GÜNDEM - 28 Nisan 2024 Pazar 11:18

Vasiyeti bayrak olan şehidin babası her yeri bayrakla donatıyor

A
A
A
Vasiyeti bayrak olan şehidin babası her yeri bayrakla donatıyor

Suriye’de teröristlerin askeri araca tanksavarla saldırısı sonucu 3 Haziran 2021’de şehit düşen Aksaraylı Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz’ın babası Şenol Sarılmaz çay bahçesi işletmeciliği yaparak oğlunun vasiyetlerini sürdürmeye çalışıyor.


20 günlük evliyken Suriye Afrin’de teröristlerin askeri araca tanksavarla hain saldırısı sonucu şehit düşen Aksaraylı Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz’ın (24) babası ve 55 gün sonra Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgülü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sergen Güçlüer’in dayısı olan Şenol Sarılmaz (60), kaymakamlık tarafından tahsis edilen çay bahçesinde hem geçimini sağlıyor hem de oğlunun vasiyetlerini yerine getiriyor. Ihlara beldesindeki Ihlara Vadisi girişinde bulunan çay bahçesinde işletmecilik yapan Şenol Sarılmaz bayrak sevdalısı olan oğlu için her yeri Türk bayrağıyla donatıyor. Şehit oğlunun askerlik süreci boyunca öğrencilere burs verdiğini ve beldedeki fakir ailelere para göndererek yardımcı olduğunu şehit düştükten sonra öğrendiğini belirten baba Sarılmaz, çay bahçesi işletmeciliğinden kazandığı gelirin bir kısmını da ihtiyaç sahibi ailelere yardım için ayırıyor.



“Onun vasiyeti bayraktı”


Şehit oğlunun bayrak sevdalısı olduğunu belirten baba Şenol Sarılmaz, “Oğlum keskin nişancıydı. 3 Haziran 2021’de Suriye Afrin’de şehit oldu. 55 gün sora da yeğenim Kuzey Irak’ta çatışmada şehit oldu. Benim oğlumun yapmak istediği tek şey vardı. Askerliği boyunca 3-4 çocuğa burs veriyormuş, kasaplara para yollarmış, ’Fakirlere et yollayın’ dermiş. Bunları hep sonradan öğrendik. Bankadan hesap dokümanını istediğimde, düğün yapılmış para göndermiş, birinin ihtiyacı olmuş para göndermiş, hep buna çalışmış. Düğün yaptım, 20 gün kaldı ve gitti bir daha da dönmedi. Onun vasiyeti bayraktı. Bayrak sevdalısıydı. Ben de birçok bayrak astım ama oğlum bayrak meraklısıydı. Ben de elimden geldiği kadar her yeri bayrakla donatıyorum” dedi.


Önce inşaat işlerinde çalıştığını belirten baba Şenol Sarılmaz, “Allah razı olsun burayı biz kaymakamlıktan ihale ile aldık. Ufak tefek burada çalışıyoruz, geçimimizi buradan sağlıyoruz. Çoluğa çocuğa ufak tefek katkımız oluyor. 1 oğlum, 2 kızım var, torunlar var. Onlara yardımcı oluyorum elimden geldiği kadar. Ben önce inşaatçıydım, inşaatlarda çalışıyordum. Boya işleri yapıyordum, Şahin de yanımda çalışıyordu. Sonra askere gitti. ’Baba ben kalacağım’ dedi. Vatan bayrak sevdalısı olunca da kalmıştı” diye konuştu.



Vasiyeti bayrak olan şehidin babası her yeri bayrakla donatıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te peynir yapımında kullanılan ’Sirik’ otu tezgahlarda Siirt yöresine ait peynir yapımında kullanılan ve halk dilinde ’Sirik’ olarak bilinen doğal peynir otu tezgahlardaki yerini aldı. Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Herekol Dağı eteklerinde Çemikare Yaylasının yüksek kesimlerinde yetişen doğal ot, her yıl Siirtliler tarafından yoğun ilgi görüyor. Peynir sezonunun başlamasıyla rağbet gören sirik otu peynirle karıştırılarak daha lezzetli hale getiriliyor. Sirik otunun peynire katıldığı zaman hem güzel bir tat, hem de hoş bir koku verdiğinden dolayı vatandaşlar tarafından yoğun talep gördüğünü belirten satıcı Muzaffer Ulu; "Bu ot peynir otudur. Otlu peynir yapımında kullanılıyor ve ismi sirikedir. Herekol Dağında yetişiyor. Herekola öz Çemikare Yaylasından geliyor. Her yörede her yayla da var ama Çemikare Yaylası gibi katkısız ve tadı olan ot yok. Kayseri’den, Kahramanmaraş’tan, Sivas’tan, Erzurum ve Muş tarafından geliyor ama hiçbirinin Herekoldan gelen gibi ne tadı nede lezzeti var. Peynire katıldığı takdirde, o peyniri yiyesin olmasa dahi kokusunu alırken yiyesin geliyor. Bu otun bambaşka bir tadı var. Kilosu 100 liradan başlıyor 150 liraya kadar çıkıyor’’ şeklinde konuştu. Sirik otu almaya gelen Habip Tek ise "10 kilogram peynire 2 kilogram katıyoruz. Çok lezzetli olduğu için her yerde bulunmuyor. Sadece bu yöreye Siirt’e ait. Çok lezzetli olduğu için bunu peynirin içine kattığın zaman güzel bir lezzet oluyor. Çok lezzetli olduğu için herkes tercih ediyor. Bulunması bir nimettir’’ dedi.
Manisa Şehzadeler Belediyesinde ilaçlandırma seferberliği Şehzadeler Belediyesi ekipleri, 67 mahallede bulunan ağaçlar, parklar ve yeşil alanlarda görülen ballık hastalığı ve ağaçlardaki haşerelerle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarını başlattı. Bununla birlikte, ekipler ihtiyaç duyulan alanlarda ot biçme ve yeşil alan düzenleme çalışmalarını da sürdürüyor. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte ağaçlarda ve yeşil alanlarda ortaya çıkan ballık hastalığı ve haşereler, bitkilere zarar vererek çevre sağlığını tehdit ediyor. Bu nedenle Şehzadeler Belediyesi, mahallelerde bulunan tüm yeşil alanlarda etkili bir ilaçlama çalışması yürüterek, doğal dengenin korunmasını hedefliyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın sağlığı ve çevrenin korunması bizim için önemli. Bu doğrultuda, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte ağaçlarımızı ve yeşil alanlarımızı ballık hastalığı ve haşerelere karşı korumak için ilaçlama çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca, ihtiyaç duyulan bölgelerde ot biçme ve yeşil alan düzenleme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Amacımız, hem doğal yaşamı korumak hem de vatandaşlarımızın sağlığını riske atmamaktır" dedi. Şehzadeler Belediyesi ekipleri, ilaçlama ve düzenleme çalışmalarını titizlikle sürdürerek, mahalle sakinlerinin sağlıklı ve temiz bir çevrede vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor.
Bursa Dünya ev tekstili sektörü HOMETEX’te buluşuyor Ev tekstili sektörünün en önemli buluşması HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, 21-25 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık organizasyonunda düzenlenen HOMETEX, sektörün küresel oyuncularını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Ev tekstilinin trend merkezi olarak kabul edilen 11 holde toplam 200 bin metrekarelik İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak fuarın her yıl olduğu gibi bu sene de sektörün en önemli buluşma yeri olması bekleniyor. Fuarda 700’ü aşkın firmanın katılımcı olarak yer alması planlanıyor. Perde ve perde aksesuarlarından döşemelik kumaşlara, havlu ve banyo ürünlerinden halı ve zemin kaplamalarına, yatak odası, mutfak ve yemek odası tekstilinden duvar kaplamalarına kadar firmaların yenilikçi ürün ve tasarımlarını sergileyeceği organizasyon, “Dönüştürülebilirlik” temasıyla gerçekleştirilecek. Nitelikli alım heyetleri ile ihracata destek Ev tekstili sektörüne yeni ürünlerini tanıtmak ve uluslararası tüketici ve profesyonellere ulaşmak adına önemli fırsatlar sunan HOMETEX’te, Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Amerika’ya dünyanın farklı coğrafyalarından profesyonel ziyaretçi ve alım heyetleri de yerini alacak. Geçmiş yıllarda milyarlarca dolarlık ticaret ile ekonomiye katkı sağlayan HOMETEX, 2024 yılında da maksimum düzeyde ticari bağlantı ile Türk ev tekstili sektörünün ihracatına destek vermeyi sürdürecek. Fuar ilham veren konseptiyle sektöre güç katacak HOMETEX bu yıl ayrıca ziyaretçilerine ve katılımcılarına etkileşimi yüksek ve ilham veren konsepti ile benzersiz bir fuar deneyimi sunacak. Sürdürülebilir ürünlerden moda söyleşilerine, trend alanlarından sektör buluşmalarına kadar zengin bir içerikle gerçekleştirilecek fuar, firmalara yeni ufuklar kazandırmaya hazırlanıyor. Birbirinden seçkin markaların özenle hazırlanan tasarımlarından oluşan trend alanları, tasarımcılar, üreticiler ve moda profesyonellerinin sektörel bilgi paylaşımı yaptığı ‘HOMETEX Dialogs’ ve daha birçok etkinliğe sahne olacak fuar, küresel ev tekstili sektörünün geleceğine yön verme yolunda önemli bir rol oynayacak.
Denizli Kalpten beslenerek çevresini tamamen saran 1,1 kilogram yağ kitlesi görenleri hayrete düşürdü Burdur’da yaşayan ve kalbindeki sıkışma şikayetleri artan Yahya Özsoy, ilaç raporunu yeniletmek için gittiği hastanede kalbinde nadir rastlanan bir kitle olduğunu öğrendi. Denizli Özel Tekden Hastanesinde yapılan başarılı operasyonla kalbinden beslenen ve kalbini çepeçevre saran 1 kilodan fazla yağ kitlesinden kurtulan hasta, sağlığına kavuştu. Burdur’un Yeşilova ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Yahya Özsoy, daha önce anjiyo olduğu için sürekli kullanması gereken ilaçların raporunu yeniletmek ve kalbinde artan sıkışma şikayetlerini kontrol ettirmek için hastaneye müracaat etti. Yapılan kontrolde kalbinde şüpheli bir kitle tespit edilen Özsoy, Denizli’ye sevk edildi. Özel Tekden Hastanesine müracaat eden Özsoy, tetkiklerinin tamamlanması ile kalbinde sık rastlanmayan, kalbinin damarlarından beslenen ve kalbini tamamen saran bir kitle olduğu tespit edildi. Yapılan ameliyat hazırlıklarının ardından Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları Prof. Dr. Ali Vefa Özcan ve Op. Dr. Serkan Akcan tarafından ameliyata alındı. Zorlu geçen ameliyat ile kalbini çevreleyen 1 kilo 84 gram yağ tabakası başarıyla çıkartılan ve 1 damarına bypass yapılan Özsoy, yoğun bakım ve servisteki tedavisini tamamlanmasının ardından sağlıkla hastaneden taburcu edildi. 68 yaşındaki hastanın yaklaşık 1 ay önce kendilerine kalbinde şüpheli kitle tespiti ile müracaat ettiğini kaydeden Prof. Dr. Ali Vefa Özcan, taburcu olmasının ardından kontrole gelen hastanın durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Özcan, "Yaptığımız tetkikler sonucu bu kitlenin bir yağ tümörü olduğu anlaşıldı. Hastamıza yaptığımız başarılı bir açık kalp ameliyatıyla, yaklaşık 1 kilogram kadar olan yağ kitlesini kalbin çevresinden çıkardık. Çıkarıldıktan sonra patolojiye gönderilen bu kitlenin iyi huylu olduğu da öğrenildi. Çok geçmiş olsun, şu an Yahya Bey tam olarak sağlığına kavuştu" dedi. Hastanede kaldığı süre boyunca hastanın takibini yapan Op. Dr. Serkan Akcan da, "Yahya amcamızın durumunu sürekli takip ettik. Ameliyatından sonra 2 gün yoğun bakımda tedavisi oldu. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra 5 gün daha servisimizde kedisini misafir ettik. Daha sonra her hangi bir sıkıntı yaşanmayınca sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Bugün de kendisi kontrolüne geldi. Durumunun gayet iyi olması bizleri de çok mutlu etti" diye konuştu. "Allah sizin elinizden bana şifa nasip etti" diyerek Denizli Tekden ailesine teşekkür eden Yahya Özsoy ise, "Daha önce anjiyo olduğumdan dolayı ilaç raporumu yenilemek için hastaneye gittiğimde bana ameliyat olmam gerektiği söylendi. Kalbimin etrafında bir kitle olduğunun söylenmesi üzerinde Denizli Tekden Hastanesine geldim. Burada ameliyatımı oldum. Kalbimin etrafından 1 kilodan fazla bir büyüklükte olan yağ kitlesi çıkartıldı. Hastanede kaldığım süre içerisinde ve ameliyat sonrasında sağlık görevlilerinin bana ve etrafımdaki hastalara yönelik tutumları beni çok memnun etti. Benim gibi kalbinde sorun olanlar var ise Tekden Hastanesine gelip tedavilerini olmalarını tavsiye ederim. Tekden Hastanesinden çok memnun kaldım, Allah razı olsun hepsinden" şeklinde konuştu.