YEREL HABERLER - 24 Ocak 2013 Perşembe 18:25

TTSO MECLİSİ ``NACE`` SİSTEMİNİ GÖRÜŞMEK ÜZERE OLAОANÜSTÜ TOPLANDI

A
A
A
TTSO MECLİSİ ``NACE`` SİSTEMİNİ GÖRÜŞMEK ÜZERE OLAОANÜSTÜ TOPLANDI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclisi, Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy başkanlığında olağanüstü toplandı.
Toplantıda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı`nın odalar ve borsalarda organ seçimlerine yönelik olarak düzenlemiş olduğu NACE Meslek Grubu Kodları ve bu kodlara göre oluşturulan TTSO Meslek Grupları değerlendirildi. Ulusoy, olağanüstü toplantının açılışında yaptığı konuşmada toplantının amacının NACE kodlama sistemi ve gruplandırmalarla ilgili yapılan düzenlemelerin müzakere edilmesi olduğunu söyledi. TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan`ın yeni NACE sistemiyle ilgili yaptığı teknik bilgilendirmenin ardından Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kürsüye gelerek açıklamalarda bulundu.
Başkan Hacısalihoğlu, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı,Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve TOBB tarafından ortaklaşa yürütülen şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin sınıflandırılması Faaliyet Kodu (NACE) isimli kodlama sisteminin tamamlandığını ve bu sisteme göre gruplandırmaların gerçekleştirildiğini söyledi. NACE sınıflandırmasının Bakanlık tarafından, gruplandırmanın ise TOBB tarafından yapıldığını anlatan Hacısalihoğlu, bu düzenlemelerde odaların herhangi bir etkisinin olmadığını kaydetti. Bir milyon 300 bin firmanın NACE kodunun yeniden düzenlendiğini belirten Hacısalihoğlu, bu düzenlemelerle ilgili olarak 18 bin itirazın yapıldığını, bunun üzerine yapılan incelemelerde 15 bin itirazın haklı bulunarak değerlendirmeye alındığını ifade etti.
Yeni gruplandırmalarla birlikte TTSO`nun Meclis üye sayısının da değiştiğine dikkat çeken Hacısalihoğlu, ``Gruplandırmaların yeniden gözden geçirilmesiyle ilgili olarak TOBB`a yazı yazdık. 35 meslek grubu 29`a düşürüldü. Arzu ederdik ki 35 meslek grubundan 94 Meclis üyeliğimizin aynen devam etseydi. Burada güzel bir çalışma ortamımız vardı. Bizler geçiciyiz kalıcı olan odadır. Ne gerekiyorsa birlik ve beraberlik içinde yapılacaktır`` dedi.
Olağanüstü toplantının sonunda meclis üyelerinden gelen talepler doğrultusunda; meslek gruplarının TOBB ile yeniden değerlendirilmesi kararında mutabık kalındı. Gelecek olan karara göre de TTSO`nun 9 Şubat olarak açıkladığı seçimlerin ertelenip ertelenmemesi belirlenecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.