YEREL HABERLER - 27 Mayıs 2016 Cuma 13:30

Çankaya'da Mahalle Bostanı

A
A
A
Çankaya'da Mahalle Bostanı

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi-Mahalle Bostanı’nda “Temel Sebze Yetiştiriciliği” eğitimleri sürüyor.
Vatandaşların ilgi gösterdiği eğitimler, havaların ısınması ile birlikte kapalı mekandan bostandaki pratik eğitimlerle yoğunlaştı. Çankaya Belediyesi’nin Mutlukent Mahallesi’nde kurduğu Kent Tarım Hobi Evi ve Mahalle Bostanı’nda Mayıs-Haziran ayı uygulama eğitimleri başladı. “Temel Sebze Yetiştiriciliği” eğitimleri kapsamındaki ilk derste, ’Yerel Tohumun Önemi Nedir?’ ve ’Sebze Yetiştirmek için Ortam Nasıl Hazırlanır?’ konuları işlendi. Teorik eğitimlerin yanı sıra Mahalle Bostanı’nda uygulama imkanı da bulan kursiyerler, fide dikimi yaparak, kimyasal madde kullanmadan temel sebze yetiştiriciliğine dair bilgiler edindiler.
Eğitimler, Haziran sonuna kadar devam edecek. 1 Haziran’daki ’Tohumdan Fideye Yolculuk’ ile ’Sebzelere Doğal Bakım’ konularının ele alınacağı ikinci dersin ardından domates, biber, salatalık, fasulye, mısır, kabak ve kavun yetiştiriciliğine ait bilgiler aktarılacak. Eğitimler, çilek ve marul yetiştiriciliğinin anlatılacağı 29 Haziran’daki dersle son bulacak.
İlgilenen tüm vatandaşların katılabileceği eğitimler, Çankaya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenleniyor. Temel Sebze Yetiştiriciliği eğitimlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 235 39 73 numaralı telefondan irtibata geçerek katılım için gerekli bilgileri alabilecekler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir