık ve satışı konusunda yapılan denetimlerde, 40 bin metre balık ağına el konularak 7 şahsa 292 bin 326 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kaçak avcılığa karşı yapılan denetimlerimiz kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.
Erzurum Erzurum’da çiftçiye makine desteği Erzurum’da hayvancılığın geliştirilmesi ve çiftçiye destek olmak için yüzde 75 hibe destekli süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makinesi dağıtıldı. Erzurum’da yüzde 75 hibe destekli süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makinesi dağıtıldı. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger törende yaptığı konuşmada, tarımın bilhassa hayvancılığın başkenti konumunda olan Erzurum’un aynı zamanda besi materyali üretim deposu olduğunu ifade ederek, “695 bin büyükbaş, 878 bin küçükbaş hayvan varlığıyla ülkemiz hayvancılığının en önemli hayvansal üretim merkezlerinden olan ilimiz için hayvancılık, şehir ekonomisinde önemli bir yer teşkil eder. 4 milyon 700 bin dekar alanda çiftçilerimiz tarafından yapılan bitkisel üretimde bitki deseni genel anlamda hayvancılığı destekleyici niteliktedir. Bakanlığımız, valiliğimizle ve büyük şehir belediyemizin katkıları ve destekleriyle hayvansal üretimde modernizasyon ve makineleşmeye yönelik projeleri yetiştiricilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Hayvansal üretimin ana unsurlarından olan süt ve değer katmak, sütün özellikle soğuk zincirle hijyenik bir şekilde endüstriyel aktarılmasını sağlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda süte değer projesi uygulamaya konulmuş olup dönem içerisinde desteklenen projeye ek uygulamalar ilimiz hayvancılığına önemli katkılar sundu. Sütün hijyenik şartlarda sağılması ve hayvansal üretimin iş yükünün azaltılması anlamında suç sağma makineleri, hayvan beslemede verimliliğin ana unsurlarından olan kesik yem rasyon hazırlamasında ve yem maliyetlerinin azaltılmasında katkı sağlayacak yem ezme makineleri, küçükbaş yetiştiriciliğinde yetiştiricilerimizin ihtiyacı olan koyun kırpın makineleri, bereketli meralarımıza swaplar ilimiz yetiştiricilerine ve hayvancılık sektörüne olsun diyorum” dedi. Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdürrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yaptıkları konuşmalarda; Erzurum’da tarım ve hayvancılık anlamında ciddi bir potansiyel olduğu ifade ederek bunun hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer olarak daha fazla harekete geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından çiftçilere süt sağım, koyun kırkım ve yem ezme makineleri sembolik olarak dağıtıldı. Protokol üyelerinin de katıldığı etkinlikte koyun kırkımı yapıldı. Makine dağıtım törenine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ve Abdürrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum yöneticileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.