YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2016 Perşembe 12:55

Afyonkarahisar'da 19 MAYıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşku İçerisinde Kutlandı

A
A
A
Afyonkarahisar'da 19 MAYıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Coşku İçerisinde Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile coşku içerisinde kutlandı.
Kutlama törenleri, sabah saatlerinde Kocatepe Atatürk Parkına protokol üyelerinin çelenk sunması ile başlarken, ardından törene Atatürk Spor Salonunda devam edildi.
Törene Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
KUTLAMA TÖRENİNDE MEHTERAN TAKIMI BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Konuşmanın akabinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Soner Yiğit Sağrıcı tarafından, ‘O Geliyor’ isimli şiir seslendirildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Folklor Ekibinin Afyon Yöresi Halk oyunları gösterisiyle devam eden programda sırasıyla Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Bölüğünün Mehter Gösterisi ve Bayatlı Şair Mehmet Yiğit tarafından ’19 Mayıs‘ isimli şiir dinletisi gerçekleştirildi.
Afyon Belediyesi Mehteran takımının coşku dolu gösterileri sırasında salonda bulunan gençler ellerindeki bayrakları sallayarak gösteriye eşlik ettiler.
Vatandaşlar tarafından gösterinin sonunda ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı.
Daha sonra uluslararası ve ulusal düzeyde değişik branşlarda başarılar elde ederek Afyonkarahisar’ı en iyi şekilde temsil eden sporcular ile Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Güner ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30