GÜNDEM - 17 Mayıs 2024 Cuma 09:30

Öğrenciler okulları için hayır çarşısı açtı

A
A
A
Öğrenciler okulları için hayır çarşısı açtı

Afyonkarahisar’ın Şuhut Fatih Ortaokulu’nda, okul aile birliği tarafından hayır çarşısı açıldı.


Fatih Ortaokulu bahçesinde düzenlenen hayır çarşısına Fatih İlkokulu, Gazipaşa Ortaokulu ve Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu öğretmenleri katıldı. Hayır çarşısında öğrenciler hazırladıkları yöresel ürünleri sergilerken, öğrencilerin sergilemiş oldukları yöresel ürünler ise katılımcılar tarafından takdir topladı. Ayrıca Şuhut ilçesinin yöresel yemeği olan tescilli keşkek katılımcıların ilk tercihleri oldu.



Öğrenciler okulları için hayır çarşısı açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Erdoğan’dan “Bayram alışverişinizi esnafımızdan yapın” çağrısı Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Toplumsal birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Erdoğan, halka Denizli’deki esnafa destek olmak amacıyla, bayram alışverişlerini kentteki işletmelerden yapmalarını önerdi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, bayramların toplumsal birlikteliğin ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı dönemler olduğunu ifade etti. Başkan Erdoğan, "Kurban Bayramı, aynı zamanda paylaşmanın, hoşgörünün ve sevginin sembolüdür. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın getirdiği huzur ve mutluluk, bayramın asıl maneviyatını oluşturur. Bayramların manevi atmosferinde, geçmişten bugüne süregelen geleneklerimizi gelecek nesillere de aktarmalı ve yaşatmalıyız. Bu bayramda da her zamanki gibi sevdiklerimizle bir araya gelmeliyiz. Milli birlik ve beraberlik içerisinde geçireceğimiz nice bayramlara el ele ulaşmamızı diliyorum. Denizli Ticaret Odası olarak, ilimizin ekonomik ve sosyal hayatına katkıda bulunan tüm üyelerimizin, iş insanlarımız ile halkımızın mutlu, huzurlu ve bereketli bir bayram geçirmelerini temenni ediyoruz. Kurban Bayramımız başta ülkemiz ile soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize sonra da tüm dünyaya barış, huzur ve refah getirsin" dedi. Başkan Erdoğan ayrıca, halktan bayram alışverişlerini kentteki işletmeler ile firmalardan yaparak esnafa destek olmalarını istedi.
Afyon Polis döşemenin altında zehir tacirinin hapları zulaladığı depoya ulaştı Afyonkarahisar’da polis tarafından torbacılara yönelik yapılan operasyonda yakalanan 3 kişi tutuklanırken, zehir tacirlerinden birisinin evlerinin yanındaki odunluğa gizli bölme yapıp binlerce uyuşturucu hapları yer altında sakladığı belirlendi. Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından torbacı diye adlandırılan sokak satıcılarına yönelik operasyon yapıldı. Kent merkezindeki Dumlupınar, Sümer, Karaman ve Erenler mahallerinde gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda ev ve iş yerine baskın düzenlendi. Baskında yapılan aramalarda 5 bin 264 adet sentetik ecza diye adlandırılan uyuşturucu hap ele geçirildi. Aramalar esnasında baskın yapılan bir evin yanında bulunan odunluk deposuna giren ekipler döşemede bulunan boşluktan şüphelendi. Ardından döşemeleri kontrol eden ekipler yerde ahşap bir kapak olduğunu fark etti. Ardından kapağı açın ekipler yer altına giden merdivenler olduğunu gördü. Merdivenden aşağı inen narkotik polisi poşet içerisine konulmuş binlerce uyuşturucu hap ele geçirdi. Yakalanan şahıslardan 3’ü tutuklandı Olay sonrası C.K. isimli şahıs hakkında uyuşturucu madde kullanma suçundan işlem yapılırken, H.A., K.K., İ.A. ve E.K., isimli şahıslar uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan gözaltına alındı. Şahıslar emniyetteki işlemleri sonrası geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkeme çıkarılan şahıslardan K.K., adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken diğer 3 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mersin Mersin’deki emeklilerden ’Yaz Nağmeleri’ konseri Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Emekli Evi üyelerinin oluşturduğu Gönülden Sesler Korosu, verdiği ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ konseri ile müzikseverlere keyifli bir akşam yaşattı. Emeklilerin ikinci baharını daha güzel ve kaliteli yaşayabilmesi için hizmet veren Emekli Evleri, çalışmalarına devam ediyor. Emekli Evi üyelerinden oluşan Gönülden Sesler Korosu da o çalışmalardan biri. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren sanatçıların destekleriyle oluşan koro, verdiği konserlerle hem kendileri keyifli vakit geçiriyor hem de dinleyenlerin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Koronun son olarak verdiği konser ise Mezitli Kültür Merkezi’nde oldu. Düzenlenen ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ konseri ile katılımcılar müzik dolu bir akşam yaşadı. Türk Sanat Müziği eserleri seslendiren koro üyelerine, katılımcılar da hep bir ağızdan eşlik etti. Dolu dolu geçen akşamdan müzikseverler memnun ayrıldı. “Muhteşem bir konserdi” Konsere katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Çok muhteşem bir geceydi, muhteşem bir konserdi. Özellikle böyle gönüllülerden oluşan bir koronun bu kadar emek etmiş olması taktire şayan bir durum. Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinde bu işe emek eden tüm ekibe teşekkür ediyorum Güzel bir geceydi” dedi. “İçimiz güzelliklerle, çiçeklerle doldu” Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, konserin oldukça güzel geçtiğini ifade ederek, “Ülkemizde ve dünyada olumsuz olayların konuşulduğu bu günlerde kulaklarımızın pası silindi. İçimiz güzelliklerle, çiçeklerle doldu. Bunun için emek eden koromuza ve Büyükşehir Belediyemizin sanatçılarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Harika bir seyirci, harika bir atmosfer vardı” Mersin Büyükşehir Belediye konservatuvarında solist ve Emekli Evi Koro Şefi Zeynep Özel, Emekli Evi üyelerinden oluşan koro ile güzel bir konser verdiklerini belirti. Amaçlarının emeklilerin güzel ve kaliteli vakit geçirebilmesini, hayatın günlük sıkıntılarından uzaklaşabilmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Özel, “Gecemiz çok güzeldi. Koromuz zaten çok iyi, çok güzel. Sazlarımız yine Büyükşehir Belediye konservatuarından arkadaşlarımız. Bizlere bütün şarkılarda eşlik ettiler. Harika bir seyirci, harika bir atmosfer vardı. Alkışlar her zamanki gibi bizi motive ediyor. Biz çok memnunuz” dedi. Emeklilerin yapılan etkinlikten son derece memnun olduğunu ve bu durumun da kendisini mutlu ettiğini kaydeden Özel, “Çünkü bunu bir iş olarak değil, severek yaptığım bir hobi olarak görüyorum. Emeklilerimizle birlikte saz sanatçısı arkadaşlarımız, koristlerimiz ve ben ortak güzel bir duyguda buluştuk” ifadelerine yer verdi.
Ankara ATO Başkanı Baran: "Milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyorum" Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ülke ve milletçe bir kurban bayramına daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Bayramların getirdiği refah, bolluk ve bereket ikliminin ülkemizi kuşatmasını, huzur, barış ve sevginin toplumumuza egemen olmasını diliyor; milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyorum” dedi. ATO Başkanı Baran, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Son dönemde yaşanan savaşlar, iklim değişikliğinin ortaya çıkardığı felaketler ve doğal afetler nedeniyle dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Baran, İsrail’in tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’e uyguladığı zulmün devam ettiği günlerde bayramı buruk karşıladıklarını dile getirdi. Baran, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünyanın savaşlardan depremlere, iklim değişikliğinden ekonomik zorluklara çok sayıda zorluklarla sınandığı bu dönemde, iş dünyası olarak çalışarak, üreterek, ihracat yaparak, istihdam sağlayarak gelecek nesillerimize çok daha güçlü bir ülke bırakmak istiyoruz. Bilimde, teknolojide en ileri seviyeye ulaşarak, yeşil dönüşümünü tamamlayarak çocuklarımıza güvenli bir dünya bırakmayı hayal ediyoruz. Biliyoruz ki milletimizin sahip olduğu en büyük zenginlik yardımlaşma ve dayanışma duyguları. Birlik ve beraberliğimizi her defasında daha çok pekiştirdiğimiz bayramlar, milletçe kenetlenerek güçlü Türkiye hedefine daha sağlam adımlarla yürümemize vesile oluyor. Bayramların getirdiği refah, bolluk ve bereket ikliminin ülkemizi kuşatmasını, huzur, barış ve sevginin toplumumuza egemen olmasını diliyor; milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”