YEREL HABERLER - 27 Mayıs 2016 Cuma 10:26

Altındağ'ın Çalışkan Kadınları Sertifikalarına Kavuştu

A
A
A
Altındağ'ın Çalışkan Kadınları Sertifikalarına Kavuştu

Altındağ Belediyesi, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “hasta ve yaşlı bakıcılığı” kursunu tamamlayan Altındağlı kadınlar sertifikalarını aldı.
3 ay süren kursu tamamlayan 50 kadın, mezuniyet belgelerine kavuşmanın sevincini yaşadı. İş hayatına atılacak olmanın heyecanını da yaşayan kursiyerler, kendilerine bu imkanları sağlayan Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Tiryaki’ye teşekkür ettiler. 3 ay süren “hasta ve yaşlı bakıcılığı” kursunu başarıyla tamamlayan Pınar Yılmaz, “Altındağ Belediyesi ve bize sağladığı imkanlar sayesinde hayatımız değişti. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde çok geliştik, çok şey öğrendik. Bu kursu tamamlamakla çok doğru bir iş yaptığıma inanıyorum. Aldığım sertifika ile en kısa zamanda bir işe girmeyi planlıyorum” dedi.
Kursiyer Döne Kaplan ise Altındağ Belediyesi’nin açtığı kurslar sayesinde pek çok kadının iş sahibi olduğuna dikkati çekti. “Eskiden çalışmayı düşünmeyen, iş bulacağına inanmayan kadınlar, artık hayata atıldı. Hepimiz çok mutluyuz” diyen Kaplan, kendilerine bu imkanları sunan Başkan Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde açılan sertifika programları ile her geçen gün daha fazla Altındağlı kadının iş hayatına atılmasını amaçladıklarını söyledi. “Altındağlı kadınların her konuda bilgi sahibi olması için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Tiryaki, Altındağ’ın her geçen gün daha da ilerliyor ve gelişiyor olmasında Altındağlı kadınların çok büyük önemi olduğunu bir kez daha vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir