EKONOMİ - 31 Temmuz 2023 Pazartesi 18:32

Gelir İdaresi Başkanlığı: “2023 yılı gelir vergisinin 2. taksitinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı”

A
A
A
Gelir İdaresi Başkanlığı: “2023 yılı gelir vergisinin 2. taksitinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı”

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “31 Temmuz 2023 tarihli ve 158 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu sirküleri ile 31 Temmuz 2023 günü sonuna kadar ödenmesi gereken 2023 yılı gelir vergisinin 2. taksitinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı. Ödenmesi gereken 2023 yılı motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksitinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı. Ödenmesi gereken 7440 sayılı Kanun’un peşin ve 1. ile 2. taksitlerinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı. Verilmesi gereken 2023/Haziran dönemine ilişkin ’Form Ba’ ve ’Form Bs’ bildirimlerinin verilme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı. Oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi’ne yüklenmesi gereken elektronik defter beratlarının yüklenme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatıldı” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Basın biriminden temizliğe gönderilen gazeteci, mücadelesine destek istedi Samsun’da yıllardır çalıştığı belediyenin basın biriminden aynı partiden başka bir yönetime geçmesinin ardından ‘temizlik görevine’ verilen gazeteci, mücadelesine destek istedi. Yıllarca gazetecilik görevini sürdüren, Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen basın kartı sahibi Gazeteci Zerrin Somuncu, 2019 yılından bu yana gazeteci unvanıyla çalıştığı Atakum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden alınarak temizlik görevlisi olarak görevlendirildi. Temizlik görevlisi olarak yeni görevine başlayan Somuncu, yaşadığı durumu anlatarak destek istedi. Yaşadığı durumun büyük bir haksızlık olduğunu söyleyen gazeteci Zerrin Somuncu, “Görevim tebliğ edildiğinde görev yerime gittim ve benimle düğün salonu müdürü olarak tanıştırılan amirimden yeni görevlerimi ‘Hep pırıl pırıl olmalı’ uyarısıyla sözlü olarak aldım ve ardından yeni görevimi yapmaya başladım. Konunun haksızlığının farkında olan belediye bürokratlarının ve bağlı bulunduğum meslek örgütlerinin çabalarına rağmen, başkanlık makamı ile haksızlığın düzeltilmesi konusundaki günlerce süren olumlu iletişimler maalesef sonuçsuz kaldı. Ekibimizdeki fotoğrafçı arkadaşımız Fen İşleri Müdürlüğü’nde taş parke döşeme görevine, kameraman arkadaşımız da Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde sokak süpürgecisi görevine sürüldü. Her 2 mesai arkadaşım da tıpkı benim gibi işlerini kaybetmemek için yeni görevlerine başladı. Görevlendirilmelerden önce ise ekibimizden 3 kişinin de işine son verildi” dedi. Haksızlığa uğradığını belirten Somuncu, “Bu süreçteki tüm toplantı taleplerim sonuçsuz kaldı. ‘Öğleden sonra geleceğiz’, ‘Yarın geleceğiz’ denilerek toplantı süreci uzatıldı ve o toplantı hiç yapılmadı. Birim müdürümüzle birebir görüşmemiz engellendi. Suç isnat edildi ve ‘oturtulduğumuz’ odanın önünde ‘oturması’ için görevlendirilen iki personel tarafından gerek sözlü gerekse jest ve mimiklerle baskı yapıldı. Halka hizmet vermekle sorumlu kurumların yapısına ve işlevselliğine ağır zarar veren ‘sürgün zihniyeti’nin son icraatının dimdik karşısında duruyor, mücadelemde yanımda olmanızı diliyorum” diye konuştu.
Tekirdağ Tekirdağ’da nefes kesen görüntüler: Rehine kurtarma, dövüş ve köpekli saldırı Tekirdağ’da özel ve engelli vatandaşların askerlik hasretini gidermek amacıyla düzenlenen temsili yemin töreninde komandoların rehine kurtarma, dövüş sanatları ve suçlunun köpeğin yardımıyla yakalanmasına yönelik yapılan gösteriler nefes kesti. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığınca askerlik yapamayan, askerlik hasreti çeken, asker çağına gelmiş fakat askerlik yapamayan özel ve engelli bireyler için "Temsili Askerlik Uygulaması" çerçevesinde yemin töreni düzenlendi. Yemin töreni öncesinde jandarma komandolar tarafından günlük yapılan uygulamalar ve operasyonlarla ilgili senaryo gereği gösteri yapıldı. İlk etapta düzenlenen rehine kurtarma operasyonunda bir keskin nişancı, kırsal alanda kendini fark edilmez hale getiren kamuflajı ile yüksek bir yerde mevzi alırken, diğer komandolarda rehinenin tutulduğu evin kapısını koçbaşı ile kırarak adrese girdi. Nefes kesti Adrese giren ekipler, bölücü terör unsurlarını etkisi hale getirdikten sonra senaryo gereği rehinenin oturtulduğu yerde herhangi bir patlayıcı maddenin olup olmadığını kontrol ederek rehineyi kurtarmış oldu. Senaryo gereği düzenlenen rehine kurtarma operasyonu başarıyla tamamlanırken gösteriler adeta nefesleri kesti. Çelik dişlerden kurtulamadı Devamına yapılan gösterilerde senaryo gereği komandolardan kaçan şüpheli bir araç jandarma köpeği ile sayesinde yakalandı. Sözde suçlu jandarma köpeğinin çelik gibi dişlerinden kurtulmayı başaramadı. Bu gösteri de başarıyla tamamlanırken jandarma komandolar tarafından devam eden gösterilerde gerçeğini aratmayan dövüş sanatı da sergilendi. Daha sonra özel ve engelli bireyler için düzenlenen yemin töreni ile devam etti. Yenice Mahallesi’nde bulunan Yıldırım Kışlası’nda askeri üniforma giyen ve hazırlıklarını tamamlayan engelliler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ay yıldızlı Türk bayrağına el basarak ant içti. Vali Soytürk ve diğer protokol üyelerinden terhis belgelerini alan engelliler, bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.