GENEL - 02 Ocak 2013 Çarşamba 15:44

SIRBİSTAN`IN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞžİ ELÇİ MÜSTEŞARI SEKULİÇ`İN CENAZE TÖRENİ

A
A
A
SIRBİSTAN`IN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞžİ ELÇİ MÜSTEŞARI SEKULİÇ`İN CENAZE TÖRENİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sırbistan`ın Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşar Milorad Sekuliç`in meslek aşkıyla son nefesini verdiğini belirterek, "Hatırası hep zihnimizde yaşayacak ve Türkiye ile Sırbistan dostluğu onun da katkılarıyla bundan sonra daha da güçlenmiş bir şekilde sürecek" dedi.
Sırbistan`ın Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşar Milorad Sekuliç geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesi`nde vefat etmişti. Sırbistan Büyükelçiliği Elçi Müsteşar Milorad Sekuliç için Esenboğa Havalimanı`nda cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmada, "Türkiye`nin hep dostu olmuş, son 7 yıl içinde de birçok toplantıda bizimle beraber olmuş, Türkiye ile Sırbistan arasındaki dostluğa katkıda bulunmuş olan Sayın Sekuliç`i böyle hazin bir törenle uğurlamaktan duyduğum üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.
Herkesin yaşadığı gibi öldüğünü belirten Davutoğlu, Sekuliç`in Dışişleri Bakanlığı`nda resmi bir görüşme yaptıktan sonra Bakanlıktan ayrılırken kalp krizi geçirdiğini hatırlattı. Davutoğlu, bunun onun diplomasi mesleğine ve Türkiye ile Sırbistan arasındaki dostluğa ne kadar sadık olduğunun örneği olduğunu ifade etti. Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Dolayısıyla kendisi vefat ederken dahi Türkiye ile Sırbistan arasındaki dostluğa katkıda bulunmuş oldu. Sayın Sekuliç Türkiye`nin ve hepimizin yakın bir dostuydu. Her toplantıda olaylara pozitif bakışıyla zihnimizde güzel bir hatıra bıraktı. Onu sizlerle birlikte Belgrad`a gönderirken de şunu bir kez daha söylemek isterim ki; Burası her zaman sizin ülkeniz ve evinizdir. Hatıralarınızı tekrar yad etmek istediğinizde kapılarımız her zaman size açıktır."
Sekuliç`in meslek aşkıyla son nefesini verdiğini belirten Davutoğlu, "Hatırası hep zihnimizde yaşayacak ve Türkiye ile Sırbistan dostluğu onun da katkılarıyla bundan sonra daha da güçlenmiş bir şekilde sürecek" dedi.
Davutoğlu, Sekuliç`in ailesi ve yakınlarına taziyeleri sundu. Cenazenin, askeri uçakla Sırbistan`a gönderildiği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir