GENEL - 22 Kasım 2018 Perşembe 19:26

Havalimanları Güvenlik Memurları Derneğinden Topçu’ya ziyaret

A
A
A
Havalimanları Güvenlik Memurları Derneğinden Topçu’ya ziyaret

Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu Beştepe’deki makamında ziyaret etti.

Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu Beştepe’deki makamında ziyaret etti.


Dernekleri hakkında bilgi veren yönetim kurulu başkanı Şinasi Muratoğlu, “2012 yılında kurulmuş olan derneğimiz Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü emrinde görev yapan koruma ve güvenlik personelinin bir araya gelmesi ile oluşturulmuş bir sivil toplum örgütüdür ve 1602 üyeye sahiptir. Derneğimizin amacı personelimizin yaşamış olduğu mevzuat kaynaklı sıkıntıları ilgili mercilere iletmek, bunlara çözüm yollarının bulunmasını sağlamaktır. Ayrıca, ülkemizdeki havacılık güvenliğine katkıda bulunmak, bilinçli bir şekilde görev yapmak, ülkemizdeki havalimanlarında uygulanmakta olan güvenlik prosedürlerinin uluslararası ve ulusal mevzuata uygun olarak belirli bir standartta yapılmasını sağlamaktır” dedi.



“Yalçın Topçu’ya teşekkür”


“Ülkemizde sivil havacılık güvenliğinin geleceği ve yeniden yapılandırılmasına ilişkin hazırlamış olduğumuz rapor, ‘Ulusal Havacılık Güvenliği Paneli’ sonuç raporu, Koruma ve Güvenlik Memurlarının Fiili Hizmet Zammı hakkında Kanun Teklifi, Personel Planlaması (DHMİ Koruma ve Güvenlik Memurlarının geleceği) ile ilgili dosyalarımızı Cumhurbaşkanımıza arz edilmesi ricasıyla, Başdanışman Sayın Topçu’ya teslim ettik. Bizleri kabul ettiği ve sorunlarımızı dile getirmemize fırsat verdiği için şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına teşekkür ediyorum.”



“STK’larımız çok önemli görevler ifa etmektedirler”


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu ”ülkemizin dünyaya açılan kapılarında güvenlik elemanı olarak görev yapan memurlarımızın bir hukuk içinde hak arayışı için STK olarak bir araya gelmesi önemlidir. STK’larımız milli birliğimizin tesisinde, yardımlaşmanın yaygınlaşmasında, ülkemizin problemlerinin dile getirilmesi ve çözümünde çok önemli görevler ifa etmektedirler. Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği’nin kurum ve çalışanlarına dair teklif, öneri ve isteklerle ilgili raporları,ilgili makamlara arz edilecek” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya TSO’dan üyelerini rahatlatacak aidat kararı Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremde hayatını kaybeden üyelerin borçlarını sildiklerini, tüm üyeler için de faizsiz yapılandırma imkanı getirdiklerini açıkladı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 6 Şubat depremlerinin ardından ticari faaliyetlerini sürdürmekte zorlanan üyeleri için devrim niteliğinde bir karara imza attı. Nisan ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile alınan kararla depremde hayatını kaybeden üyelerin borçları silinirken, tüm üyeler için faizsiz yapılandırma imkanı getirildi. üyelerinin toparlanma sürecini hızlandırmak ve firmaların üzerindeki finansal yükü hafifletmek amacıyla kapsamlı bir "Aidat Yapılandırma Paketi" açıklayan MTSO, maliyeden kapanışını yapan üyelerin de odaya olan aidat borçlarının tamamını sildi. Alınan meclis kararı uyarınca, deprem felaketinde hayatını kaybeden üyelerin odaya olan tüm borçları tamamen silindi. Maliye kaydı üzerinden iş yeri terkini yapan ve ekonomik olarak tahsili imkansız hale gelen eski üyelerin borç yükü kaldırıldı. Ticari faaliyetine devam eden üyelerin birikmiş aidat borçlarının faiz ve gecikme zamları tamamen silinecek. Üyeler, sadece anapara ödemesini tek seferde veya 3 eşit taksitte ödeyebilecek. "Üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" Aldıkları kararla ilgili açıklama yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Deprem sadece fiziki yıkıma yol açmadı, aynı zamanda üyelerimizin nakit akışını, üretim gücünü ve ticari sürekliliğini de ciddi şekilde etkiledi. Bu süreçte üyelerimizin ayakta kalabilmesi en büyük önceliğimiz oldu. Meclisimizde aldığımız bu kararla, hem vefat eden üyelerimize karşı vefa borcumuzu ödemeyi hem de işini sürdürmeye çalışan üyelerimize nefes aldırmayı hedefledik. Bu kararı uzun zamandır almak istiyorduk, ancak TOBB ve bakanlıklarla yapılan resmi görüşmeleri ve hukuki süreci ancak tamamlayabildik. Ekonomik toparlanmanın yolu, üyelerimizin yeniden güçlenmesinden geçiyor. Oda olarak her zaman üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Başvuru tarihi ve yeri Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen üyeler için süreç 4 Mayıs 2026 tarihinde başlayacak ve 30 Eylül 2026 mesai bitimine kadar devam edecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen üyelerin, Odanın muhasebe birimine başvuruda bulunması gerekiyor.