POLİTİKA - 06 Ekim 2017 Cuma 19:44

AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için özel sağlık ekibi 24 saat hazır olacak

A
A
A
AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için özel sağlık ekibi 24 saat hazır olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da 26’ıncısı düzenlenen “AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"na katılan misafirler ve gazeteciler için hastanede özel bir ekibin 24 saat hazır olarak bekleyeceğini ve hizmet vereceğini kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da 26’ıncısı düzenlenen “AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"na katılan misafirler ve gazeteciler için hastanede özel bir ekibin 24 saat hazır olarak bekleyeceğini ve hizmet vereceğini kaydetti.


Bakan Eroğlu, AK Parti kampını takip eden gazetecileri ziyaret ederek, toplantının içeriği ve kent hakkında bilgiler verdi. Toplantının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacağını hatırlatan Bakan Eroğlu, “Bu akşam inşallah Cumhurbaşkanımızı da karşılayacağız. Başbakınımız da gece geç saatlerde gelecek. Yarın sabah toplantı başlıyor. Cumhurbaşkanımızın konuşmasıyla başlayacak. Bazı bakanlıklar, çalışmaları ve önemli konular hakkında bilgi verecek. Yarın da bakanlar, bakanlıklar, Başbakanlığın bir sunum yaptıktan sonra milletvekillerinin talepleri, varsa şikayetleri, varsa teklifleri alınacak. Akşam saatlerinde toplantı bitecek. Hayırlı olmasını diliyorum. Bende bir Afyonkarahisarlı olarak toplantının burada yapılmasından fevkalede mutluyum. Çünkü Afyonkarahisar’da eskiden AK Parti hükümetinden önce doğrudürüst toplantı salonları bile yoktu. Kısa zamanda burası Türkiye’de termal turizmin başkenti oldu. Hiç itirazsız Türkiye bunu kabul ediyor” diye konuştu.



“Tereddüt etmeyin, anında her türlü hizmetimiz var”


Bakan Eroğlu, bir gazetecinin “Cumhurbaşkanımız için planlanan bir program var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:


“Şimdilik yok, belki Pazar günü bir açılış merasimi olabilir diye düşüyorum, ama şuanda netleşmiş bir şey. Tabii şuanda hep yoğun Cumartesi ve Pazar günleri yoğun programlar var. Kendisi de katılacağı için belki akşam saatlerinde özel ziyaretler olabilir diye düşünüyorum.”


Toplantıya katılan misafir ve gazetecilere hastanede özel bir ekibin hizmet vereceğini de ifade eden Bakan Eroğlu, “Sizler ve misafirlerimiz için burada hastanelerimizde özel bir ekip ayrıldı. 24 saat, dolayısıyla herhangi bir sıkıntısı olan arkadaşlar hemen haber versin anında Kocatepe Hastanesine, buradaki arkadaşlarımız yardımcı olur. Allah bir rahatsızlık göstermesin ama olabilir, ki bir sıkıntı olunca lütfen tereddüt etmeyin, anında her türlü hizmetimiz var” dedi.


Bakan Eroğlu, gazetecileri Türkiye’nin en önemli kanyonlarından biri olan Tokalı Kanyonu’nun bulunduğu Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Akdağ Tabiat Parkı’na ve Akarçay’da tekne gezisine de davet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.