ASAYİŞ - 23 Ocak 2018 Salı 19:03

"Kaset kumpası" davasında ikinci celse görüldü

A
A
A
"Kaset kumpası" davasında ikinci celse görüldü

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile bazı MHP’li yöneticilere yönelik "kaset kumpası"na ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 sanık hakkında açılan davanın ikinci celsesi görüldü.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile bazı MHP’li yöneticilere yönelik "kaset kumpası"na ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 sanık hakkında açılan davanın ikinci celsesi görüldü.


Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülen davaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanık yakınları katıldı. Davanın öğleden sonraki kısmında, mahkeme heyeti, Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz’ın müvekkili hakkındaki dosyanın ayrılma talebini reddetti. Savunma yapan tutuklu sanık Ahmet Ümit Seçkin, suçlamaları reddederek, ne dinleme, ne de izlemeye ilişkin bir suçunun olmadığını öne sürdü. Terör örgütü üyeliği suçlamasıyla Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde de yargılandığını belirten Seçkin, haklarında aynı ya da benzer delil olan bazı sanıkların tutuksuz yargılanırken kendisinin tutuklu yargılandığını öne sürdü. ByLock kullanıcısı olduğu iddialarını da kabul etmeyen Seçkin, tahliye talebinde bulundu.


Tutuklu sanık Ahmet Yılmaz Ekiz, iddianamede, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ile alakalı olarak 21.09.2010 tarihinde Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir evde yapılan teknik çalışmaya katıldığının belirtildiğini söyledi. Mehmet Ekici’yi tanımadığını öne süren Ekiz, "İsmi verilmeyen X kadını da tanımıyorum. Söylenilen adresin nerede olduğunu bilmiyorum. Ben bu adrese hiçbir şekilde gitmedim. HTS baz analizlerine göre benim 21.09.2010 tarihinde Senataryum Hastanesinde sinyal verdiğim tespit edilmiş. Benim hakkımdaki suçlamalar asılsızdır ve sadece değerlendirmelerden ibarettir. Sadece HTS baz bilgileri ile yapılan kısıt değerlendirmeler ile ismim bu suçlamaya dahil edilmektedir. Bu suçlamayı kabul etmiyorum" iddialarında bulundu.


Ekiz, Nesrin Baytok’un Çankaya ilçesi Çukurambar Mahallesi’ndeki evine görüntü cihazı yerleştirerek görüntü alınmasını sağladığı iddialarına ilişkin, "Bu suçlamayı kabul etmiyorum. HTS baz analizlerinde 30 Nisan 2010’da Çukurambar’daki adres ve çevresinde cep telefonumun sinyal verdiği iddia ediliyor. Üzerinden 8 yıl geçmiş tarihle alakalı neden HTS baz sinyali verdiğimi bilmiyorum. Zaman zaman Şube Müdür Yardımcımın şoförlüğünü de yaptım. Gerek evinden alınıp bırakılması, gerekse de işle ilgili yerlere giderken aracını kullandım. Ben müştekinin adresini bilmiyorum. Çukurambar Mahallesi aynı zamanda Şube Müdür Yardımcımın eviyle aynı yerde. HTS baz sinyalini bundan dolayı vermiş olabilirim. Sadece iddia edilen tarihlerde değil bir çok kez Çukurambar’dan sinyal vermişimdir" ifadelerini kullandı.


FETÖ’nün kriptolu mesajlaşma programı olan ByLock’u indirmediğini ve kullanmadığını iddia eden Ekiz, adının yanlışlıkla ByLock verilerine karıştığını düşündüğünü söyledi.


Dava, yarın sanık savunmalarıyla devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.