GENEL - 22 Kasım 2018 Perşembe 19:26

Havalimanları Güvenlik Memurları Derneğinden Topçu’ya ziyaret

A
A
A
Havalimanları Güvenlik Memurları Derneğinden Topçu’ya ziyaret

Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu Beştepe’deki makamında ziyaret etti.

Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu Beştepe’deki makamında ziyaret etti.


Dernekleri hakkında bilgi veren yönetim kurulu başkanı Şinasi Muratoğlu, “2012 yılında kurulmuş olan derneğimiz Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü emrinde görev yapan koruma ve güvenlik personelinin bir araya gelmesi ile oluşturulmuş bir sivil toplum örgütüdür ve 1602 üyeye sahiptir. Derneğimizin amacı personelimizin yaşamış olduğu mevzuat kaynaklı sıkıntıları ilgili mercilere iletmek, bunlara çözüm yollarının bulunmasını sağlamaktır. Ayrıca, ülkemizdeki havacılık güvenliğine katkıda bulunmak, bilinçli bir şekilde görev yapmak, ülkemizdeki havalimanlarında uygulanmakta olan güvenlik prosedürlerinin uluslararası ve ulusal mevzuata uygun olarak belirli bir standartta yapılmasını sağlamaktır” dedi.



“Yalçın Topçu’ya teşekkür”


“Ülkemizde sivil havacılık güvenliğinin geleceği ve yeniden yapılandırılmasına ilişkin hazırlamış olduğumuz rapor, ‘Ulusal Havacılık Güvenliği Paneli’ sonuç raporu, Koruma ve Güvenlik Memurlarının Fiili Hizmet Zammı hakkında Kanun Teklifi, Personel Planlaması (DHMİ Koruma ve Güvenlik Memurlarının geleceği) ile ilgili dosyalarımızı Cumhurbaşkanımıza arz edilmesi ricasıyla, Başdanışman Sayın Topçu’ya teslim ettik. Bizleri kabul ettiği ve sorunlarımızı dile getirmemize fırsat verdiği için şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına teşekkür ediyorum.”



“STK’larımız çok önemli görevler ifa etmektedirler”


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu ”ülkemizin dünyaya açılan kapılarında güvenlik elemanı olarak görev yapan memurlarımızın bir hukuk içinde hak arayışı için STK olarak bir araya gelmesi önemlidir. STK’larımız milli birliğimizin tesisinde, yardımlaşmanın yaygınlaşmasında, ülkemizin problemlerinin dile getirilmesi ve çözümünde çok önemli görevler ifa etmektedirler. Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği’nin kurum ve çalışanlarına dair teklif, öneri ve isteklerle ilgili raporları,ilgili makamlara arz edilecek” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te kar çilesi ve eğlence bir arada Karabük’te etkili olan kar yağışını fırsata çeviren bir içerik üreticisi, kayak takımlarıyla Safranbolu’nun tarihi sokaklarında kayarak renkli görüntülere imza attı. Karabük genelinde kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yollar karla kaplanırken, sürücüler de ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar rampaları çıkamayarak geri dönüş yaptı. Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı renkli görüntüleri de ortaya çıkardı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’da bir içerik üreticisi, kayak takımlarını giyerek sokaklarda kayak yaptı. Karın keyfini doyasıya çıkaran içerik üreticisi Furkan Gülçetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kar yağışı herkesi olduğu gibi bizi de heyecanlandırdı. Bende kayak takımlarımı alarak bir farkındalık ve deneyim olsun diye trafiğin olmadığı sokaklarda kaymak istedim. Çok güzel bir deneyimdi" ifadelerine yer verdi. Kayak sporunun çok güzel olduğunu ifade eden Gülçetiner, herkesin bu sporla ilgilenmesi tavsiyesinde bulundu. Minibüs şoförü Hayati Özbek, yolların çok kötü durumda olduğunu aktararak, "Sabah ne yapacağız bilmiyoruz" dedi. Özbek, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen kar yağışının da kış güzelliği olduğunu dile getirdi. Öte yandan Safranbolu’nun bir çok noktasında vatandaşlar ve çocuklar, mahalle aralarını kayak merkezine çevirdi. Poşetlerini ve kızaklarını alan çocuklar, kayarak doyasıya karın tadını çıkardı. Kayak merkezine gidemediklerini belirten çocuklar, kendi kayak merkezlerini oluşturduklarını aktardılar.
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.