YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 13:00

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörüne Kadın ve Demokrasi Derneğinden (KADEM) Ziyaret

A
A
A
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörüne Kadın ve Demokrasi Derneğinden (KADEM) Ziyaret

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu ve Van KADEM Temsilcisi Esma Özdemir, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu ve Van KADEM Temsilcisi Esma Özdemir, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’a ziyarette bulundu. “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa” konulu seminer için Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine gelen KADEM Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu ve Van KADEM Temsilcisi Esma Özdemir, İbrahim Çeçen Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni görevlerinde kendilerine başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Hacıbektaşoğlu ve Özdemir’e teşekkür etti. KADEM Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa” konulu semineri Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleşti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.