GENEL - 13 Kasım 2015 Cuma 13:19

Bakan Eroğlu'ndan 'orman Köylüsüne Sahip Çıkın' Talimatı

A
A
A
Bakan Eroğlu'ndan 'orman Köylüsüne Sahip Çıkın' Talimatı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına seslendiği konuşmasında, “Ülkemizde çok gözler var arkadaşlar. Oyun üstüne oyun. Bunu bilmenizde fayda var. Bunun için bu topraklarda ayakta kalmak için güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmaksa devlet kurumlarından ibaret. Dolayısıyla kurumların güçlü olmasıyla ancak bu bayrak ilelebet göklerde dalgalanır” dedi.
Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “2016 Yılı Döner Sermaye Bütçe Görüşmeleri” toplantısına katıldı. Toplantıda genel müdürlük bünyesinde görev yapan çalışanlara seslenen Bakan Eroğlu, orman teşkilatının Türkiye ve dünyadaki başarılarından bahsetti. Çalışanların kendi alanlarındaki mevzuat ve yönetmelikleri çok iyi bilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Eroğlu yöneticilere önerilerde bulunarak, “Orman teşkilatı kabuğunu kırdı. Bu konuda mevzuat konusunda ben gereği neyse onu yaptım. Mesela bütün kurumlar karşı çıkmasına rağmen müfettişler için, ama kolay değil bir orman müfettişi olması yönetmelikleri uyguladık. Mevzuatla ilgili ne varsa hepsini yerine getirdik. Daha eksiklikler var tabi. Sizlerden ricam bir kere mevzuatı, hepiniz yöneticisiniz mevzuatı en iyi bilmesi lazım. Mevzuatı iyi bilmeyen yönetici olamaz. Birde mevzuat işleri kolay kılmak içindir. Güzel yapmak içindir. Yoksa mevzuat işleri yokuşa sürmek için değildir bunu unutmayın. Mevzuatta engel söz konusu değildir yapılacak doğru bir şey varsa gerekirse mevzuat değiştirilir, yönetmelik değiştirilir, kan değiştirilir gereği neyse yapılır. Yanlışların arkasından gitmeyeceğiz. Doğru olanı yapacağız. İşleri kolay kılacağız. Vatandaşlar kucaklaşacağız, ‘artık ormancılar orman köylüsünün hasmı değil, hısımı olacak’ diye bir slogan başlattık. Vatandaşta memnun. Artık ‘aman ormancı canım ormancı’ türküleri bundan böyle söylenmeyecek. Bir de arkadaşlar sizin çok büyük göreviniz var. Şimdi kırsaldan şehirlere hep göç ediliyor. Bazı bölgelerde insan kalmıyor, orada kimler yaşayacak? Yanı oradaki ormancılar özellikle oradaki vatandaşların geçimini temin edecek şekilde imkan sağlayacak, o insanları orada yaşatacağız. Bu ülkenin geleceği açısından bunun çok önemli olduğunu buradan vurgulamak istiyorum. Önümüzde bir ağaçlandırma dönemi var. Ağaçlandırma çok önemli. Ülkemize baktığımız zaman neredeyse yüzde 49’u bozuk orman alanı. Biz bunları mutlaka ele almamız lazım. Bazı ormanlara el atılmamış. Özellikle seyrekleştirme gibi çalışmalar yapılmazsa bu ormanlar büyümez. Neticede ormanların bakım çalışmaları, gençleştirme gibi çalışmalar fevkalade önemli” diye konuştu.
“BİR GÜN SİZE TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARI ANLATMA İMKANIM OLUR”
Konuşmasında, devlet kurumlarında çalışanların her zaman görevlerini layıkıyla yerine getirmeleri gerektiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, bunun güçlü bir ülke olunması için şart olduğunu ifade etti. Bakan Eroğlu çalışanlara önerilerde bulunduğu konuşmasına şöyle devam etti:
“Ormanların daha da gelişmesi lazım. Hakikaten bu konuda sizlere teşekkürü de bir borç bilirim. Çünkü bizim Türk ormancılığı artık kabuğunu kırdı, bütün dünyayı kaplayacak hale geldi. Hatırlarsanız 2013 yılında Dünya Ormancılık Form ve Zirvesi Türkiye’de yapılacak dediğimiz zaman, Birleşmiş Milletler New York dışında ilk defa ormancılık zirve toplantısı Türkiye’de yapıldı. Ülkemizde çok gözler var arkadaşlar. Oyun üstüne oyun. Bunu bilmenizde fayda var. Bunun için bu topraklarda ayakta kalmak için şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaksa güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmaksa devlet kurumlarından ibaret. Milletten ibaret. Dolayısıyla kurumların güçlü olması, büyük hedeflere imza atması, milletin refah seviyesinin yükselmesiyle ancak bu bayrak ilelebet göklerde dalgalanır. Aksi halde birçok etken var. İnşallah bir gün size Türkiye üzerinde oynanan oyunları bir mühendis olarak, bir tarihçi olarak anlatma imkanım olur yani Türkiye çok önemli noktada. Sizlerden mutlaka gece gündüz yatağınıza başınızı koyduğunuzda bu millet için. Benim için değil. Benimle alakası yok. Bu vatan için. Bu bayrak için. Gelecek nesiller için. Büyük Türkiye için bunu düşünmenizi istiyorum. Personelimizde bu anlayışla çalışsın. İşçimiz, memurumuz, emriniz altındaki herkes öğretecek. Asalak yok. Mesela dokuz beş mesaimi doldurayım yok öyle bir şey.”
“İNSANLARI MAĞDUR ETMEYELİM”
Konuşmasında son olarak maden sektörünün bakanlık ile ilgili mevzuatlarına değinen ve madencilere yardımcı olunmasını isteyen Bakan Eroğlu, mevzuatın doğru ama işleri kolaylaştırıcı şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Madencilerin bakanlıktan olan taleplerine değinen Bakan Eroğlu, “Madencilerin işleri biraz daha sür’atli olmalıdır. Madencilerle ilgili yaptığım görüşmelerde bizden bazı talepleri var. Onu da bir ele alırsanız. Bazen isteyerek veya istemeyerek bir aşım oluyor. Sınırı aşıyorsa biliyorsunuz hapis cezası var. Doğrudan yönetim kurulu üyeleri, başkanı ve o işin sorumlusu cezalandırılıyor cezası da ağır. Hatta ikinci defa olunca da hapis cezası söz konusu. Fakat yönetim kurulu başkanı diyor ki ’benim on yerde yerim var. Mesul mühendis ve madenciyi oraya koymuşum. Ben aşınıp aşınmadığını nereden bileyim?’ şeklinde söylemler var. Bunlarda bizleri sıkıntıya sokuyor. Bu konuda mevzuatta Yönetim Kurulu Başkanının on yerde maden sahası var. Kendisinin maden mühendisi varsa o aşıyorsa o ayrı bir şey. Bu konunun da ele alınması gerekiyor. Gerekirse ihraç edelim. Cuzi bir miktar aşmışsa ve kasıt yoksa gerekirse idari izin alarak insanları da mağdur etmeyelim. Neticede onlarda çalışıyorlar. Sizlerden ricam onları yerine koyalım. İşleri süratlendirelim. İkincisi kolay kılalım. Mevzuat bu şekilde inşallah ORBİS tamamlanınca müracaat ettiği anda belli olacak. İşleri kolay kılın. Ve de işleri pratik çözün. Ama işin doğrusunu yapacağız elbette” dedi.
Bakan Eroğlu konuşmasının ardından Burdur’daki programına katılmak üzere kentten ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Adalet Bakanı Tunç, çocuklarla birlikte tezahürat yaptı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da AK Partili belediye başkanlarını ziyaretti. Bakan Tunç, kendisini karşılayan sporcu çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaptı. Bakan Tunç’a futbolcu olmak istediklerini söyleyen çocuklardan bazıları Kerem Aktürkoğlu, bazısı da irfan Can gibi futbolcu olmak istediklerini söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ulus ilçesini ziyaretinin ardından önce Abdipaşa beldesine ardından Kumluca beldesine geçti. Tunç, Abdipaşa Belediye Başkanı Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt’u makamında ziyaret etti. Belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini tebrik eden Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla da tek tek tokalaşarak, destekleri nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra ise Kozcağız beldesine geçen Yılmaz Tunç, burada meşalelerle karşılandı. Tunç, kendisini karşılamaya gelen Kozcağız Belediyespor Futbol Okulu oyuncuları ile de bir süre sohbet etti. Çocuklarla sohbet eden Tunç, sporculara taleplerini sordu. Bakan Tunç’un, "Neye ihtiyacınız var" sorusuna ise bir çocuk ise "Her şeye" cevabını verdi. Bu cevap Bakan Tunç’u, beraberindekileri güldürdü. Bakan Tunç, çocuklara yapmak istedikleri meslekleri de sordu. Bakan’ın, "Futbolcu olmak isteyen var mı" sorusuna ise tüm çocuklar el kaldırdı. Bir çocuk, "Kerem Aktürkoğlu gibi olacağım", başka bir çocuk da ’’Ben de İrfan Can" dedi. Zonguldakspor’un lisanslı futbolcusu olan bir çocuğu örnek gösteren Bakan Tunç, "Olmaz, öncelikle okulunuzu bitirmelisiniz. Okulu bitirip meslek sahibi olmak lazım, ayrıca sporcu da olursunuz" şeklinde konuştu. Tunç, çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaparak, onlara hem derslerini çalışmaları hem de spor yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada destekler için teşekkür ederek, Kozcağız Beldesi’ne ilçe belediyelerinden daha fazla hizmet gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. Bakan Tunç, seçilen tüm belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlara görevinde başarılar dileyerek, "Zorlu bir seçim süreci, büyük bir rekabet içerisinde Kozcağız’da bu Ak Partili belediyecilik anlayışı devam etsin dediniz. Buradaki ışık hiç sönmesin dediniz. Biz de sizin o güven layık olabilmek için gece gündüz çalışacağız inşallah" diye konuştu
Ankara TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Türkiye’de üretilen diziler, 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izleniyor" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’de üretilen diziler, 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izleniyor" dedi. Türkiye Kreatif Ekonomi Zirvesi, Ankara’da gerçekleştirildi. TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen zirveye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Ticaret Bakanı Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, TOBB Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Başkanı Ali Ata Kavame ve Meclis Başkan Yardımcısı Berat Kuzu katıldı. Zirvede konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’deki dizi sektörü potansiyelinin ekonomiye katkısı için harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti. Konuşmasında, "Kreatif endüstriler sadece dizi ve film sektöründen ibaret değil. Diğer 15 alt sektörü de aynı önemle dikkate almalı ve desteklemeliyiz" diyen Hisarcıklıoğlu, küratörler, sanatçılar ve içerik üreticiler gibi alanlarda da Türkiye’nin önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Pandemiyle birlikte hızlanan dijitalleşmenin iş yapma şekillerini tamamen değiştirdiğini aktaran Hisarcıklıoğlu, yenilikçi endüstrilerin bu dönüşümün merkezinde yer aldığını söyledi. Yenilikçi endüstrilerin ihracatının 30 milyar dolar seviyesine taşınması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, hedefin oyun ve yazılım sektörüyle birlikte kreatif endüstrilerin ihracatını 30 milyar dolar seviyesine taşımak olmasını gerektiğini vurguladı. "Eğitim ve destek programları ön planda" Yenilikçi endüstrilerin gelişmesi için eğitim ve destek programlarının ön plana çıkarılması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Bu potansiyeli daha da yukarı taşımak için eğitim ve destek programlarını ön plana çıkarmalıyız. Özellikle dijital iletişim kanallarıyla, dünya geneline yayılan içerik ekonomisinin lideri olmak için, eğitim ve destek programlarına odaklanmalıyız." "Türkiye’de üretilen diziler, 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izleniyor" Devletin öncülük ettiği ve desteklediği dizi ve sinema sektörlerindeki projelerin başarılı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’de üretilen diziler, Yeni Zelanda’dan Brezilya’ya kadar 150 ülkede, 500 milyona yakın bir nüfus tarafından izleniyor" diye konuştu. Dizi ve filmlerin, dünyanın en büyük platformlarında rahatlıkla kendine yer bulduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Hızla gelişen teknoloji ve yapay zeka, kreatif endüstrilerin değer zincirini önemli ölçüde farklılaştırdı. Diğer bir ifadeyle, yeni ürün ve iş modeli geliştirme, yeni dağıtım kanalı, pazar fırsatları keşfetme ve daha düşük maliyetle üretim için kullanılan dijital teknolojiler, kreatif endüstriler sektörümüze çok önemli fırsatlar sunmaya başladı. Dünyanın her yerinde Türk küratörler, sanatçılar, içerik üreticiler görüyoruz. Kreatif endüstrilerin alt sektörlerin tamamına devlet desteklerini yönlendirerek, sektörün ürettiği katma değeri artırmalıyız. Zira bu sektörler, soyut varlıklardan elde edilen katkıyla ekonomimizi çeşitlendiriyor" dedi. Küresel ekonomide çevreyi kirletmeyen ve katma değerli ürünler üretmeyi sağlayan, fikri mülkiyet, telif, patent gibi unsurların öneminin her geçen gün arttığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bakın dünya genelinde sektörün toplam büyüklüğü 2 trilyon doları geçiyor. Türkiye kreatif endüstriler sektörü ise büyüklük olarak gelişmekte olan ülkeler arasında 8. Sırada yer alıyor. Yani bizim dünya pazarından aldığımız pay, okyanusta bir damla. Bir diğer önemli husus da şu. Pandemiyle birlikte hızlanan dijitalleşme, iş yapma şekillerimizi tamamen değiştirdi. Ne yapıyorsak yapalım, işimizi mutlaka dijitale taşımak zorundayız. Bütün şirketler artık dijitalde var olmak zorunda" ifadelerini kullandı. Bu zirvenin her girişim gibi bir hayalle başladığını söyleyen TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi Başkanı Ali Ata Kavame, "Biz inandığımız bir hikaye anlatmaya karar verdik. Hikaye anlatıcılığı ne kadar güzel şey. ’Hikaye anlatma bana’ diye başlayan cümleler duyarsınız hayatınızda. Bu kürsü bugün hikayeni anlat diyenlerin. Bu salon bu hayatta bir hikayesi olanların. En ön sıradan son koltukta oturana kadar sorsak neler anlatır. Bizim hikayemiz bu ülkenin geleceği ile ilgili. Bu kadar kreatif zekanın buraya toplanmasının sebebi bu. Türkiye’nin iş dünyasının kalbinde bize burayı açmalarının sebebi bu, devletin en önemli kurumlarının zamanlarını ayırıp bize kıymet vermelerinin sebebi bu. Tek bir hikayeyi beraber örmek için birlikteyiz" dedi.