SPOR - 13 Mayıs 2025 Salı 13:37

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Eroğlu: "Bizim yerimiz Süper Lig’dir, bunu başardığımız için çok mutluyuz"

A
A
A
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Eroğlu: "Bizim yerimiz Süper Lig’dir, bunu başardığımız için çok mutluyuz"

Trendyol 1. Lig’de sezonu ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig’e yükselen Gençlerbirliği’nde Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, takımın hak ettiği yere geldiğini ve bunu yeniden başardıkları için de çok mutlu olduğunu söyledi.


Trendyol 1. Lig’in son haftasında konuk olduğu Yeni Malatyaspor’u 5-0 mağlup ederek 4 sezonluk aranın ardından ikinci olarak Trendyol Süper Lig’e yükselen Gençlerbirliği’nde Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, TSYD Ankara Şubesi’nin düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Süper Lig’de kalıcı olmak istediklerini belirten Eroğlu, "Şu ana kadar baktığımızda yaptıklarımız çok güzel bir örnek aslında. Geleceğe ışık tutan bir örnek. Takım içerisindeki değişim, taraftarların artması, organizasyonun gelişmesi, her şeyle beraber iyiye giden bir durum şu an için söz konusu. Süper Lig ilk yıl için zordur. Geçiş döneminde transferler yapılacak. Bunun farkındayız ama yine transfer çalışmalarında ince eleyip sık dokuyup Gençlerbirliği kültürünü saha içerisinde sağlayacağız. Sisteme uyan, karakter yapısıyla da önemli özelliklere sahip oyuncuları tercih etmek istiyoruz" cümlelerine yer verdi.



"Gençlerbirliği’nin yeri Süper Lig’dir"


Süper Lig’de gelecek sezonu ilk 10 sıradaki takımlar arasında bitirmeyi hedeflediklerini aktaran deneyimli çalıştırıcı, "Gençlerbirliği’nin yeri Süper Lig’dir. Bunu tekrardan başardığımız için çok mutluyuz. Yeni bir lige çıktığımızda ilk hedefimiz tabii ki yukarılarda olmak, ilk 10’un içerisine girebilmek. Hedeflerimizin bu olması lazım, ondan sonraki süreçlerde de daha üstlere çıkmak" ifadelerini kullandı.



"Gençlerbirliği’nin Türk futboluna kattığı birçok isim var"


Gençlerbirliği’nin, Türk futboluna birçok isim kazandırdığını dile getiren kırmızı karaların teknik direktörü, "Gençlerbirliği’nin Türk futboluna kattığı birçok isim vardır. Milli takımlarda oynayan, Avrupa’ya giden çok değerli isimler var. Bununla beraber aslında rahmetli İlhan Cavcav’ın oluşturduğu sistem de işliyor. Şimdiye baktığınızda Arda Güler, rahmetli Ahmet Çalık, İrfan Can Kahveci gibi birçok ismi Türk futboluna kazandırdık. Gençlerbirliği’nin tabiatında bu var ve bu gelenek de önümüzdeki yıllarda hep geçerli olacak. Fakat sürece ihtiyaç var" değerlendirmelerinde bulundu.



"Kadro mühendisliği yapmak kolay değil"


Gelecek sezon planlamasının kulübün ekonomik şartlarına göre şekilleneceğini aktaran Eroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:


"Kadro mühendisliği yapmak kolay değil. Çünkü biz diğer takımlar gibi değiliz. Buna göre takım mühendisliği gerekiyor. Çünkü elimizdeki bütçeye göre en iyisini bulmak zorundayız. Bizim transfere çok fazla bütçe harcayacak bir durumumuz yok zaten. Ama doğru transfer politikası, doğru oyun stratejisi bence bizi başarılı kılacaktır. Şu an net bir şey söyleyemem. Amacımızın önümüzdeki süreçte akademiden oyuncuları değerlendirmek olacağını düşünüyorum. Anadolu kulüplerinin yanlış transfer politikası yüzünden ekonomik sıkıntılar çektiğini söyleyebilirim. Birçok oyuncu alıyorlar, sonraki sezon o oyuncuları gönderip yeniden oyuncular alıyorlar. Böyle transfer politikası ekonomik anlamda kulüpleri ne duruma düşürüyor. Ödenemeyen borçlar var, kulüplerin puanları siliniyor. Son oynadığımız Yeni Malatyaspor mesela, 4 yıl önce neredeydi şimdi nerelerde. Bunlar çok yanlış yönetilen kulüpler."


Hüseyin Eroğlu’nun açıklamalarının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi ve şampiyonluk pastası kesildi.



Gençlerbirliği Teknik Direktörü Eroğlu: "Bizim yerimiz Süper Lig’dir, bunu başardığımız için çok mutluyuz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Binlerce yıllık Roma Hamamı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve halk arasında ‘Kral Kızı Hamamı’ olarak da bilinen 2 bin yıllık Roma Hamamı yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Roma İmparatorluğu döneminde, yaklaşık 2 bin yıl önce inşa edildiği değerlendirilen hamam, Anadolu’da antik çağlardan günümüze kadar işlevini koruyarak ulaşan nadir yapılar arasında yer alıyor. Termal su kaynağı üzerine kurulan yapı, hem mimarisi hem de sürekli akan sıcak suyuyla dikkat çekiyor. Sarıkaya Belediyesi’nde Roma Hamamı’nın Sorumlu Şefi olarak görev yapan Rasim Şahin günlük ortalama 50 ile 200 arası ziyaretçi geldiğini belirtti. Şahin, okul gezisi için öğrencileri sıklıkla ağırlayan Roma Hamamı’na en son gelen ziyaretçilerin Fransız turistler olduğunu söyledi. Şahin, "Bisiklet ile dünya turuna çıkan iki tane Fransız arkadaş geldi. Burayla alakalı fikirlerini beyan ettiler. Buraya gelen ziyaretçilerin yorumları güzel. Karşılama, ağırlama, çay kahve ikramımız, fotoğraf çekimi olsun gerekli ilgi alakayı gösteriyoruz. Roma Hamamı’nı ziyarete gelen vatandaşlarımız için ören yerini ziyaretleri bittikten sonra rahatça oturup kahve içebilecekleri bir alanı bize sunan Sarıkaya Belediye Başkanı Osman Gözan’ın katkılarıyla tahsis edilmiştir. Ayrıca hediyelik eşya bölümümüz de mevcut" dedi. Yıl boyunca yerli turistlerin yanı sıra yurt dışından da gelen ziyaretçileri ağırlayan Sarıkaya Roma Hamamı, Yozgat’ın kültürel mirasının en önemli simgelerinden biri olarak öne çıkıyor.
İstanbul Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Türkiye olarak daima Filistinlilerin yanında olmaya, insan haklarını savunmaya, adaleti savunmaya devam edeceğiz" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Son iki yıldan bu yanda da soykırım suçu işleyen bir örgüt var karşımızda. Maalesef barış anlaşmasının da gerekleri yerine getirilmedi. Biz Türkiye olarak daima Filistinlilerin yanında olmaya, insan haklarını savunmaya, adaleti savunmaya devam edeceğiz" dedi. İstanbul’da "Sinmiyoruz, susmuyoruz Filistin’i unutmuyoruz" sloganıyla yeni yılın ilk sabahında Galata Köprüsü’nde düzenlenen mitinge binlerce vatandaş akın etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’da mitinge katılanlar arasında yerini aldı. Miting alanında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bugün İstanbul’dan tarihi bir çağrı yapıyoruz. Yılın ilk gününde Filistin’de, Gazze’de zulmün sona ermesi adına çok önemli bir buluşmayı İstanbullular gerçekleştiriyor. Galata Köprüsü’nün üstünde muhteşem bir kalabalık var. İnsan hakları çağrısı yapıyorlar adalet çağrısı yapıyorlar. Maalesef 7 Ekim 2023’den bu yana 70 bini aşkın Filistin’li şehit edildi. Bunun yüzde 50’den fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor. Dünyanın gözü önünde soykırım suçu işlendi. Soykırım suçunu işleyenlerle ilgili olarak uluslararası hukuk maalesef işletilemedi. Uluslararası adalet divanın aldığı tedbir kararları icra edilemedi. Uluslararası ceza mahkemesinde açılan soruşturma ilerletilemedi. Batılı ülkeler İsrail’e destek çıktılar. İnsan haklarının ve adaletin savunucusu olmadılar. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep Filistin davasını savunduk. Bu son iki yılın problemi değil bu bir asrı aşan bir sorun. Dünyanın kanayan yarası. uluslararası hukukun, Birleşmiş Milletlerin bütün kararları bugüne kadar hep yok saydı. Uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarına uymayan onları takmayan bir devlet var. Son iki yıldan bu yanda da soykırım suçu işleyen bir örgüt var karşımızda. Maalesef barış anlaşmasının da gerekleri yerine getirilmedi. Hala orada çocuk ve kadın katliamı devam ediyor. Biz Türkiye olarak daima Filistinlilerin yanında olmaya, insan haklarını savunmaya, adaleti savunmaya devam edeceğiz. Buz gibi bir hava var ama İstanbullular akın akın Galata’ya geldiler. Burada bir millet ittifakının olduğunu hep beraber görüyoruz. Milletimiz duyarlılığını gösterdi. Milli İrade platformu da öncelik etti. Herkes burada top yekun Filistin’le ilgili olarak insanlığın vicdanının sesi oldu" dedi.
Yozgat Saraykent Yılan Boynu Tepesi, keşfedilmeyi bekliyor Yozgat’ın Saraykent ilçesinde yer alan ve Tunç Çağı’ndan Roma dönemine kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Yılan Boynu Tepesi, hem arkeolojik zenginliği hem de doğal manzarasıyla dikkat çekiyor. Yozgat’ın doğusunda yer alan ve tarihi ipek yolu güzergahındaki stratejik konumuyla bilinen Saraykent ilçesi, önemli bir kültür mirasını taşıyor. İlçenin Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yılan Boynu Tepesi, bölgenin binlerce yıllık tarihini yüzeyindeki kalıntılarla gösteriyor. İlçe merkezinin yaklaşık 50 metre kuzeyinde, doğal kayalık bir alan üzerinde yükselen Yılan Boynu Tepesi, yaklaşık 250 metre çapındaki yerleşim alanıyla ilgi çekiyor. Yüzey araştırmalarında elde edilen seramik buluntular; tepenin Erken ve Orta Tunç Çağı, Demir Çağı ve Roma dönemlerinde aktif bir yerleşim yeri olarak kullanıldığına işaret ediyor. Dik yamaçları ve stratejik konumuyla antik çağlarda bir savunma veya gözetleme noktası olarak kullanıldığı tahmin edilen bölge, doğa yürüyüşü ve kültür turizmi meraklıları için ideal bir durak noktası oluşturuyor. İlçe sakinlerinden Tahsin Doğan ilk yerleşim alanının Yılan Boynu Tepesi eteklerinin olduğunu söyledi. Doğan, "Eskiler tepe başlarında yaşıyordu, biliyorsunuz. Orada bir uygarlık yaşamış. Sonraki kuşaklar tepenin eteklerine geçmiş. İlk önce bizim ailelerimiz ve ağaların aileleri yerleşmiş. Mezarlardan, arazi tutmalardan belli. Kitap yazmıştım, orada bahsettim. O tepede Göcenler isimli bir aile kalmış. 1530’lu yıllarda Yılanlı Hüyük diye geçiyor. Osmanlı’da Kanuni dönemi sonrası ekinlik arazilere yerleşmişler" diyerek tarihi sürece değindi.