ASAYİŞ - 13 Eylül 2018 Perşembe 15:29

Ankara-Konya karayolunda 6 araç birbirine girdi

A
A
A
Ankara-Konya karayolunda 6 araç birbirine girdi

Ankara-Konya karayolunda meydana gelen zincirleme kazada 6 araç birbirine girdi.

Ankara-Konya karayolunda meydana gelen zincirleme kazada 6 araç birbirine girdi. Kazada 1 kişi hafif yaralanırken, trafiğin ağır işlemesinden dolayı ikinci bir kaza daha meydana geldi.


Kaza, öğle saatlerinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Konya yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, seyir halindeki bir araç içindeki köpeğin pencereden atlaması ile kaza meydana geldi. 06 ADZ 04 plakalı araç sürücüsü, 03 UT 001 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle meydana gelen zincirleme kazada önde seyir halinde olan sırasıyla 34 BGM 936, 06 HNZ 17, 06 AF 4966 ve 06 HE 5463 plakalı araçlar birbirine girdi. Kazada 1 kişi hafif yaralanırken, kaza nedeniyle sıkışan trafikte ikinci bir kaza daha meydana geldi. Ticari taksi, sürücünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu 34 ST 8419 plakalı hafriyat kamyonuna çarptı. Kazada maddi hasar meydana gelirken, yaralanan olmadı.


Konya yolunda meydana gelen kazalar nedeniyle yol bir süreliğine kapandı. Kazalar ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.