GENEL - 19 Nisan 2017 Çarşamba 11:26

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: “Direnişten dirilişe geçtik”

A
A
A
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: “Direnişten dirilişe geçtik”

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, 16 Nisan’ın Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Türkiye’nin öze dönüşüne, geleceğe doğru kararlı yürüyüşüne, güven ve istikrar perspektifiyle yükselişine hız kazandıracak anayasa değişikliğine ‘evet’ dedik ve onay verdik.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, 16 Nisan’ın Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Türkiye’nin öze dönüşüne, geleceğe doğru kararlı yürüyüşüne, güven ve istikrar perspektifiyle yükselişine hız kazandıracak anayasa değişikliğine ‘evet’ dedik ve onay verdik. Türkiye artık direnişten dirilişe geçmiştir” dedi.


Büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda kamu görevlilerinin haklarını savunmak ve hak mücadelesi vermek için 19 Nisan 1995 yılında kurulan genel yetkili sendika Büro Memur-Sen, 22’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, sendikanın büyümesinde ve güçlenmesinde katkısı bulunan tüm teşkilat mensuplarına ve kamu görevlilerine teşekkür ederek, “Kamu görevlilerinin yıllarca ötelenmiş, verilmemiş hakların alınması için hizmet mücadelesine tam 22 yıl önce başlayan sendikamız, günümüzde ülkenin dört bir yanında teşkilatlanmış, hatta yurt dışına açılmış durumda. Şüphesiz sendikamız bu günlere kolay gelmedi. Sendikacılığın köhnemiş zihniyetin sopası olarak yapıldığı günlerde Büro Memur-Sen sendikacılığa yeni bir soluk getirmek için harekete geçti. Sendikacılığı kamu görevlilerinin üzerinden siyaset yapan, toplumu bölen, kamplaştıran bir anlayışa hiçbir zaman taşımadık. Kamu görevlilerimizin hakları için mücadele ederken ülkemizin daha fazla demokratikleşmesi, kalkınması, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi gibi konularda da sorumluluğumuzu yerine getirdik. Her zaman haksızlıkların, zalimlerin karşısında; haklının ve mazlumun yanında olduk” diye konuştu.



“Kamu görevlileri için kazanacağız”


Türkiye’nin her demokratik kazanımında mutlaka Büro Memur-Sen’in teri, payı ve imzası olduğunu ifade eden Yanbaz, “İlkeli ve etkili sendikacılığımız, teşkilatımızın özverili çalışmaları, kamu görevlilerimizin haklı tercihi ile 2012 yılında genel yetkili olduk. Hizmet kolumuzda 5 yıldır zirvede dalgalanan bayrağımızı zirvede dalgalandırmaya, 100 bin üye hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu yıl yapılacak olan toplu sözleşmede de yeni kazanımlara imza atmak, ekmeğimizi büyütmek, kamu görevlilerimizin mali ve özlük haklarını daha iyi bir düzeye çıkarmak için mücadele edecek ve kazanacağız” şeklinde konuştu.



“Türkiye güven ve istikrar perspektifiyle yükselişe geçti”


Ülkenin yaşadığı zor günlerde sorumluluk almaktan kaçınmadıklarını belirten Yanbaz, “15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dimdik durarak milli iradenin yanında saf tuttuk. Günlerce süren milli irade nöbetlerine katılarak, ülkemize ve geleceğimize sahip çıktık. 16 Nisan’da yapılan halk oylamasında Türkiye’nin öze dönüşüne, geleceğe doğru kararlı yürüyüşüne, güven ve istikrar perspektifiyle yükselişine hız kazandıracak anayasa değişikliğine ’evet’ dedik ve onay verdik. Türkiye artık direnişten dirilişe geçmiştir. Daha güçlü, daha müreffeh yarınlar için ülkemizin çıkarları doğrultusunda çalışmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız” açıklamasında bulundu.


Yanbaz, “Bu duygu ve düşüncelerle Büro Memur-Sen’in bugünlere gelmesinde emeği, alın teri bulunan, azim ve kararlılıkla çalışan şube başkanlarımıza, şube yönetim kurulu üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Başta Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan ağabeyimiz olmak üzere ahirete intikal eden tüm Büro Memur-Sen neferlerini rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.