GENEL - 23 Mart 2015 Pazartesi 12:51

Büro Memur-Sen'den Balonlu Eylem

A
A
A
Büro Memur-Sen'den Balonlu Eylem

Büro Memur-Sen, Dünya Meteoroloji Günü’nde Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına havacılık tazminatının ödenmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde balonlu eylem yaptı.
Büro Memur-Sen üyeleri, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (Eurocontrol) havacılığa katkılarından dolayı personel gideri olarak ödediği paranın Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına havacılık tazminatı olarak ödenmesi için eylem yaptı. Dünya Meteoroloji Günü’nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde toplanan Büro Memur-Sen’e üye meteoroloji çalışanları, ’Tazminat hakkımız söke söke alırız’, ’Bakan personeline sahip çık’ sloganları attı. Ellerinde taleplerin yer aldığı dövizler taşıyan grup, havacılık tazminatı için balon uçurdu.
“ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SUÇ İŞLİYOR”
Grup adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Eurocontrol’den personel gideri olarak alınan paranın Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanlarına ödenirken meteoroloji çalışanlarına ödenmemesinin haksızlık olduğunu söyledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün personel gideri için Eurocontrol’den 2012 yılında 27 milyon, 2013 yılında 33 milyon, 2014 yılında ise 36 milyon lira aldığını ileri süren Yazgan, “Ne yazık ki Orman ve Su İşleri Bakanlığı, meteoroloji çalışanlarının hakkı olan bu paranın çalışanlara ödemesine izin vermemiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 4 yıldır yaptığı bu haksız uygulamayla 24 saat kesintisiz hizmet veren meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozmuştur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu parayı havacılık tazminatı olarak yansıtmadığı için uluslararası bir kurum olan Eurocontrol’e karşı suç işlemektedir. Bu durumun Eurocontrol’a şikayet edilmesi halinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel giderleri kaleminden aldığı geliri geriye dönük olarak Eurocontrol’e ödemek zorunda kalacaktır” dedi.
“HAVACILIK TAZMİNATI MUTLAKA YASALAŞTIRILMALI”
Bütçeye ek bir yük getirmeyen, meteoroloji çalışanlarının alın terinin karşılığı olan havacılık tazminatının ödenmesi gerektiğini vurgulayan Yazgan, “Ülke genelindeki tüm meteoroloji müdürlüklerinde ve havaalanlarında uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak bazı havaalanlarında rötar, bazı havaalanlarında ise uçak kaldırmama eylemi yapıyoruz. Meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatı gasp edilmektedir. Buradan hükümete sesleniyoruz. Havacılık tazminatının ödenmesi için verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Meteoroloji çalışanlarının mağduriyetine son verilmesi için havacılık tazminatının Meclis’te mutlaka yasalaştırılmasını istiyoruz. Aksi takdirde Büro Memur-Sen olarak meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenene kadar yeni eylemlerle, basın açıklamalarıyla mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.