YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2017 Pazartesi 17:20

Başkan Gökçek, turizmcilere ANKAPARK’ı gezdirdi

A
A
A
Başkan Gökçek, turizmcilere ANKAPARK’ı gezdirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKAPARK’ın 23 Nisan 2018’de açılmasının ön görüldüğünü dile getirerek, “Burası turizmin kaynağı olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKAPARK’ın 23 Nisan 2018’de açılmasının ön görüldüğünü dile getirerek, “Burası turizmin kaynağı olacak” dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda turizmciye ANKAPARK’ı gezdirdi. Turizmcilere ANKAPARK Koordinasyon Merkezi’nde parka ilişkin açıklamalarda bulunan Gökçek, sonrasında parkta yer alan oyuncakları tek tek tanıttı.


Park gezisi öncesinde açıklamalarda bulunan Gökçek, turizmcilerden parka ilişkin bazı öneriler aldığını, parkın ücretinin ise henüz belli olmadığını kaydetti. Gökçek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Fiyatın ne olacağı şuanda belli değil, arkadaşlar diyor ki, ‘fazlada ucuz olmasın’ diyor. Disneyland’da giriş 170 avro bizde normal şartlar içinde düşündüğünüzde 25 avro. Herhalde 2 fiyat yapacağız. Ankaralılara Ankara Kart veriyoruz. Yeni yapacağız bunu. Bu teklifte turizmci arkadaşlardan çıktı. Ankaralılar böyle girerken turizmci arkadaşlar iki misli fiyata girmiş olacak. Böyle bir şey düşünüyoruz. Henüz netleşmiş bir şey yok.”


Başkan Gökçek, parkın açılışının ise 23 Nisan’da yapılmasını ön gördüklerini dile getirerek, “Bu sene biter burası ama erken açarsak ölü doğar. Ama önü açık bir tarihte açarsak çok daha iyi olur. Biz nasip olursa önümüzdeki sene Nisan ayında açmış olacağız” ifadelerini kullandı.


Gökçek, parkın işletmesini ise dünya üzerinde en az 10 adet yer işleten bir firmaya vermek istediklerini söyledi. Gökçek, birçok kişinin ‘neden buraya bu kadar para yatırdın?’ şeklinde soruları ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Ankara turizmde sıfır Ankara’ya sadece diplomatlar geliyor. Turist olarak gelen yok. Burası turizmin kaynağı olacak” değerlendirmesinde bulundu.


Dünyanın en çok oyuncağının ise bu parkta yer aldığına dikkat çeken Gökçek, bin 217 tane oyuncak bulunduğunu dile getirdi.


Başkan Gökçek’e Roller Coaster azizliği


Turizmcilere parkı tanıtan Gökçek, hız treni olarak bilinen Roller Coaster basın mensuplarının fotoğraf çekimi için sensör üzerinden geçmesi ile kilitlenerek hareketsiz kaldı. Gökçek, sensörlerin hareketi algıladıkları zaman kendini kilitleyerek, güvenliğinin sağlandığını ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trafik kazasında şehit olan polis memuru için İstanbul Emniyetinde tören düzenlendi Ümraniye’de görevi sırasında kullandığı motosikletle geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Emrah Büke için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene katılan acılı anne Nuran Büke’nin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Emrah Büke (25), dün görev esnasında, Ümraniye’de motosikletle seyir halindeyken trafik kazası geçirmiş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. 2023 yılında Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden mezun olan ve 23 Aralık 2023 yılında emniyet teşkilatına başlayan ve dün görevi başında şehit olan polis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Başkanvekili Nuri Aslan, Teftiş Kurulu Bölge Başkanı Erkin Adalar, şehidin annesi Nuran Büke, babası Erdal Büke, aile yakınları ile şehidin meslektaşları katıldı. Törene katılan acılı anne Nuran Büke’nin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. İl Emniyet Müdürü Aktaş, şehit polisin özgeçmişi ile ilgili bilgilerin yer aldığı kısa bir konuşma yaptı. Aktaş, “Şehidimiz aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesini ve biz sevenlerini derinden üzmüştür. Milletimiz ve devletimizin bekası uğruna canını hiçe sayarak ölüme koşan ve görevini laikiyle yapmış olmanın huzuru içerisinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz; sizler bu aziz vatanın teminatısınız. Manevi varlığınızdan güç alan polis teşkilatımız, sizlerin fedakarlığı sayesinde ilelebet payidar kalacaktır” dedi. Yapılan konuşmanın ardından helallik istendi, dualar yapıldı. Şehit polis memuru Emrah Büke, alınan helalliğin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Konya’ya gönderildi. Büke, Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Kamışlıkuyu Köyünde bugün kılınacak ikindi namazının ardından aile kabristanında toprağa verilecek. Emniyet teşkilatına geçen yılın Aralık ayında giren Şehit polis memuru Emrah Büke, 4 ayı aşkın süreden bu yana İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyordu. Kısa süre önce polis mesleğine başlayan Büke, İstanbul Ümraniye’de görevi sırasında geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede aynı gün şehit düşmüştü.