EĞİTİM - 25 Mayıs 2016 Çarşamba 11:12

Gazi Üniversitesi'nde ''serbest Kürsü''

A
A
A
Gazi Üniversitesi'nde ''serbest Kürsü''

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı ve Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Ersoy, üniversite sorunlarının çözümünde demokratik yaklaşımın önünü “Serbest Kürsü” projesiyle açacağını söyledi.
Rektör adayı Prof. Dr. Ersoy, Gazi Üniversitesi’nin daha çağdaş, demokratik ve özgürlükçü bir yaklaşıma sahip olabilmesi adına hazırladığı “Serbest Kürsü” projesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Üniversitelerimiz ülkenin geleceğine yön veren bilim yuvaları olmalıdır” dedi.
Prof. Dr. Ersoy şöyle konuştu:
“Bilim yuvası denildiğinde aklımıza nitelikli akademik eğitimin verildiği, demokratik her türlü tartışma ve araştırmanın yapıldığı yer olarak üniversiteler gelmelidir. Gazi Üniversitesi’nin adının yapılan akademik çalışmalar ve araştırmalar, yetiştirilen nitelikli öğrenciler ve uluslararası aktiviteler ile anılması en önemli hedefimiz. Liyakate dayalı sistem sayesinde akademik kalitenin artırılmasının ardından üniversitelerin odağı olan öğrencilerimizin ihtiyacı olan imkanları sağlamak zorundayız.”
Prof. Dr. Emin Ersoy, üniversitelerin özgürce ifade edilen fikirler sayesinde gelişebileceğini vurgulayarak, “Gazi Üniversitesi’nde tüm görüşlerin paylaşılmasına ve çözüm önerilerine açık olmalıyız” diye konuştu.
Farklı düşüncelerin bolluğu ve zenginliğinin topluma güç katacağını ve gelişimi destekleyeceğini belirten Ersoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İşte bu yolu açabilmek için üniversitemizde düşüncelerimizin rektöre ulaşabileceği bir serbest kürsüye ihtiyaç var. Türkiye’de ilk kez yapılması düşünülen bu uygulama ile 15 günde bir olmak üzere Rektörlük binasının önüne konulacak Serbest Kürsü’de Rektörümüz, 1 saat boyunca konuşma yapmak isteyen öğretim üyelerinden öğrencilere, idari personelden hemşirelerimize kadar tüm Gazi Üniversitesi mensuplarının görüşlerini dinleyecek. Serbest Kürsü için belirlenecek sürede konuşmacılar, istedikleri herhangi bir konuda sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini sunabilecekler. Serbest Kürsü’de fikirlerini açıklayabilmenin tek kuralı hakaretten uzak terbiyeli bir dil kullanımı olacak. Katılımcılar birbirlerine hoşgörü gösterdiği sürece Serbest Kürsümüz herkese açıktır.”
Prof. Dr. Ersoy, projesini açıklamasının ardından öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari personel gibi Gazi Üniversitesi’nin tüm birimlerinden son derece olumlu tepkiler aldığını bildirdi. Serbest Kürsü’de konuşulanların sadece rektör ve katılımcılar tarafından dinlenmeyeceğini, aynı zamanda yazıya dökülerek üniversitenin web sitesinde de yayınlanarak herkesin bilgilendirmesine sunulacağını açıklayan Prof. Dr. Emin Ersoy, “Serbest Kürsü projesine gösterilen ilgi beni çok mutlu etti. Belli ki bu konuda üniversite bünyesinde görüşünü dile getirmek isteyen pek çok kesim var. Demokratik bir yönetim anlayışı çerçevesinde bu görüşlere imkan sağlanacak olması herkesi de mutlu edecektir. Sorunların ve çözüm önerilerinin bizzat rektör tarafından dinlenmesi Gazililere verdiğimiz değerin de bir göstergesi olacak. Gazi’de üniversite kültürünün geliştirilmesi hedefimiz için bu projeyi çok önemsiyorum. Amacımız Gazi Üniversitesi’ni hak ettiği yönetime kavuşturmak” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.