GENEL - 23 Haziran 2018 Cumartesi 10:56

Başkent’in yol haritası

A
A
A
Başkent’in yol haritası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın “asfaltsız yol kalmayacak” talimatıyla Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafını asfalt ağlarla örmeye, yeni yollar açıp, asfaltlamaya ve modern bir görünüme kavuşturmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın “asfaltsız yol kalmayacak” talimatıyla Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafını asfalt ağlarla örmeye, yeni yollar açıp, asfaltlamaya ve modern bir görünüme kavuşturmaya devam ediyor.


Toplam 25 bin 589 kilometrekarelik yüzölçümüyle Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri konumunda bulunan Ankara, bünyesindeki 25 ilçe ve bin 435 mahalleyi birbirine bağlayan yol uzunluklarıyla da dikkat çekiyor. Bulvar, cadde ve sokaklardan oluşan 41 bin 598 ayrı yolu bulunan Başkent’teki bu yolların toplam uzunluğu ise 37 bin 583 kilometreye ulaşıyor.


Köy bağlantı yollarıyla birlikte yaklaşık 28 bin kilometrelik bulvar ve caddelerden sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, tüm bu yolların bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını her gün farklı bölgelerde sürdürüyor. Dev bulvarlardan uzun caddelere kadar pek çok bölgede yol inşaatlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ilçe sorumluluğunda bulunan sokakların yol yapım çalışmalarına da destek sağlıyor. 25 ayrı ilçe sınırında bulunan yol sayılarına bakıldığında bu konuda birinciliği 4 bin 315 ile Çankaya elinde bulunduruyor. Toplam uzunluğu bin 134 kilometreyi bulan yolların yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi de bu ilçedeki 785 ayrı yoldan sorumlu bulunuyor. Çankaya’yı, 3 bin 514 ayrı yolla Gölbaşı izlerken, 3 bin 423 yolla Keçiören izliyor. Başkent’in ilçe sorumluluğunda en az yolu bulunan ilçesi ise Evren. Bu ilçedeki toplam 50 ayrı yolun toplam uzunluğu da 48 kilometreyi ulaşıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.