YEREL HABERLER - 12 Ocak 2017 Perşembe 14:28

Vali Aykut Pekmez gazetecilerle buluştu

A
A
A
Vali Aykut Pekmez gazetecilerle buluştu

Aksaray’da ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Vali Aykut Pekmez, basın mensuplarıyla çalışmaları değerlendirdi.
İl Özel İdaresinde yapılan kutlama programına Vali Aykut Pekmez başta olmak üzere, 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ali Südemen ve basın mensupları katıldı. Her mesleğin bir zorluğunun, kolaylığının olduğunu belirten Vali Aykut Pekmez, “Gazetecilik mesleğine bakıldığı zaman zorluğu daha fazla olan meslek. Gazetecilerle birçok ortak noktada buluşuyoruz. Çünkü sizler de bizim gibi toplumsal olaylarda, afetlerde, haber olması gereken birçok konuda gece gündüz demeden, mesai saati olmaksızın, kar kış fark etmeksizin görevinizi yapmak zorundasınız. Önemli olan mesleklerin zorlukları, kolaylıklarını ön plana çıkartan o mesleği sevmek ve yapmak. Eğer severek bir mesleği yapıyorsanız ne kadar zor olursa olsun, o zorlukları kolaylığa çevirmek daha kolay oluyor. Gazetecilik de mutlaka sevilerek yapılması gereken, özveriyle yapılması gereken bir meslektir. Vatandaşın haber alma, konulardan bilgi sahibi olması gibi, olayları adeta bir ayna gibi yansıtabilme özelliği açısından gazetecilik çok önemli meslek ki günümüzde iletişim, teknoloji çok hızlı hale geldi. Bir olay, bir haber dakikalar içerisinde sosyal medyaya, televizyonlara, internete düşüyor. Tabii gazeteciliği bu sanırım daha zor hale getiriyor ki hızlı bir şekilde o haberlere ulaşmak, doğru bilgilere ulaşıp vatandaşa yansıtabilmek gerekiyor” dedi.

"Basın, ülke tarihini değiştiren görevlerden birini üstlendi"
15 Temmuz kanlı darbe girişiminde basının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini belirten Vali Aykut Pekmez, “15 Temmuz gecesi basının ne kadar önemli olduğunu hep beraber yaşadık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın basın yoluyla halkımıza çağrıda bulunması, onu hemen canlı yayınla, sosyal medya aracılıyla tüm vatandaşlara ulaşması, vatandaşların da meydanları doldurmasıyla o hain geceyi önlemiş olduk ki o hızlı teknolojide basının, vatandaşla haberleşmeyi, sağlıklı, hızlı yapmasının ülkenin kaderini, geleceğini olumlu yönde etkilediğini de hep beraber yaşadık. Aksaray’da da, bütün illerde de basınımız hemen meydanlara çıktı. Anında onları haber yaparak, vatandaşımızın o konuda daha çabuk tepki göstermesine vesile oldu. Bu yüzden de ülke tarihini değiştiren görevlerden birini de üstlenmiş oldu” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu Gölcük Koray Aydın Parkı mevkiinde bulunan atıl haldeki iş merkezi eğitim yuvasına dönüştü. Gölcük Belediyesi’nin girişimleri ve yasal prosedürün tamamlanmasıyla, özel mülkiyette olan bağımsız bölümler üzerindeki tüm tedbir, şerhlerin kaldırılması sonrasında, kalıcı iş yerlerinin tümünün Maliye Hazinesi adına tapuda tescili işlemi tamamlandı. Akabinde Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen Donanma Mahallesi Pazarlıdere Caddesi üzerindeki iş merkezi, hızla sürdürülen inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla eğitim yuvasına dönüştü. Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teknik ve statik açıdan son derece sağlam olduğu belirlenen 4800 metrekare kullanım alanı bulunan binada inşaat çalışmaları tamamlandı. Hazır olan bina 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde eğitim yuvası olacak. Binanın bir buçuk katı lise statüsünde özel eğitim meslek okulu olacak. Binanın geri kalan kısmının eğitim amaçlı olarak ne şekilde kullanılacağına İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü karar verecek. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında inşa edilen iş merkezindeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Sezer, "Atıl durumdaki iş merkezinin mahallemiz için sorun olmaktan çıkması, milli servetin korunması ve eğitime kazandırılmasında tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. İlçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Aydın Söke Belediyesi’nden basın açıklaması: “Yanıltıcı bilgiler ile Başkan Arıkan ve ekibi yıpratılmaya çalışılmaktadır” Söke Belediyesi’nden yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Söke Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İberya Arıkan, seçimden önceki 9 aylık dönemde olduğu ve halkımızın da takdir ettiği gibi çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Halkın her zaman rahat ulaşabildiği, halkın içinde ve egosuz tavrıyla gönüllere taht kuran Başkanımızı bu anlamda ‘ulaşılamıyor’ gibi göstermeye çalışanlara zaten halkımız itibar etmeyecektir. Devlet kurumu olan ve devlet aklıyla yönetilen bir kurumu tehdit etmek, burada hukuk dışı harekette bulunmak kimsenin haddi değil ve asla olmayacaktır. Bu türlü davranışlara yeltenenler hukuk önünde hesap vereceklerdir. Diğer taraftan yaşanan ve kısa sürede taraflarca dahi unutulan küçük bir tartışmayı, büyük bir kavga ve olay gibi göstermek de yalan, karalama ve iftiradan öteye gidemez. Başkan Yardımcısı olarak atanan Yağız Pullukçu’nun daha önce ‘Danışmanlık’ görevinde de halk ile diyaloglarının samimi ve güçlü olduğunu, halkın sorunlarını çözmek anlamında çalışmaları Söke Halkı tarafından yakından bilinmektedir. Kendisi gibi genç ve dinamik bir ekiple görevinin başında olan, Söke için çalışmaları ve projeleri ile halkın takdirini kazanmış Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’ı bu şekilde, sığ düşüncelerle yıpratamayacaksınız. Söke’nin gelişmesi için yapılacak hamleleri, Söke için güzel hayalleri gerçeğe dönüştürecek ekibi engelleyemeyeceksiniz. Yapılan ilgili haberler ve yayınlanan yazılarla ilgili gerekli, hukuk yolundan ayrılmadan yasal işlemleri başlattığımızı da duyururuz. Söke Kamuoyunun bazı çevrelerce kasıtlı olarak yayılmak istenen yalan içerikli söylentilere, iftira niteliğindeki sözde haberlere itibar etmemesini önemle belirtmek isteriz. Saygılarımızla” denildi.