EKONOMİ - 09 Temmuz 2023 Pazar 23:21

Hijyen ürünlerinde vergi yüzde 20’ye çıktı, vatandaşlar marketlere akın etti

A
A
A
Hijyen ürünlerinde vergi yüzde 20’ye çıktı, vatandaşlar marketlere akın etti

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla daha önce yüzde 8 KDV uygulanan hijyen ürünlerinde vergi oranı yüzde 20’lik dilime çıktı. Bu artışın ardından vatandaşlar soluğu marketlerde aldı.



Resmi Gazete’de yayımlanan kararla daha önce yüzde 8’lik Katma Değer Vergisi (KDV) uygulanan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, sabun tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete gibi hijyen ürünlerine vergi oranı yüzde 20’lik dilime girdi. Bu maddede yer alan diş fırçası ve macunu, diş iplikleri düşük KDV diliminde bırakıldı. Karar yarından itibaren uygulanmaya başlanacak.


Ankara’da bulunan bir marketten alışveriş yapan vatandaş Musa Çalık, “Zamdan dolayı değil, normal alışverişimizi yaptık. Fiyatlar şuanda uygun yarın ne olur bilemeyiz. Bu piyasayı biz yapıyoruz. Esnaf yapıyor, hükümet değil. Hükümet emekliye zam verdikçe esnafta bunu fırsat kollayıp fiyatlara zam yapıyor. Bu durumda vatandaşlara yansıyor. Bu ülke bizim başka ülke yok” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Karadeniz, okuma-yazma kursiyerlerini ağırladı Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, belediye bünyesinde düzenlenen okuma-yazma eğitimi kursiyerleriyle bir araya geldi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri tarafından ilçedeki okuryazarlık oranını artırmak ve vatandaşların kişisel gelişime katkı sunmak için düzenlenen okuma-yazma kursları yoğun ilgiyle devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, düzenlenen kahvaltılı programda kursiyerlerle bir araya geldi. Su Kemeri Sosyal Tesisi’nde düzenlenen programa, Başkan Vekili Karadeniz’in yanı sıra Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, kurumda görev yapan eğitmenler ve 120 kadın kursiyer katıldı. "Emeği, kararlılığı ve güçlü kadını ifade eden bir tabloyu görüyoruz" Programda konuşan Karadeniz, "Bugün, burada sadece bir kurs sürecini değil emeği, kararlılığı ve güçlü kadını ifade eden bir tabloyu bir arada gördüğümüzü ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizde okuma-yazma konusunda çok önemli projeler hayata geçirildi. Kurslardan ücretsiz ders kitaplarına, eğitime erişimin kolaylaşmasından yetişkinlere yönelik yaygın eğitim politikalarına kadar bu süreç desteklendi. Kendinize kattıklarınız için, gösterdiğiniz gayret için Gaziosmanpaşa adına sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun" dedi.